czy jest sens hydraulika do streeta???
czy jest sens hydraulika do streeta???
jak w temacie mam tak problem bo nie wiem czy wziąść deore 525 a może mechanikala blackboxa albo zwykłe vaki te dwa ostanie np z kalmką srama 5.0? chodzi mi o hamyulec do tyłu i do przodu co radzicie doradzcie co bendzie dobre w streecie bo hydraulik to chyba zbędny wydatek chyba! a jak bym brał mechanikala lub vaki to może rotora? ( jezeli to sie możę przydać to z przodu ma być sztywny widelec ) prosze o odpowiedzi z gory dzieki pozdrawiam
jesli juz to v-ka na tyl, do streetu wystarczy i tak jak jest napisane wyzej mniej sie psuja, a poza tym przeciez to tylko kolo blokuje...a jak sobie zrobisz mieki hampel to "modulacja" do manuala tez wystarczy, a tarcza owszem moze byc na przod.....ale do streetu hudraulik ??.....tzn. wiesz co kto lubi ale mysle ze blackbox/winzip wystarcza w zupelnosaci....no chyba ze mozewsz poszalec z pieniazkami to jakis hayes mx2 lub avidy ballbearing'i ( tak to sie pisze ?:D )
do tylu v-ka z dlugim pancerzykiem, z przodu mechanik z dobrym drogim pancerzykiem, przepuszczonym przez kapsel i rure sterowa. ja mam taki pomysl :P....aczkolwiek sam ma deorki 475 przod i tyl....ale coz...to bylo dawno jak kupowalem, bylem mlody i durny :D.a teraz z tylu excalibur, wiec o v-ce i tak juz moge zapomniec :P......chociaz mysle zeby dac go na przod a do tylu cos pod v:P
do tylu v-ka z dlugim pancerzykiem, z przodu mechanik z dobrym drogim pancerzykiem, przepuszczonym przez kapsel i rure sterowa. ja mam taki pomysl :P....aczkolwiek sam ma deorki 475 przod i tyl....ale coz...to bylo dawno jak kupowalem, bylem mlody i durny :D.a teraz z tylu excalibur, wiec o v-ce i tak juz moge zapomniec :P......chociaz mysle zeby dac go na przod a do tylu cos pod v:P
ten koleś pode mną to ***** :D:D
**** tam sie znacie. oczywiscie ze tarcza hydrauliczna na tył bedzie lepsza, trzeba tylko miec długi przewód. a dlatego bo jak masz mechanika i zrobisz barspina to hamulec gorzej hamule bo sie linka wygina, w hydrauliku nie ma tego problemu bo jest płyn, niewaznie ile razy zakrecisz i czy masz na kablu supeł czy nie i tak dobrze hamuje
raczej hamulec z przodu w streecie sie nie przydaje, spójrz chocby na bmx'arzy. widizałes jakiegos prosa z przenim hamulcem?
raczej hamulec z przodu w streecie sie nie przydaje, spójrz chocby na bmx'arzy. widizałes jakiegos prosa z przenim hamulcem?
mtb to ***
-
- Kontakt:
Ryan Nyquist jezdzi z hamulcem z przodu i Jemy Bestwik tez wiem wczoraj na ex sport ogladalem :D to tak an margnesie
moze najpierw podam + i - tarczy mechanicznej
+ to
-chamuje jednak troszke lepiej niz v-brake
-jak masz zcentrowane kolo to mozesz nadal
jezdzic
- to
przy grindach mozesz se rozjebac tarcze
v-brake
+ to
-taniej wychodzi
-nie zegniesz tarczy
- to
-tarcza ladneij wyglada;D
-jak masz zcentrowane kolo to *** obciera ja tego nie nawidze
hyraulik
+ to
to samoi co w mechaniku
- to
-drogie jak ***
-jak zerwiesz linke przy barspinie to sie mozesz niezle wyplacic
-no i mozesz pogiac tarcze;]
Ja bym bral tarcze mechaniczna np avida albo hayesa pozdro
moze najpierw podam + i - tarczy mechanicznej
+ to
-chamuje jednak troszke lepiej niz v-brake
-jak masz zcentrowane kolo to mozesz nadal
jezdzic
- to
przy grindach mozesz se rozjebac tarcze
v-brake
+ to
-taniej wychodzi
-nie zegniesz tarczy
- to
-tarcza ladneij wyglada;D
-jak masz zcentrowane kolo to *** obciera ja tego nie nawidze
hyraulik
+ to
to samoi co w mechaniku
- to
-drogie jak ***
-jak zerwiesz linke przy barspinie to sie mozesz niezle wyplacic
-no i mozesz pogiac tarcze;]
Ja bym bral tarcze mechaniczna np avida albo hayesa pozdro
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
sorry ale ty sie chyba przy barspinie nigdy nie wyglebiłeś...albo co sie stanie jak przekręci i zerwie pancerzyk ? z tego co sie orientuje taki pancerzyk kosztuje troszke wiecej niz mechaniczny ... co do Black Boxa to jak walniesz 203 na przod to jest niezła sieka... modulacja przy moich klamkach Avid FR jest rowniez bardzo dobra wiec polecam ci z czystym sumieniem. (inna sprawa ze tarcza mi swiszczy ale to chyba dlatego ze jest troszeczke w jednym miejscu krzywa :| niestety 203 tak mają...)entombed pisze:**** tam sie znacie. oczywiscie ze tarcza hydrauliczna na tył bedzie lepsza, trzeba tylko miec długi przewód. a dlatego bo jak masz mechanika i zrobisz barspina to hamulec gorzej hamule bo sie linka wygina, w hydrauliku nie ma tego problemu bo jest płyn, niewaznie ile razy zakrecisz i czy masz na kablu supeł czy nie i tak dobrze hamuje
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
3443576
-
- Kontakt:
entombed:
widocznie inaczej interpretujesz różnicę między dobrą a złą modulacją... w porownaniu ze zwyklymi starymi klamkami shimano jest duzo lepiej. Co do pancerza to sam nie mialem nigdy hydraulika ale widzialem kilka razy jak sie to zrywa i nie jest tanie w wymianie... - oczywiscie kolega zrobi jak zechce.
widocznie inaczej interpretujesz różnicę między dobrą a złą modulacją... w porownaniu ze zwyklymi starymi klamkami shimano jest duzo lepiej. Co do pancerza to sam nie mialem nigdy hydraulika ale widzialem kilka razy jak sie to zrywa i nie jest tanie w wymianie... - oczywiscie kolega zrobi jak zechce.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
3443576