Kamera Cyfrowa

MaxDamageDA
Kontakt:

Kamera Cyfrowa

Post autor: MaxDamageDA »

Nio wiec postanowilem, ze dosc proszenia sie o kamerke kumpla.

Chce miec wlasna.

Zdaje sobie sprawe ze dobre kamery to wydatek okolo 3-4 tys, a i to dopiero "zwykle fulle" :D. Karpiele stoja po 25+ a widzialem i takie z dwoma zerami. Ja chcialbym dac kolo tysiaka. Daloby rade wiecej ale chcialbym zeby to bylo okolo 1000 i najlepiej mniej jak wiecej :)

Nio ale moja ma dzialac, nio i bardzo fajnie bybylo jakby wyciagnela 640x480@30fps...

Da rade? Ktos z was na pewno w tym siedzi, bede wdzieczny bo ja znam jedynie podstawy.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
enduromaster
Kontakt:

Post autor: enduromaster »

jak masz tylko 1k to kup sobie aparat cyfrowy a nie kamere, bo jak kupisz jakiś szajs to nie będzie do tego baterii itp, kamerki zaczynają się od 2k
power of diesel
http://pl.youtube.com/watch?v=0qIBHg8NSLY&feature=related
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

niech arek sie wypowie :] on ci powie i doradzi
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
Łukasz1990
Kontakt:

Post autor: Łukasz1990 »

Max nie wiem czy w jeleniej sa jakies media markty ale podejzewam ze sa obacz tam moze jakas przecena bedzie
P.S. a co do aparatow to ostatnio w lapkach mialem dosc stary model minoltakonica nagrywal 30fps ale w rozdzielczos 320na cos tam ale 30 fps... nice
My Bike My Life
bart
Kontakt:

Post autor: bart »

Co do aparatow to minolta z1 nagrywa 640x480@30fps z2 chyba nawet 800x600@30fps. No ale aparat to nie kamera :P
[url=http://tiny.pl/m1xh]pimpmobile ^^[/url]

[url=http://tiny.pl/m4f2]twotires[/url]
cyc

Post autor: cyc »

ze stanow sciagnij.. moj brat kupil nowy aparat jakis pentax ist ds za 200 dola ktory w pl kosztuje 3,500 zl :D tez sie czaje na jakas cyfrowke ale do ok.1600zl :]
MaxDamageDA
Kontakt:

Aparat mam.

Nawet dobry, ale chce kamere.
cyc

Post autor: cyc »

..... powieidzlaem przyklad roznicy cen :] wiec co za tym idzie warto kupowac w stanach elektronike :]
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

Koles kupil na allegro za 1000 zł kamerke JVC tyle ze musial przegrywac przez DVD bo normalnie szło czarno biało nie miala PAL czy cos ,,, inny koles wyrwal z komisu uzywke tez za 1000 jakaas lepsiejsza co warta loozno ze 2500 i tez zadowolony ... oczywiscie obie moga robic zdjecia
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

cyc pisze:ze stanow sciagnij
i potem bedzie krecil w standardzie NTSC ktory mu nie pojdzie na zadnym telewizorze a bedzie mozna ogladac tylko na kompie. poza tym ntsc ma strasznie slabe odzwierciedlenie kolorow (stara kpina Never The Same Colour) i pomimo ze kreci na 29fps to nie widac zadnej roznicy w plynnosci miedzy systemem PAL.

kazda kamerka minidv sony styknie na poczatek, w inne firmy lepiej sie nie bawic i przed zakupem upewnic ze chodzi w PAL (dla sony koncowka E w nazwie modelu) a nie amerykanskim.
www.trialshop.pl
forest guma
Kontakt:

Post autor: forest guma »

Ja mam w starym telewizorze marki "Otake" który stoi w piwnicy przełącznik NTSC/Pal (na pilocie nawet jest), jak chcesz Max to sprowadz ze stanów kamerke i sie zamienimy (telewizor na Karpiela :P :P :P).
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

kamerki t oraczej nie kupisz za tyska, aparatu tez nie kupuj (wiem, ze masz, ale......) bo bedziesz mial chujnie a nie jakosc....

popatrz na to:
http://allegro.pl/show_item.php?item=57670463

i na to:
http://allegro.pl/show_item.php?item=57502343

i na to:
http://allegro.pl/show_item.php?item=57603533

dobra, tego jest sporo na allegro i wyglada na to , ze sa nowe, te pare stowek chyba bys wyhaczyl skands?
Jacor
Kontakt:

Post autor: Jacor »

ok, wiec ja sie znam i nie dawno kupowalem,to mnie sluchaj MAx
otorz nie radze kupowac kamerek digital 8 ktore stoja tak okolo tysiaka bo na pewno bedziesz chcial wgrac to do kompa a film na kasetach Hi 8 to format pseudo cyfrowy i jakosc o wiele gorsza od mini Dv
a co do kamer to mam dosc duzo wiedze na temat aktualnych produktow
no i jest tego ogrom co kupowac a co bym odradzal, najlepiej pisz do mnie na gg:7140850,teraz jestem caly dzien,wybor kamery zalezy jeszcze od tego co ci w niej potrzebne a co nie,panasonikow nie kupuj,bo te nizszej klasy to szajs,polecalbym ci jvc,aktualnie wszystkie modele udane,a co do tysiaka to na pewno nie kupisz nic konkretnego,proponuje wydac gdzies 300 wiecej i napweno wtedy znajdziesz cos sensownego
.........hmmmm......e... tam....smiejmy sie:)
Jacor
Kontakt:

a wlasnie, nie sluchaj kolegowwyzej bo po tym co przeczytalem sie raczej nie znaja(sorry ale to prawda)i nie kupuj kamerek z aparatem bo nawet te za 4 tysiaki nie zrobia zdjecia takego jak cyfrowka z 300 zl,poprostu inny obiektyw i tyle
Jacor
Kontakt:

kurde ciagle cos zapominam, nie kupuj w MM bo ostatnio zeszli na dziady i sprzedaja jakies syfy,a jak cos fajnego sie trafi to strasznie drogie
MaxDamageDA
Kontakt:

Jesli juz bym cos bral to na pewno allegro :)

Inur bardzo mi pomogl na gg za co serdecznie dziekuje, dziekuje tez innym za wypowiedzi.

Mam juz pewne ustosunkowanie co do tego. Aparat mam samsunga digimaxa v5, robi filmiki tak ze da sie je ogladac :D ale to nie to wiadomo.

Jakosc DV w pelni mnie zadowala, jest super.

Musze nabyc taki sprzet, oczywiscie ze te 200-300 to nie problem, kwestia tygodnia dwoch.

Dzieki jeszcze raz :)
Jacor
Kontakt:

ja proponuje:

JVC Dx27- sam mam,zastanawialem sie na wyborem bardzo długo i jestem bardzo ale to bardzo zadowalony,cena tego cuda to ok 1600 zl(trzeba sie spieszyc bo wchdza nowe modele,a ten byl nadwyraz udany)

a jesli chcesz dolozyc jedynie to 200-300 zl to proponuje JVC GR-D240
kosztuje okolo 1300 zl

lesza wydaje sie DX27 ponieważ ma bardzo jasny obiektyw f 1,2
dzieki temu obraz porownywalny do kamer za okolo 2500 tys

no i jesli nie podchodza ci te co zaproponowalem to tu masz stronke z testami i jakoscia (niestety po rusku, ale sa wyciete klatki z wielu modeli)
www.videomax.ru/tests
ODPOWIEDZ