gwiazdka a-head

enduromaster
Kontakt:

Post autor: enduromaster »

najlepiej polej coca-colą... kilka godzin i się rozpuści :) ale teraz na poważnie, spróbuj odbic ją od dołu tak żeby lekko kapsel odszedł. pod kapsel wkładasz piłke do metalu i tniesz śrube, jak utniesz śrube zdejmujesz kapselek i wbijasz gwiazdke na dół bez kłopotu. POZDR
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
liquid
Kontakt:

Post autor: liquid »

a teraz wszystko w jednym: rozwierć, wybij młotem od dołu, upiłuj rure sterową...
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

eetam.. i tak palnik plazmowy zalatwi sprawe najszybciej, potnij wszytsko w puze 3D wywal te klocki z ktorych byla gwiazdka i poskladaj do kupy :D
Swoja droga to ciekawe ze sporo osob wogule nie czyta postów, niektorzy najwyraznije nie czytaja nawet do konca pierwszego postu w topicu ;)
pepik
Kontakt:

Post autor: pepik »

weż przepchnij gwiazdke z góry do doły:
- weż jakiegoś pręta i młotkiem wal aż wyjdzie z dołu
Satyr
Kontakt:

Post autor: Satyr »

wkrec w w gwiazdke srube, walnij 2 razy mlotkiem w bok, raz w lewo raz w prawo, tak mocno dosc, potem bez preblemu gora wyjdzie
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

miałem tak juz dwa razy, muszę cię zmartwić, że trudno będzie.
po pierwsze, gwaizdka nie zechce wyjść do góry.
w moim przypadku zrobiłem tak - za pierwszym razem wsadziłem imbusa do śruby i odgiąłem ją trochę (dziwne, ale jakos się udało), potem brzeszczotem uciąłem śrubę pod kapslem. za drugim razem było gorzej - poluzowałem mostek i zaparłem o górną śrubę śrubokręt. w taki sposób podważyłem trochę kapsel, potem tylko w kilku miejscach podwazałem zapierając śrubokręt o mostek (strasznie rysuje, ale w ostateczności trzeba, więc podłóż coś). po odpowiednim wyciągnięciu kapsla, zrobiłęm to co poprzednio - uciąłem śrubę.

od tamtej pory nie używam gwiazdki...
Karol85
Kontakt:

Post autor: Karol85 »

******* ten kapselek... rozetnij go potem wybij gwiazdke od gory i kup nowa gwiazdke z kapselkiem..
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
szakal
Kontakt:

Post autor: szakal »

tez tak mialem i meczylem sie hyba z godzine az w koncu gwint w gwiazdce sie zablokowal i srube wykrecilem ale jesli sie nie bedzie dalo to rozwierc srube zeby zdjac kapsel i powyginaj listki tak jak juz mowili
http://miniurl.pl/12397
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

hmm ja nigdy tych srub nie popuszczam i tak mi sie nie dzialo ... ale cos wsio mozliwe ,,, mi tak sie przytrafilo przy nabijaniu gwiazdki ze zlapala luz ... jedyna mozliwosc sensowna to od spody przy dobrym swietle albo wybic do gory wiadomo :P lub jakims srubokretem trzymac gwint w gwiazdce lub jak kiedys w czyms innym tak zrobilem jesli czesciowo ci sie ruszylo ze kapsel sie unosi czy cos w miare wkladasz plaski noz lub jak wieksza szpara cos zeby wpechac i lekko podwazyc kapsel i wtedy probowac odkrecac ... jak podniesiesz naciagniesz powiedzmy srube i moze na tyle ze gwint w gwiazdce sie zblokuje badz bedzie sie powoli wykrecal ..
ODPOWIEDZ