OSZUŚCI ALLEGRO - TAKI POMYSŁ
Panowie... pomysl dobry, ale dla delikwenta z allegro nie jest problem miec wiecej niz 1 konto... i co w tedy? bedzie ciachał ludzi jak mu sie podoba... słyszłałem od znajomka (nie siedzi w branzy rowerowej - tylko antyki itp.) ze ludzie handluja na zasadzie ze np. na koncie "wacek" sprzedaja sprzet ok, a na "gacek" lewy sprzet, podroby itp poidpisywane jako oryginaly w idealnym stanie...
Takze owszem dodawac ludzi mozna do czarnej listy... tylko zeby nie wyszlo ze dzialaja na kilka frontow dalej nas robiac w buca...;/
Takze owszem dodawac ludzi mozna do czarnej listy... tylko zeby nie wyszlo ze dzialaja na kilka frontow dalej nas robiac w buca...;/
www.feel-free.pl
Zrobmy mase! dobra inicjatywa?SlaY pisze:ja jestem jak najbardziej za
a Qcor ty ostatnio potrafisz tylko komentowac ale sam z zadna inicjatywą niewyjedziesz tobie przeszkadza tylko to ze ludzie w ff po rynku jezdza...ehhh
No a od czego jest forum jak nie od komentowania?
Nie przeszkadza mi to ze ludzie po rynku w ff jeżdza ino żenuje
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
Pomysł jak pomysł, dobry, tyle, ze ten topic się utopi :P A że jadni mają same dobre aukcje, a inni mają połoke lipnych, to już nie dokońca ich wina, tylko sprzedający zadają sobie trud, żeby kupujący niedokońca wiedzieli co kupują, trudno coś na to poradzić. Ale taka lista jest w sumie dobrym pomysem....
http://dhcyc.pinkbike.com
Według mnie głupota i trochę bez sensu. Jak ktoś kupuje od ciebie i musisz długo czekać na kase to zgłaszasz sprawe do Allegro żeby go 'pośpieszyli', ewentualnie zgłaszasz o zwrot prowizji, bo nie doszło do finalizacji transakcji. Jeśli kupisz do kogoś, a przedmiot nie był zgodny z opisem to piszesz 'oficjalny e-mail' do sprzedawcy, że zostałeś oszukany i oczekujesz zwrotu pieniędzy i wszystkich poniesionych kosztów, inaczej zgłąszasz sprawe do allegro, a potem skłądasz oficjalne powiadomienie na policji o popełnieniu przestępstwa- dane gościa przecież masz!
Sam wysłałem kiedyś przemiot niezgodny z opisem, bo w sklepie źle poinformowany zostałem, ale grzecznie oddałem całą kase i problemów nie było.
Druga sytuacja to była taka ze kumpel kupił rolki i gość go ponaglał z wpłatą kasy- ja wpłaciłem przez konto internetowe zeby doszło na czas, więc stałem się również 'stroną pokrzywdzoną'. Wpłata doszła szybko, ale po miesiącu paczki nie było, mimo ze ciągle do niego smsy pisał i na gg info. Dopiero jak napisałem mu oficjalnego maila, w którym napisałem mu co następuje, powołałem sie na regulamin allegro, na kodeks prawa cywilnego (wkoncu od zalicytowania łączyła nas umowa prawna) oraz na konsultacje z prawnikiem to wysłał. Maila napisałem w sobote, on odpisał (z lekkim 'wykłócaniem sie') w niedziele, ja mu w ndz odpisałem ze jak coś sie nie zastosuje to spełnię swoje obietnice w poprzednim mailu. A paczka doszła we wtorek:) A i lepiej jak w takim 'oficjalnym piśmie' określisz dokładnie sprawe komentarzy, ze wystawisz nautrala i oczekujesz pozytywa i ze gosc ma pierwszy wystawic.
To tyle co ja mam na ten temat do powiedzenia:)
pzdr
Sam wysłałem kiedyś przemiot niezgodny z opisem, bo w sklepie źle poinformowany zostałem, ale grzecznie oddałem całą kase i problemów nie było.
Druga sytuacja to była taka ze kumpel kupił rolki i gość go ponaglał z wpłatą kasy- ja wpłaciłem przez konto internetowe zeby doszło na czas, więc stałem się również 'stroną pokrzywdzoną'. Wpłata doszła szybko, ale po miesiącu paczki nie było, mimo ze ciągle do niego smsy pisał i na gg info. Dopiero jak napisałem mu oficjalnego maila, w którym napisałem mu co następuje, powołałem sie na regulamin allegro, na kodeks prawa cywilnego (wkoncu od zalicytowania łączyła nas umowa prawna) oraz na konsultacje z prawnikiem to wysłał. Maila napisałem w sobote, on odpisał (z lekkim 'wykłócaniem sie') w niedziele, ja mu w ndz odpisałem ze jak coś sie nie zastosuje to spełnię swoje obietnice w poprzednim mailu. A paczka doszła we wtorek:) A i lepiej jak w takim 'oficjalnym piśmie' określisz dokładnie sprawe komentarzy, ze wystawisz nautrala i oczekujesz pozytywa i ze gosc ma pierwszy wystawic.
To tyle co ja mam na ten temat do powiedzenia:)
pzdr
nie zgadzam sie z tym ze allegro jest miejscem pozbawionym oszustow... posrod 50-60 tranzakcji jakie wykonalem z 5 bylo nietak (cieknaca louise, pol-padnieta nokia ze zfalszowana gwarancja, czekanie 2 tygodnie na wplate za hamulec ciagle mnie zapewniano ze wyszlo poprzedniego dnia... itd).
raczej pomysl popieram
raczej pomysl popieram
www.trialshop.pl
radzio89
Sam sobie zaprzeczasz...
Mówisz ze glupi topic, a piszesz o prawieze nieudanej tranzakcji... a co do zgłaszania Allegro... Ja już chyba z trzech zgłosiłem, i co?! i shit! olali to. nikt nie został choć ociupinke ukarany =/ Jedynie ja zostałem ukarany ostatnim czasem, bo ktoś podkapował, ze nieletni korzysta z konta i dupa blada... teraz już nie mam jakiś szans na działalność w tym serwisie...
Ja jestem za tym topiciem, jak juz wspomniałem poprzednio i bede wpisywał nicki.
pozdrower
Sam sobie zaprzeczasz...
Mówisz ze glupi topic, a piszesz o prawieze nieudanej tranzakcji... a co do zgłaszania Allegro... Ja już chyba z trzech zgłosiłem, i co?! i shit! olali to. nikt nie został choć ociupinke ukarany =/ Jedynie ja zostałem ukarany ostatnim czasem, bo ktoś podkapował, ze nieletni korzysta z konta i dupa blada... teraz już nie mam jakiś szans na działalność w tym serwisie...
Ja jestem za tym topiciem, jak juz wspomniałem poprzednio i bede wpisywał nicki.
pozdrower
...::: Gonorrhea gorgonzola :::...