the x factory hades 48

streetbiker
Kontakt:

the x factory hades 48

Post autor: streetbiker »

http://allegro.pl/show_item.php?item=57668343

jak w temacie co sadzicie o tej korbie jest chyba malo znana najwazniejsze ze na suport mtb dodam ze nowa korba kosztuje 349zl
streetbiker
Kontakt:

nikt nic o niej nie wie??
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Pudelko wyglada jakby zawieralo mobo tudziez jaka grafe ;]

A korba jak korba, one wszystkie praktycznie niczym sie nie roznia. Pewno wszystkie wylaza z jednej/dwoch fabryk na tajwanie.

;]
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
streetbiker
Kontakt:

thx MaxDamageDA a jak myslisz czy taki suport ma szanse cos wytrzymac

bardzo przypomina mi suport FSA jest podobny:)
kq
Kontakt:

Post autor: kq »

Korba wygląda nieźle, co ja piszę, miodzio :D

ramiona rurki, bez śrubek, ośka na 48 nacięć, wszystko do korby jest, za 280 zeta, to normalnie sam bym sobie kupił

Ja bym brał, nawet jak sie firmy nie zna, co tam może być nie tak..
szakal
Kontakt:

Post autor: szakal »

troche odswierze temat bo malo wypowiedzi. czy warto ja kupic? moze jakies inne propozycje w tej cenie? i gdzie kupic pajak i koronke do tej korby?
http://miniurl.pl/12397
kq
Kontakt:

a chcesz montować na niej zębatkę bmx czy zwykłą koronkę mtb?
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

o ile mnie pamięć nie myli to jest artykuł w lipcowym Bikeboardzie albo actionie albo magazynie rowerowym (*** wie) nie pamiętam
szakal
Kontakt:

kqfsumie to o bmx niemam pojecia :P chce zrobic tak zeby dalo sie jezdzic na mtb :P fsumie to i tak nigdy przerzutek nie zmieniam wiec koronka bmx hyba by mogla byc? przed kwila od kumpla dostalem stronke z czesciami bmx i koronki sa w *** drogie ;/ a moze lepiej kupic truativ luftarm (czy jakos tak) na alegro za 280zl ? i dokupic suport na isis?
kq
Kontakt:

tzn,
ta korba była na support BMX, także i tak musiałbyś kupować łożyska na MTB

koronka bmx taka porządna to np. Proletaryat za 100 zeta, kawał aluminium, w tej cenie już się kupi coś porządnego, ale pod zebątke bmx to już singiel musi być, bo chyba nie da się zamontować napinacza na korbę a dodatkowo, zębatki sa na grubszy łancuch

jeśli chcesz przerzutki, to musisz mieć pająka plus zębatkę, gdzies ostatnio był o tym temat na forum, ale to też jakieś 100-150 chyba

jeśli masz support MTB, to może lepiej nie kombinować tylko kupić już gotową korbę ala bmx, czyli jakieś FSA czy też ten truativ luftalarm

poszukaj w archiwum, było trochę tematów o korbach bmx w mtb

pozdro
Action
Kontakt:

Post autor: Action »

ta korba jest na support mtb lub BMX , łożyska maszynowe , tak pisali w bikeboardzie
streetbiker
Kontakt:

kurde temat sie troszke odswiezyl:):)
to juz chyba nie aktualne bo raczej kupie rame Norco 250 a w niej mam mufe usabb:(
a znacie fajne korbki bmx takie do 300 zl co sadzicie o DM Bunny Hop?? czekam na wasze propozycje:)
streetbiker
Kontakt:

aha korby bmx wraz z pakietem(suportem)
szakal
Kontakt:

kq moze zeczywiscie lepiej sobie odpuscic skoro z przerzutkami nieda rady tego zmontowac ;/ bo lubie czasem w dh pojezdzic wiec niedobiore optymalnego przelozenia do singla
KuMiK
Kontakt:

Post autor: KuMiK »

A BĘDZIE chodziło jeżeli mam singla w pionowych hakach i musze używać napinacza?? z tyłu mam Coastera SS i przerzutkę jako napinacz - łańuch musiałby być grubszy do koronki bmxowej - czy przejdzie przez przerzutkę? i czy będzie to działało z tym Dictem 14T dodawanaym do Coasterów??
szakal
Kontakt:

widze ze odswierzenie tamatu nie tylko mi pomaga :P
kq
Kontakt:

streetbiker

Jeśli tak do 300 zł to zobacz w unibike.pl, tam czasami mieli fajne korby FSA na wielowpust na maszynach. Ogólnie ciężko dorwać fajne korby za rozsądną cenę, wiadomo, że nie każdy ma kasę na Perv, FSA Wildchild czy też jakieś WTP, jak nie znajdziesz dosyć tanich korb na wielowpuście, to możesz kupić na 8wpust, ja takie mam od roku i się trzymają, nie są rewelacyjne, ale kosztowały 300 zł, najważniejsze że na maszynach są.

szakal

Jeśli nie będziesz się katować na mieście, to sobie odpuść korby bmx, nie ma sensu zwiększać ciężaru. W zupełności wystarczą jakieś porządne korby na ISIS, a przerzutka w górach się przydaje, nawet w mieście się czasem by przydała ;-)

KuMiK

Nie mam pojęcia czy łańcuch bmx przejdzie przez przerzutkę, raczej powinien, nie jest tak strasznie gruby. Może ktoś ma takie rozwiązanie to ci napisze...

pozdro
Bosiu
Kontakt:

Post autor: Bosiu »

ej wogole da rade kupic taki blat bmx zeby normalny lancuch wszedl ja mam taki tylko ze 44z
wiec duzy, no i jest troche pogiety ale to nie problem bo stalowy on jest wklada sie miedzy dwie deski i w imadelko i dziala
mati-biker
Kontakt:

Post autor: mati-biker »

Dobra.. To ja się wypowiem...
Trochę ten temat stary..
ale lepiej późno niż wcale..
Tak więc kupilem tą korbę i jeżdżę na niej od dzisiaj..
Jest zajebista!!
Kupiem ja na www.amigo-bike.pl i dotego blat za 10 z z 32 zabkami!!
Sztywnosc jest wedlug mnie porazajaca!

P.S.
Kupilem pod suporte Euro! Jest na maszynach....
Pasuje pod kazda mufe, kazdej dlugosci, dzieki podkladkom!

Ja mam singla na mtb wiec nie wiem....jak sie to bedzie sprawowalo z przerzutkami...
Najwyzej kogos mozna poprosic...zeby zrobil zebatke normalnej grubosci...takiej..jaka jest w korbach MTB i problem zniknie!

Korba jest naprawde cymesik :]
hui
ODPOWIEDZ