Ej no można przeciez wybić rure!! ja mam Bombera Z3 i włansie mi coś strzelało to dałem mechanikowi to mi rure wybił przesmarował i wbił spowrotem i już nie strzela;]
[quote="QPA"]Ej no można przeciez wybić rure!! ja mam Bombera Z3 i włansie mi coś strzelało to dałem mechanikowi to mi rure wybił przesmarował i wbił spowrotem i już nie strzela;][/quote]
No to fantastyczny pomysl wrecz zeby wybic rure, ktora byla wciaskana na prasie, po czym ja przesmarowac (???) i wbic spowrotem. Genialny pomysl...
Hehehe... ja wymiękam jaki lol...
Trzeba mieć duuuży młotek, prase i szczęście by wybić rure sterową po czym ją wbić...
A ty lolu na 100% wybijałeśi wbijałeś stery. tylko po **** je wybijaćby przesmarować?
DWA SŁOWA:
LOL... ROTFL...
Qrwa jacy wy jestescie zabawni ej noi niemoge dobra tłumacze bybijali mi to tez nie młotkiem tylko na jakiejś prasie niewiem niepatrzyęłm jak to robi a przesmarował DELKATNIE!! nie tak jak wy to rozumiecie na hama smaru!! a po o zeby nie strzelało!! tak samo jak korbe zakładasz to koniec suportu też smarujesz i dopiero wtedy wciskasz bo aluminium ma to dosiebie!! maatko ej no nierozumiem was jakbym napisał ze sam sobie wybiłem młotkiemi kowadłem to rozumiem:p
ja kiedys tez musialem wymienic rure sterowa i zostalo zrobione to w ten sposob, ze rura sterowa zostala ucieta przy samej koronie, w brzeszczocie zostala wlozona ciensza pilka nie taka dwustronna tylko jednostronna wezsza ale zanim sie ja zalozy nalezy przeprowadic ta pilke przez dziure w koronie, czyli do srodka rury sterowej i naciac w 2 miejscach rure tak zeby mozna bylo wybic ten wyciety kawalek a pozniej to juz gladko reszta rury wychodzi, a wlozenie nowej rury polegalo na tym , ze nalezalo wlozyc nowa rure do korony a na ta rure trzeba bylo nalozyc dluzsza rure o wiekszej srednicy obrucic amorka zeby sie opieral na tej rurze i pobijac czyms po rurze sterowej od dolu
ja mam Z1 i tez mi w zmienili rure sterowa, chlopaki troche z tym walczyly ale daly rade. Podobno w zaden sposob niedalo sie tego wybic i musieli nagzac maxymalnie rure przy koronie i wtedy jebnac mlotem.
a ja mam pytanko odnośnie rury sterowej :
Czy w amorryzatorze RST 281r da rade wyminić rure sterową z 1 1/8" na 1" ?? bo jak by dało rade to bym już nie miał problemu z sprzedaniem tego "cacka" :) bo mam klienta który ma główke na 1"
Dołączam się do pytania Dexa, tylko mi chodzi o RST Cape T4, można zmienić rurę sterową? Widziałem na stronie Velo są do kupienia rury sterowe do amortyzatorów RST tylko nie wiem jak się wyjmuje starą i wkłada, jak to się robi wie ktoś? :)
Acha mam jeszcze pytanie, jakbym dawał tą rurę sterową do zmiany to daje im cały amortyzator czy co? :)
I ponawiam pytanie, znacie jakiś serwis z prasą do wbijania rur sterowych w Łodzi? :)