Tłumik w rst gila t4

Szplin-biker
Kontakt:

Tłumik w rst gila t4

Post autor: Szplin-biker »

Ja wiem ze to glupie pytanie ale czy do rst gila t4 mozna domontowac jakis tlumik od innego amortyzatora ??Czy bedzie pasowal i ewentualnie jaki by pasowal ??
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

dlaczego wszyscy chca z tego gowna robic pozadny amortyzator....przecierz sie nie da ;]

( i nie mowice mi tu o kasie bla bla bla bla ze nie macie bla bla bla..)

jaki to ci nikt nikt nie powie bo nikt w takie bezsensowne rzeczy sie nie bawi , nie mas co robic a masz jakies czesci kombinuj !
www.mm-foto.pl
jaco
Kontakt:

Post autor: jaco »

Może i by pasowały ale czy jest sens. Miałem 2 rst w jednym golenie wyszły z korony a w drugim rura sterowa odpadła i dotego jeszcze sie pokaleczyłem i od tamtej pory zrozumiałem ze lepszym wyborem jest sztywniak.pozdr
BikEr manik
Kontakt:

Post autor: BikEr manik »

Po pierwsze sam go kiedyś miałem, ponieważ nie miałem kasy i jakiś był mi potrzebny. Po półtora tygodnia pękła podstawa, a po 2 tygodniach odpadła całkowicie. A co do jaco to niech lepiej kupi dirt jumpera, czy bombera to jest sprzęt nie do skatowania.:)
Szplin-biker
Kontakt:

Wiedzialem , ze bedzie taki odzew. Ale nowy amor zagosci u mnie dopiero za okolo 3miechy , a chce gile jeszcze troche przerobic, zeby tak nie dobijala po wiekszych skokach.
luk4szm
Kontakt:

Post autor: luk4szm »

jak chcesz utwardzic tego amora to mozesz zrobic jak moj kumpel... a mianowicie dac jakies gumowe podkladki pod sprezyny... tylko tyle... brzmi to troche kosmicznie, ale sie sprawdzalo....
luk4szm
Lewy
Kontakt:

Post autor: Lewy »

dac jakies gumowe podkladki pod sprezyny i zarobic korkami po oczach
(...)
Lewy
Kontakt:

Post autor: Lewy »

Ten drobniutki gwint w RST nie jest przystosowany do wiekszej sily niz w standardowym ustawieniu
(...)
luk4szm
Kontakt:

Post autor: luk4szm »

kumpel jezdzil na takim amorze ponad 3 miesiace i nic sie nie stalo....
luk4szm
Szplin-biker
Kontakt:

o korki sie nie boje , mam je zaciagniete zipem ;-) ,a sprezyny byly wymienione na twardsze. To w sumie nic nie dalo , amor jest i tak za miekki. Dzisiaj nalalem mu wiecej oleju niz zwykle (prawie cala golen jest zalana) , to w sumie tez nic nie dalo , no to wywiercilem na dnie goleni wewnetrznych 4 otworki , zeby dzialalo jako tlumik (olej by sie przeciskal przez dziurki , stawiajac opor) , ale na razie tez nie widze roznicy , sprobuje dolac jeszcze troche oleju.
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

ej kąbinuj alej aha i najwarzniejsze, rozwierć amorka na dolnych goleniach, wtedy będziaesz miał tłuienie powietrzne, i wywal sprężyny i wstaw tam sprężyny od jawy, podkładki plastyikowe i wlej dużo oleju kujawskiego, i wykręć do połowy korki to będą mogły szybciej wylecieć... bo ja pierd.ole po co przerabiasz to gówno?? lepiej kup sztywny albo czekaj nic nie robiąc:/
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
ODPOWIEDZ