Wypadki na rowerach a izby przyjec :/

elnariel
Kontakt:

Post autor: elnariel »

Jak na zawodach w kosza koleś mi wjehał zębiskami w głowe to najebany lekarz dał mi na to plaster :) Dobrze że pielęgniarki mi to same zrobiły, a spitego ziomka wyprowadziły...Ahh. Jak wpadłem w szybe w drzwiach i rozciełem łape przy nadgarstku (tu gdzie ludzie podcinają zyły) To czekałem w kolejce do szycia 2h...Skąd wiedzieli że nie mam żył i ścięgien pociętych ? Instynkt ?
Kiera wtp (bmx) i borla 670mm (mtb) do opchnięcia
elnariel
Kontakt:

Post autor: elnariel »

No ale miały być wypadki rowerowe kurde :D
Kiera wtp (bmx) i borla 670mm (mtb) do opchnięcia
cro_cop
Kontakt:

Post autor: cro_cop »

LUDZIE !! co tutaj duzo pier..... wasza wina ze sytuacja w kraju jest taka a nie inna, trzeba bylo głosowac na wlasciwych polityków, a nie na jakis złodzieji którzy ustalaja stawki dla lekarzy po okolo 700 zł...przeciez to absurd.. medycyna to jedne z najtrudniejszych studiów, dostac się tam graniczy z cudem (wiem bo w tym roku ja sie tam staram), a przeciętny lekarz musi harować od rana do 16 i jeszcze zapierdalac na dyżurach za te 1100 zł.. a dla porównania jakis złodziej z orlenu dostaje miesięcznie 40000 zł...
więc skończcie tutaj pierdzielic jaka słuzba zdrowia zła..
gg 2230577
Kid
Kontakt:

Post autor: Kid »

cro_cop fajna ksywka... ja sie nazwe EMINEM!!!

jea...

idac twoim tokiem rozumowania...

jaka placa taka praca... to wiesz...

trzeba bylo isc na inny kierunek... bo jak idzie sie robic to co sie lubi, to wpierw mysli sie o tym by dobrze to zrobic, a pozniej dostac hajs...

wiadomo pieniadze motywuja, ale trzeba sie pogodzic z tym, ze tutaj tak sie zarabia, albo wyprowadzic do szwecji, norwegii czy gdzieindziej i tam bedziesz dostawal dobry hajs...

prosze bardzo.
thugrider@wp.pl
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

No, jak ja wylądowałem w szpitalu to wszystko było elegancko:
poszedłem do szpitala dziecięcego (mam 17 lat i 10 miesięcy) to mnie odesłali do oddziału dla dorosłych, czekałem godzinę i pediatra mi powiedział że nie jestem pęnoletni, i nie może mnie przyjąć, to poszedłem spowrotem do dziecięcego, tam powiedzieli że to skandal ( po pół godziny czekania w kolejce)
obejżał mnie hirurg, i powiedział że jest bardzo źle, że mam stłuczenie kości i trzeba prześwietlić bark i kręgosłup że trzeba będzie operować, noto idę na roentgen, patrze -> na drzwiach kartka "jestem na obiedzie, wracam za 10 minut (30 minut czekania), i koleś prześwietlił mi tylko bark, bo powiedział że nie ma napisane że ma być kręgosłup, to ja wracam do hirurha, żeby mi napisał że ma być również kręgosłup, później idę spowrotem na roentgen, patrzę -> " jestem na kawie"
czekam 15 minut, wracam ze wszystkim, a hirurg na to: "z kośćmi wszystko w porządku, ma pan stłuczony mięsień i zniszczony naskurek, dam panu przeciwbólowe i za tydzień powinien pan w pęni ruszać ręką..."
byłem wściekły, i szczęśliwy że nie będe w gipsie, następnego dnia poszedłem na rower(na przeciwbólowych), to mi się pogorszyło o zrobiłem sobie 2 dni przerwy.
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
cro_cop
Kontakt:

Post autor: cro_cop »

sory Kid...
medycyną interesuje sie od dawna ;]
mój ojciec jest lekarzem psychiatrą, i nie mógłby być dobrym lekarzem gdyby nie pragnął pomóc pacjentowi, tylko brałby kase za to co robi...
wiele razy tak było ze nie wziął kasy za wizyte od pacjenta który był biedny i widac ze ledwo wiąze koniec z koncem

tylko ze lekarze tez muszą mieć za co żyć...
ja po studiach wyjezdzam z tego pięknego kraju ;]
gg 2230577
AMOEBA
Kontakt:

Post autor: AMOEBA »

Wogóle szkoda gadać o leczeniuw Polsce bo to kurwa tragiczne jest.. przed wczoraj podczas jazdy cos mi utkwiło w oku (przyokazji zapiełem przez to w drzewo).. przychodze do ośrodka zdrowia z czałym czerwonym tym okiem i prawie nic na nie niewidziałem.. i nie dość że kolejka do recepcji na 2 km to jak już sie dopchałem dowiedziałem sie że okulisty nie ma i bendzie dopiero za 4 dni.. a terminy i tak są na później.. CO ZA PAJACE KURWA!
coopa
Kontakt:

Post autor: coopa »

jebac ich!!! pojechalismy z kumplem na male dh do miasta oddalonego od mojego 20 km i tam sie rozjebal pojechalismy do nas do miast on rzygal nic niepamietal pytal co chwile co siedzieje( niebylo tam szpiala ani nic;/) pojechalismy czekalismy w szpitaalu 3 h bo jakas szmata wypytawala o jakies ksiazeczki etc az wkoncu sie okzazalo ze ma polammana zebra rozczepienie czaszki az na 2 cm!!! wstrzasnienie mozgo i zlamana kosc policzkowa(cud ze dojechal;/) a tu szmaty sie pytaja myslalem ez zajebje te kur&%$%^&%&

pzdr
new CMP FIRESTARTER
+5 lat gwarancji
jak cos to >>coopa@o2.pl<<mooj meil:P
Kid
Kontakt:

cro_cop... no i ciesze sie. mnie martwi to, ze porzadni lekarze nie maja z czego zyc... ale tez martwi mnie fakt, ze tych lekarzy-partarzy jest zdecydowanie wiecej:(
thugrider@wp.pl
Kid
Kontakt:

ciesze sie, ze wyjezdzasz;) niech sie udaje niektorym ;)
thugrider@wp.pl
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

A ja nie moge marudzić :) W Myślenicach pogotowie działa bardzo sprawnie - sprawdzałem :) Karetka podjechała bardzo szybko, pod samą chope. Zeskrobali mnie z ziemii, całą droge do szpitala robilismy jaja z lekarzem. W szpitalu na dzien dobry dostałem rachunek za wezwanie karetki (nie mialem legitymacji ubezpieczeniowej przy sobie), potem szybkie bezbolesne łatanie kolana i do domu. W sumie przy takiej ranie, to szpital powinien zająć sie zmianami opatrunku, ale oczywiscie nikt mi tego nie zaproponował..
Knedlu
Kontakt:

Post autor: Knedlu »

jak ja bylem chory na zapalenie wezlow chlonnych, mialem 40c goraczki, nie jadlem przez 3 dni (schudlem 5kg w tydzien), to ojciec musial dac w lape lekarzowi zeby mnie zbadal itd ;/ cham wzial 100zl ;/
livin' on trebles
Qube
Kontakt:

Post autor: Qube »

nie no nie wszyscy lekarze sa zli , po prostu malo hajsu maja , popatrzcie , jakby kazdy lekarz dostawal za wizyte jednego pacjenta 2zl ( smieszna kwota i kazdy moze sobie na nia pozwolic) to w ciagu miesiaca wyliczylem ze by zarabial 2-3 tys wiecej i co nie bylo by dobrze, ale w polityce sa same debile narazie , Qube na prezydenta heheheh albo na ministra finansow:D
Wszystko co potrafisz wymyśleć i w co uwierzyć, możesz to osiągnąć!!!!!!!
Kid
Kontakt:

w prywatnych klinikach maja hajs, a jakos tez sa partacze, ale podejscie do pacjenta jest zupelnie inne...

jednak.
thugrider@wp.pl
_Chmielek_
Kontakt:

Post autor: _Chmielek_ »

noo ja ostatnio wylądowałem z rozwalonym piszczelem na izbie przyjęć. Czekałem 45 aż mnie przyjmą, a przedemną w kolejce było chyba z 10 osób z "urazami" typu bolący brzuch itd. A te rany coraz bardziej mi krwawiły :/. Jak w końcu przyszła moja kolej to ledwo mogłem z krzesła wstać. Odrazu zabrali sie za szycie, na jednym rozcięciu założyli 5 szwów, na drugim 2, a jak moja starsza sie spytała kiedy zmiana opatrunku czy coś to lekarz powiedział że sam to sobie moge zrobić :/. Ale właściwie i tak chyba nawet ja to lepiej robie, bo jak mi pielęgniarka bandaż zawiązała, to wyszedłem ze szpitala, przeszedłem może ze 100m to mi cały zjechał z nogi, musiałem poprawiać i tak co 2min :/.

Ale pozatym bandażem i czasem czekania to musze powiedzieć że nie było tak źle :P
wiesz co robi ctrl + w ?
CARTMAN
Kontakt:

Post autor: CARTMAN »

Coopa ale twój kumpel przezył mam nadzieje, a jeździ nadal na rowerze ??
Hrumak
Kontakt:

Post autor: Hrumak »

a ja jeszcze raz potwierdzam moja opinie na temat słuzby zdrowia, tym razem oparta na wlasnym doswiadczeniu ; wczoraj zlamalem reke :( pojechalem wieczorem do przychodni bo juz sie zwijalem z bólu , nawet nie było duzo osób w poczekalni, najpierw zapis w rejestracj, musiałem miec ksiazecze, pesel, dowod, z tym sie zeszlo jedynie 10 min po czym mialem grzecznie czekac na swoja kolej - czyli 20 min, hirurg obejrzal lape i odesłal mnie na przeswietlenie, na drzwiach od rentgena wisi kartka - jestem na obchodzie, prosze czekac, i tak sobie poczekalem 40 minut zanim ta baba laskawie przyjdzie i mi cyknie fotke, po tym musialem czekac na wywolanie, jak juz mialem klisze to znowu musialem czekac w kolejce do hirurga, dodam tylko ze reka bolala jak skurrr.. wbilem sie wreszcie do hirurga-przyznaje spoko gosc, nakazal załozenie gipsu, przyszla banda jakis ziomli studentów z taka fajną maniurą i tu juz było jajcarsko, oni mieli sie przygladac jak sie zakłada gips :P no i liczne komentarze, mówie do goscia - pan mi zalozy ten gips tak zebym mógł na rowerze smigac :] wszyscy w smiech, zalozył go po czym przyniósł piłke do ciecia gipsu, podobna do miniaturowego diaxa - odpalił i studencikowi pojechal po łapie!! student sie wystrachał, a kolo mówi : nie pekaj to sie nie kreci tylko drży jak wibrator- mowiac to puscił oczko do studentki ;) no ale niewazne, przy gipsowaniu bylo sympatycznie ale przy zapisie jak zwykle huyowo!
[url=http://www.mpo.com.pl/]II wheels - I Passion[/url]
O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

hy dziwicie sie ze nie chca was przyjac.na miesiac szpital dostaje okreslona ilosc pieniedzy na wizyty i po skonczeniu srodkow albo kaza przyjsc za kilka miechow albo niechetnie przyjmuja.nie dziwcie sie ze nie chca was przyjmowac bo za "dodatkowe" wizyty nfz niezwroci im pieniedzy i szpital bedzie musial dopisac sobie to do kilku milionowych dlugow.osobiscie nie spotkalem sie z odmowieniem przyjecia a na izbie przyjec kilka razy opatrywali mnie bez kolejki :D
O_o
Kontakt:

Post autor: O_o »

aha miedzy innymi taka saytuacje zawdzieczamy starym kurwa ktore ubzduraly sobie ze sa chore na cos i na sile szukaja choroby,kurwy leza w szpitalu na wczasach dostaja jedzienie i maja badania.na zachodzie dawno wprowadzili oplaty noclegowe tylko u nas stare sprochniale kurwy jak zwykle maja wiecej do gadania.**** wam w dupe.peace
ODPOWIEDZ