kaski skate- orzechy / tylko W-wa

erenes
Kontakt:

kaski skate- orzechy / tylko W-wa

Post autor: erenes »

czy widział ktoś w W-wie kaski Protec'a w jakimś sklepie, skateshopie?
a jak nie to gdzie i jakie kaski polecacie. Coś żeby się na oczy nie zsuwało i wygodne było. Szukam nietypowych odpowiedzi :)

Byłem w Plusie i przymierzałem 661,
a w skateshopach TSG,

są jakieś inne??
dupa.
shaman
Kontakt:

Post autor: shaman »

Bell - Scuffle i Faction

661 - Dirt Ltd. i Mullet

Author - Mission

Lazer - One

Limar - Cruiser

osobiście mam 661 Dirt Ltd. jest lekki swietnie trzyma sie głowy i jest wygodny dzieki wkładkom, pod broda troche cisnie dziwnie ale po paru h jazdy już mi zupełnie nie przeszkadza, nie ma prawa sie ruszyc/zsynąć przy czymkolwiek niewazne czy to endo czy drop, machasz głowa a on trzyma sie mocno, wyglada swietnie na wszystkich tylko nie na mnie ( długa szyja, chuda głowa... koszmar ) trochu ciepło ale wystarczy z 30km/h zeby poczuc chlod, chociaz wiadomo ze wentylacja nie bedzie taka jak w xc z 94857465 otworami. w sumie z wyzej wymienionych kierowac sie chyba tylko wygladem bo cena podobna a mocowania i wentylacja nie roznia sie wiele. authora jednak raczej nie polecam, chociaz najtanszy, najdrozszy bell faction jakies 180zł. widziałem jeszcze orzecha dainese ale to juz jakies 300+ zł.

IMHO wybieraj miedzy 661 a bell'em jakims.
what can I say... ;)
Wiedzmin
Kontakt:

Post autor: Wiedzmin »

rns w plusie powinny byc belle chyba przeoczyles:P
na dereniowej w air bike jak pamietam cos lezalo
w go sport jest hakis orzech za 70 zyla

jezdze w 661 mulet i jest spoko a do tego ze jak sie zatrzymam to pot lei na morde to sie przyzwyczailem,
teh_pwnerer
erenes
Kontakt:

widziałem dziś Rocesa kremowego z dużym napisem z białym styropianem/ pianką i nie gabkami, ale materiałem na stałe. Fajny ale rozmiaru nie było. Latał na głowie.

Widziałem salomona czarnego, tez jak ten wyżej około 120zł, ale latał na głowie nawet gdy już dusił pod brodą.

Mierzyłem za to TSG za 249zł, i rozmiar tylko był s/m i był idelny, może ciut za ciasny. Ale pod brodą ok, a i paski które 2 zza uszu łaćzą się jednym pod brodą były oddzielnie regulowane. Wtedy na czoło mi sie nie zsuwał. Beda bez logo po 199 za tydzien. Obacze.

Obacze tez bell'e
dupa.
[t][o][m]
Kontakt:

Post autor: [t][o][m] »

Jak tylko masz mozliwosc to bierz TSG, ja jezdze w TSG i malo znam tak wygodnych kaskow, naprawde doskonale trzyma, nawet gdy paski sa nie zapiete kask nie spada z glowy. Jedyny minus to cena...
Wiedzmin
Kontakt:

hmm 661 mulet tez nie spada bez zapietego paska
teh_pwnerer
mardaster
Kontakt:

Post autor: mardaster »

Polecam kaski Planet-X
Super sie w nich jezdzi i w ogole sa bardzo wygodne
Wiedzmin
Kontakt:

ta ale gdzie znajdzies planet-x, trza by sciagac
teh_pwnerer
hofmen
Kontakt:

Post autor: hofmen »

etto psycho, a pro-tec (w zasadzie juz Vans) jest w *** tego w czechach, normalne , repliki , fulfejsy, itp. do wyboru . Kolega w trutnovie ma jest autoryzowanym dilerem.
TwoFourPlayer
OBRECZ BFR 24"x48h-90zl,Kolo tyl 24" piasta dmr revolver -260zl
erenes
Kontakt:

Hoffmenie ale ja bym chciał przymierzyć a nie brać w ciemno. Jak przymerzę to sobię gdzieś mogę zamówić...
dupa.
Domo
Kontakt:

Post autor: Domo »

Kaski Planet-x'a są w Tychach. Badałem sobie przedwczoraj, ale w końcu wziąłem 661 Dirt Lid, bo kasy za mało miałem na planeta.

A teraz wrażenia po jeździe w Dirt Lidzie:
1. Wyglądam w nim megaprześmiesznie :D
2. Wymieniłem gąbki z L na M i trzyma się idealnie, nie zsuwa się, nie lata
3. Paski pod brodą na początku cisnęły, gdy były ściągnięte tak, żeby kask nie latał, ale już się przyzwyczaiłem i mi to nie przeszkadza
4. Ogólnie bardzo dobry kask, polecam
shaman
Kontakt:

Domo widze opinia taka sama jak moja troche wyzej :)

dodam tylko ze Dirt Ltd. tez nie spada z glowy odpięty i też ma osobne regulacje tych bocznych paskow przy policzkach.

i ja wyglądam megaprzesmieszniej :)
what can I say... ;)
shaman
Kontakt:

Domo widze opinia taka sama jak moja troche wyzej :)

dodam tylko ze Dirt Ltd. tez nie spada z glowy odpięty i też ma osobne regulacje tych bocznych paskow przy policzkach.

i ja wyglądam megaprzesmieszniej :)
what can I say... ;)
erenes
Kontakt:

kupiłem sobie białego skate classic orzecha. 80zł. Dostałem w prezencie ze 3 pary wymiennych gabek :) Trzyma sie głowy MOJEJ tak dobrze jak jeden tylko z wielu co mi nie latał TSG za 249 (z logo bo gładki 199) ale tamten był S/M dlatego nie latal i nie spadał na czoło. A mój ma rozmiar normalny. Dziwnie sie jeździ, ale chcę KASK :)
dupa.
erenes
Kontakt:

Mój nie ma regualcji po bokach (ale jako pierwszy mimo że inne miały) nie zsuwa mi sie na czoło. Najwyżej jedna z tych tasiemek skróce (przeszyję o 3-8mm jakby co). ma sie te zdolności krawieckie :)
dupa.
ODPOWIEDZ