OSZUŚCI ALLEGRO - TAKI POMYSŁ

SlaY
Kontakt:

Post autor: SlaY »

ja jestem jak najbardziej za
a Qcor ty ostatnio potrafisz tylko komentowac ale sam z zadna inicjatywą niewyjedziesz tobie przeszkadza tylko to ze ludzie w ff po rynku jezdza...ehhh
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

Panowie... pomysl dobry, ale dla delikwenta z allegro nie jest problem miec wiecej niz 1 konto... i co w tedy? bedzie ciachał ludzi jak mu sie podoba... słyszłałem od znajomka (nie siedzi w branzy rowerowej - tylko antyki itp.) ze ludzie handluja na zasadzie ze np. na koncie "wacek" sprzedaja sprzet ok, a na "gacek" lewy sprzet, podroby itp poidpisywane jako oryginaly w idealnym stanie...
Takze owszem dodawac ludzi mozna do czarnej listy... tylko zeby nie wyszlo ze dzialaja na kilka frontow dalej nas robiac w buca...;/
www.feel-free.pl
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Panie CYC .. nie mozna usunąc kolesia z aukcji "KUP TERAZ" :) Jak ma nie atywowaone konto to nie może kupic przez "KUP TERAZ" ale jak ma 2 pozytywy i 5 negów to moze :)
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

SlaY pisze:ja jestem jak najbardziej za
a Qcor ty ostatnio potrafisz tylko komentowac ale sam z zadna inicjatywą niewyjedziesz tobie przeszkadza tylko to ze ludzie w ff po rynku jezdza...ehhh
Zrobmy mase! dobra inicjatywa?
No a od czego jest forum jak nie od komentowania?
Nie przeszkadza mi to ze ludzie po rynku w ff jeżdza ino żenuje
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
SETUŚ
Kontakt:

Post autor: SETUŚ »

ej pogoaliśmy se no ale chyba nie to miał na celu ten topic ;) nie uważacie??
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4929741
Damage`
Kontakt:

Post autor: Damage` »

Przy okazji tego tematu przydalaby sie opcja edytuj, zeby uzytkownicy sami mogli pozniej moderowac swoje posty dotyczace jakiejs osoby.
http://allegro.pl/show_item.php?item=47755891
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

Pomysł jak pomysł, dobry, tyle, ze ten topic się utopi :P A że jadni mają same dobre aukcje, a inni mają połoke lipnych, to już nie dokońca ich wina, tylko sprzedający zadają sobie trud, żeby kupujący niedokońca wiedzieli co kupują, trudno coś na to poradzić. Ale taka lista jest w sumie dobrym pomysem....
http://dhcyc.pinkbike.com
Dragon-kr
Kontakt:

Post autor: Dragon-kr »

aaaaaaa do dupy z taką robotą :-) tak źle i tak nie dobrze
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

filip Ty zawsze strzelisz z dupy jakims pomysłem...
dieee
Kontakt:

Post autor: dieee »

Proponuje zapoznac sie z ustawa o ochronie danych osobowych..
Genialna lekturka :P
www.pinkbike.com/photo/1007092/
Nemero
Kontakt:

Post autor: Nemero »

lol :]
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

jesli juz temat mialby byc realizowany, to lepiej jak bedziesz usuwal wypowiedzi (takie jak moja) ktore nie zawieraja zadnych informacji. jak tu potem cos znalesc? trzeba na bierzaco porzadkowac.
www.trialshop.pl
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

narazie to nikt nie dodal typa co jemu walka zrobil wiec trudno o tym mowic
damage - wlasnie nie! bo ktos kogos obsmaruje, a potem zmieni to i przeinaczy...
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
enjoi
Kontakt:

Post autor: enjoi »

Ja jestem całkowicie za!
Podaje nick palanta, który opisywał sprzęt jako sprawny, a ch** nic nie działało... "dexterdj" - bardzo niemiły typ..
Starajcie się rozkręcić ten topic!
...::: Gonorrhea gorgonzola :::...
motomysz
moderator
Kontakt:

Jezeli pojawi sie jeszcze kilka nicków, zaczne kasować poasty nie zawierajace ników osób oszukujacych.
radzio89
Kontakt:

Post autor: radzio89 »

Według mnie głupota i trochę bez sensu. Jak ktoś kupuje od ciebie i musisz długo czekać na kase to zgłaszasz sprawe do Allegro żeby go 'pośpieszyli', ewentualnie zgłaszasz o zwrot prowizji, bo nie doszło do finalizacji transakcji. Jeśli kupisz do kogoś, a przedmiot nie był zgodny z opisem to piszesz 'oficjalny e-mail' do sprzedawcy, że zostałeś oszukany i oczekujesz zwrotu pieniędzy i wszystkich poniesionych kosztów, inaczej zgłąszasz sprawe do allegro, a potem skłądasz oficjalne powiadomienie na policji o popełnieniu przestępstwa- dane gościa przecież masz!
Sam wysłałem kiedyś przemiot niezgodny z opisem, bo w sklepie źle poinformowany zostałem, ale grzecznie oddałem całą kase i problemów nie było.
Druga sytuacja to była taka ze kumpel kupił rolki i gość go ponaglał z wpłatą kasy- ja wpłaciłem przez konto internetowe zeby doszło na czas, więc stałem się również 'stroną pokrzywdzoną'. Wpłata doszła szybko, ale po miesiącu paczki nie było, mimo ze ciągle do niego smsy pisał i na gg info. Dopiero jak napisałem mu oficjalnego maila, w którym napisałem mu co następuje, powołałem sie na regulamin allegro, na kodeks prawa cywilnego (wkoncu od zalicytowania łączyła nas umowa prawna) oraz na konsultacje z prawnikiem to wysłał. Maila napisałem w sobote, on odpisał (z lekkim 'wykłócaniem sie') w niedziele, ja mu w ndz odpisałem ze jak coś sie nie zastosuje to spełnię swoje obietnice w poprzednim mailu. A paczka doszła we wtorek:) A i lepiej jak w takim 'oficjalnym piśmie' określisz dokładnie sprawe komentarzy, ze wystawisz nautrala i oczekujesz pozytywa i ze gosc ma pierwszy wystawic.

To tyle co ja mam na ten temat do powiedzenia:)

pzdr
motomysz
moderator
Kontakt:

No zgadza się, ale idea jest taka, że inforumujesz bikerów o kolesiu który kręci wałki aby w razie czego moglisie go wystrzec.
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

nie zgadzam sie z tym ze allegro jest miejscem pozbawionym oszustow... posrod 50-60 tranzakcji jakie wykonalem z 5 bylo nietak (cieknaca louise, pol-padnieta nokia ze zfalszowana gwarancja, czekanie 2 tygodnie na wplate za hamulec ciagle mnie zapewniano ze wyszlo poprzedniego dnia... itd).

raczej pomysl popieram
www.trialshop.pl
enjoi
Kontakt:

Post autor: enjoi »

radzio89
Sam sobie zaprzeczasz...
Mówisz ze glupi topic, a piszesz o prawieze nieudanej tranzakcji... a co do zgłaszania Allegro... Ja już chyba z trzech zgłosiłem, i co?! i shit! olali to. nikt nie został choć ociupinke ukarany =/ Jedynie ja zostałem ukarany ostatnim czasem, bo ktoś podkapował, ze nieletni korzysta z konta i dupa blada... teraz już nie mam jakiś szans na działalność w tym serwisie...
Ja jestem za tym topiciem, jak juz wspomniałem poprzednio i bede wpisywał nicki.
pozdrower
...::: Gonorrhea gorgonzola :::...
Zablokowany