czy jest sens hydraulika do streeta???

DtoM
Kontakt:

czy jest sens hydraulika do streeta???

Post autor: DtoM »

jak w temacie mam tak problem bo nie wiem czy wziąść deore 525 a może mechanikala blackboxa albo zwykłe vaki te dwa ostanie np z kalmką srama 5.0? chodzi mi o hamyulec do tyłu i do przodu co radzicie doradzcie co bendzie dobre w streecie bo hydraulik to chyba zbędny wydatek chyba! a jak bym brał mechanikala lub vaki to może rotora? ( jezeli to sie możę przydać to z przodu ma być sztywny widelec ) prosze o odpowiedzi z gory dzieki pozdrawiam
Paweł93
Kontakt:

Post autor: Paweł93 »

Bierz mechaniki tarcze albo v-ki bo bedziesz mogl zalozyc rotor
Dobry podpis nie jest zły!
Action
Kontakt:

Post autor: Action »

największy jest sens założenia v-breaka , nie łamią ,krzywią się tarcze ale zamiast rotoru załóż długą linkę , hampel wtedy chodzi lepiej.
Kamol
Kontakt:

Post autor: Kamol »

hydraulik do streetu to bez sens, hydraulik sie nadaje do łazienki lub kuchni, w streecie może sie przydać hydrant co najwyżej
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

btw sa rotory do hydraulikow...
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

jesli juz to v-ka na tyl, do streetu wystarczy i tak jak jest napisane wyzej mniej sie psuja, a poza tym przeciez to tylko kolo blokuje...a jak sobie zrobisz mieki hampel to "modulacja" do manuala tez wystarczy, a tarcza owszem moze byc na przod.....ale do streetu hudraulik ??.....tzn. wiesz co kto lubi ale mysle ze blackbox/winzip wystarcza w zupelnosaci....no chyba ze mozewsz poszalec z pieniazkami to jakis hayes mx2 lub avidy ballbearing'i ( tak to sie pisze ?:D )

do tylu v-ka z dlugim pancerzykiem, z przodu mechanik z dobrym drogim pancerzykiem, przepuszczonym przez kapsel i rure sterowa. ja mam taki pomysl :P....aczkolwiek sam ma deorki 475 przod i tyl....ale coz...to bylo dawno jak kupowalem, bylem mlody i durny :D.a teraz z tylu excalibur, wiec o v-ce i tak juz moge zapomniec :P......chociaz mysle zeby dac go na przod a do tylu cos pod v:P
ten koleś pode mną to ***** :D:D
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

a jakosc hamowania przy skrzywionej obreczy? przy tarczach nie ma tego problemu...
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

...? no w sumie zapomnialem ze to ma wplyw :DDD....bo pogiete sa w *** ale hamuje zawsze tak samo :D
ten koleś pode mną to ***** :D:D
entombed
Kontakt:

Post autor: entombed »

**** tam sie znacie. oczywiscie ze tarcza hydrauliczna na tył bedzie lepsza, trzeba tylko miec długi przewód. a dlatego bo jak masz mechanika i zrobisz barspina to hamulec gorzej hamule bo sie linka wygina, w hydrauliku nie ma tego problemu bo jest płyn, niewaznie ile razy zakrecisz i czy masz na kablu supeł czy nie i tak dobrze hamuje
raczej hamulec z przodu w streecie sie nie przydaje, spójrz chocby na bmx'arzy. widizałes jakiegos prosa z przenim hamulcem?
mtb to ***
GunloK__
Kontakt:

Post autor: GunloK__ »

wd40 a moze wskazesz mi strone z rotorem do hydraulika, ktorego zamontuje do normalnej ramki, przykladowo Amstaffa. Bede bardzo wdzieczny.
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

Ryan Nyquist jezdzi z hamulcem z przodu i Jemy Bestwik tez wiem wczoraj na ex sport ogladalem :D to tak an margnesie
moze najpierw podam + i - tarczy mechanicznej
+ to
-chamuje jednak troszke lepiej niz v-brake
-jak masz zcentrowane kolo to mozesz nadal
jezdzic
- to
przy grindach mozesz se rozjebac tarcze
v-brake
+ to
-taniej wychodzi
-nie zegniesz tarczy
- to
-tarcza ladneij wyglada;D
-jak masz zcentrowane kolo to *** obciera ja tego nie nawidze
hyraulik
+ to
to samoi co w mechaniku
- to
-drogie jak ***
-jak zerwiesz linke przy barspinie to sie mozesz niezle wyplacic
-no i mozesz pogiac tarcze;]

Ja bym bral tarcze mechaniczna np avida albo hayesa pozdro
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
entombed
Kontakt:

Zychu-wawa aj tu mówiłem o true streeciarzach:P jak dalarosa, hamilton czy martinez:) (tych najbardziej lubie)
mtb to ***
qb
Kontakt:

Post autor: qb »

entombed pisze:**** tam sie znacie. oczywiscie ze tarcza hydrauliczna na tył bedzie lepsza, trzeba tylko miec długi przewód. a dlatego bo jak masz mechanika i zrobisz barspina to hamulec gorzej hamule bo sie linka wygina, w hydrauliku nie ma tego problemu bo jest płyn, niewaznie ile razy zakrecisz i czy masz na kablu supeł czy nie i tak dobrze hamuje
raczej hamulec z przodu w streecie sie nie przydaje, spójrz chocby na bmx'arzy. widizałes jakiegos prosa z przenim hamulcem?
sorry ale ty sie chyba przy barspinie nigdy nie wyglebiłeś...albo co sie stanie jak przekręci i zerwie pancerzyk ? z tego co sie orientuje taki pancerzyk kosztuje troszke wiecej niz mechaniczny ... co do Black Boxa to jak walniesz 203 na przod to jest niezła sieka... modulacja przy moich klamkach Avid FR jest rowniez bardzo dobra wiec polecam ci z czystym sumieniem. (inna sprawa ze tarcza mi swiszczy ale to chyba dlatego ze jest troszeczke w jednym miejscu krzywa :| niestety 203 tak mają...)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
entombed
Kontakt:

qbzdazyło mi sie i jakos nigdy pancerza nie urwałem, sam mam klamke avida 7 i wcale jakos super modulacji nie ma:/
mtb to ***
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

[quote="entombed"]no w sumie masz racje bastwik nauklist to sa prosy ale troszke inni w pradziwym miejskim streecie to malo kto wogule uzwya hamulca zwracam honor;]
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
Justin
Kontakt:

Post autor: Justin »

nie polecam stary... hydraulik w streecie masakra
a gang 2005- http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=556883
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

GunloK__ sorry, nie znajde stronki z takim rotorem, kiedys widzialem w szwabskim katalogu taki :]
qb
Kontakt:

Post autor: qb »

entombed:
widocznie inaczej interpretujesz różnicę między dobrą a złą modulacją... w porownaniu ze zwyklymi starymi klamkami shimano jest duzo lepiej. Co do pancerza to sam nie mialem nigdy hydraulika ale widzialem kilka razy jak sie to zrywa i nie jest tanie w wymianie... - oczywiscie kolega zrobi jak zechce.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=40069
3443576
Konradek
Kontakt:

Post autor: Konradek »

wd40: wydaje mi sie że jest to nie możliwe ! Rotor i mechanik to tak, ale nie rotor + hydraulik !! jakoś tego nie widze !! ;/
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
ODPOWIEDZ