APEL - do ludzi z sercem...

da_weez
Kontakt:

APEL - do ludzi z sercem...

Post autor: da_weez »

Słuchajcie!

Nie będę ukrywał, że jestem człowiekiem wrażliwym na ludzką krzwydę. Smutno mi się robi, kiedy widzę ludzi, którzy nie mają dachu nad głową, grzebią w śmietniku, albo nie mają co zjeść. :cry: Mówię całkiem poważnie... Zapewne większość z Was kupuje napoje w puszkach. Proponuje Wam taką opcję...

Robicie imprezę, kupujecie piwo w puszkach - wkładajcie puste puszki do jakiegoś oddzielnego worka i stawiajcie obok śmietnika. Nie wrzucajcie go do pojemnika. Postawcie obok. Ułatwi to ludziom, którzy nie mają na chleb życie i nie będą musieli wykonywać aż tak często tej upokarzającej czynności jaką jest grzebanie w śmieciach... Nawet jak piję sobie piwo, albo jakąś Colę, to zawsze zgniatam puchę i wrzucam do specjalnego worka, który potem jak wynoszę śmieci stawiam obok pojemnika.

A teraz UWAGA! DO WSZYSTKICH IGNORANTÓW, DEBILI I KRETYNÓW, którzy będą chcieli zabrać swój głos i wyrazić jakiś skabotyniały komentarz typu "Trzeba było się uczyć!" itp. Jak bardzo "gorzko" smakują łzy i spleśniały chleb - nie zdajcie sobie sprawy. Ten, kto coś takiego przeżył i zbliżył się prawie do socjologicznego dna, wie co to za uczucie. Ja też wiem. I może dlatego tak bardzo mnie to rusza, bo wiem co to znaczy zbierać puszki...

Dobra czynione w życiu, zawsze do nas wraca.

Peace.

I pomagajcie innym, skoro Was to nic nie kosztuje...
just gimme some weez
gimme some sunshine, one piece...
[]_ ([]) []_
Kontakt:

Post autor: []_ ([]) []_ »

świetny pomysł ! naleza ci sie brawa......! ja tam puszek nie z uzywam tak duzo ale zawsze kładne ja obok smietnika albo na pokrywie smietnika
http://www.jokejoke.prv.pl/
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Nio my mamy cos takiego :)
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

ja z reguly w plenerze pijam i zawsze pan puszkowy podchodzi i pyta czy moze wziasc i tyle ...
GiZzMoO
Kontakt:

Post autor: GiZzMoO »

na masie mozna by tak zrobic w bytomiu... ! :D Ale wlasciwie hpy sa jeszcze w Tarnowskich Górach wiec w tg :p Swietny pomysl !!
gg 2109933
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

u nas z regly tak jest, ze jak sie pije na jakiejs miejscowce to butelki i puszki costaja na jednej kupie bo czesto przychodzi sobie ktos i je zbiera, kiedys jak pilismy na plazy i podszedl facet, ktory zbieral puszki to umowilismy sie znim i schowalismy mu wszystko w krzakach, zeby pozniej sobie zebral... chociaz w taki sposob mozna komus pomoc... az sie fajnie czyta takie posty :)
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
Hrumak
Kontakt:

Post autor: Hrumak »

No ja tak właśnie robie, tak samo z ciuchami i jakimiś innymi gadżetami. A najbardziej mnie wku.rwia jak ktos wystawi pralke, lodówke czy TV z kartką ,,sprawna,, a przyjdzie jakiś ciul rozgdzebie wyjmie termostat czy lampe i zostawi jak innym mogłoby sie przydać :(
Tak czy inaczej, ja również zachęcam innych do tej akcji.
[url=http://www.mpo.com.pl/]II wheels - I Passion[/url]
szakal
Kontakt:

Post autor: szakal »

jestem jak najbardziej za!!!
http://miniurl.pl/12397
ŚwierQ
Kontakt:

Post autor: ŚwierQ »

brawo panowie! ruszyło mnie to i popieram w 100%
roweru nie ma i nie bedzie... pogodzilem sie z tym. :|
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

pomysł jak najbradziej słuszny i neikt tu się nie będzie śmiał, niektórzy tak mają i nic na to niemoga poradzić......zresztą zbieranie puszek to niezły biznes.....jak 10 lat miałem to sam zbierałem <lol> W sumie z 300 zeta za nie dostałem, ale trochę to trwało :P
http://dhcyc.pinkbike.com
bloszek
Kontakt:

Post autor: bloszek »

nie ma sieco śmiać z takich ludzi. Ja jak kiedyś piłem sobie MD pod sklepem to szedł kolo co zbierał puszki to mu dałem.Bo po co miałby grzebać w śmietniku gdzie otwór jest o r=~10 cm.U nas w mieście są takie pokrywy na koszach na smieci.Bo debile wyjmowali te wquady i smieci lezały bardzo często na chodnikach. Teraz ludzie "od pusze" muszą sie męczyć.

POPIERAM AKCJE.

CHOCIAŻ JA NIE PIJĘ PIWA :D
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
Paweł93
Kontakt:

Post autor: Paweł93 »

Jestem ZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dobry podpis nie jest zły!
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

da_weez masz 100% racji.

Tylko przykro się czasem robi jak powiedzmy dasz jakiemuś "żulowi" te przysłowiowe "grosze na chleb" a on się schleje w trupa. Przez takich ludzie nie chą dawać biednym bo sie robi stereotyp penera i żyla co żeba i chleje non stop. A szkoda, powinny być dla nich zrobione jakieś prace społeczne za mniejsze pieniądze - jakieś sprzątanie koszenie trawy czy coś tego w miastach jest od cholery do roboty. Nooo ale oczywiście "władza" ma to w dupie grunt żeby sobie przyznać premię, trzynastke, doddatek funkcyjny itd...

I wychodzi na to że radny jakiś ma wicej wypłaty od prezydenta RP a biedni dalej puszki zbierają i państwo nic im nie pomaga...
makos
Kontakt:

Post autor: makos »

u nas na juwenaliach prawie smietnikow nie ma, piwo tylko w puszkach bylo sprzedawane i po wypiciu bro puszke rzucalo sie gdziekolwiek, po chwili przychodzil jakis puszkarz i ja zabieral i za to jestem im wdzieczny bo mieszkam tuz obok miejsca wyprawiania juwenaliów i jakby ci ludzie nie zbierali tych puszek to by tam powaznie masakra byla... ale w sumie racja ze tak np na ognisku nigdy nie pomyslalem zeby tak zrobic, teraz bede :D pozdro!
MateuszGD
Kontakt:

Post autor: MateuszGD »

Też tak robie wszystkie puszki wkładam do jednego odzielnego worka i kłade koło śmietnika pomysł extra pozdrower!
ODPOWIEDZ