kaski skate- orzechy / tylko W-wa
kaski skate- orzechy / tylko W-wa
czy widział ktoś w W-wie kaski Protec'a w jakimś sklepie, skateshopie?
a jak nie to gdzie i jakie kaski polecacie. Coś żeby się na oczy nie zsuwało i wygodne było. Szukam nietypowych odpowiedzi :)
Byłem w Plusie i przymierzałem 661,
a w skateshopach TSG,
są jakieś inne??
a jak nie to gdzie i jakie kaski polecacie. Coś żeby się na oczy nie zsuwało i wygodne było. Szukam nietypowych odpowiedzi :)
Byłem w Plusie i przymierzałem 661,
a w skateshopach TSG,
są jakieś inne??
dupa.
Bell - Scuffle i Faction
661 - Dirt Ltd. i Mullet
Author - Mission
Lazer - One
Limar - Cruiser
osobiście mam 661 Dirt Ltd. jest lekki swietnie trzyma sie głowy i jest wygodny dzieki wkładkom, pod broda troche cisnie dziwnie ale po paru h jazdy już mi zupełnie nie przeszkadza, nie ma prawa sie ruszyc/zsynąć przy czymkolwiek niewazne czy to endo czy drop, machasz głowa a on trzyma sie mocno, wyglada swietnie na wszystkich tylko nie na mnie ( długa szyja, chuda głowa... koszmar ) trochu ciepło ale wystarczy z 30km/h zeby poczuc chlod, chociaz wiadomo ze wentylacja nie bedzie taka jak w xc z 94857465 otworami. w sumie z wyzej wymienionych kierowac sie chyba tylko wygladem bo cena podobna a mocowania i wentylacja nie roznia sie wiele. authora jednak raczej nie polecam, chociaz najtanszy, najdrozszy bell faction jakies 180zł. widziałem jeszcze orzecha dainese ale to juz jakies 300+ zł.
IMHO wybieraj miedzy 661 a bell'em jakims.
661 - Dirt Ltd. i Mullet
Author - Mission
Lazer - One
Limar - Cruiser
osobiście mam 661 Dirt Ltd. jest lekki swietnie trzyma sie głowy i jest wygodny dzieki wkładkom, pod broda troche cisnie dziwnie ale po paru h jazdy już mi zupełnie nie przeszkadza, nie ma prawa sie ruszyc/zsynąć przy czymkolwiek niewazne czy to endo czy drop, machasz głowa a on trzyma sie mocno, wyglada swietnie na wszystkich tylko nie na mnie ( długa szyja, chuda głowa... koszmar ) trochu ciepło ale wystarczy z 30km/h zeby poczuc chlod, chociaz wiadomo ze wentylacja nie bedzie taka jak w xc z 94857465 otworami. w sumie z wyzej wymienionych kierowac sie chyba tylko wygladem bo cena podobna a mocowania i wentylacja nie roznia sie wiele. authora jednak raczej nie polecam, chociaz najtanszy, najdrozszy bell faction jakies 180zł. widziałem jeszcze orzecha dainese ale to juz jakies 300+ zł.
IMHO wybieraj miedzy 661 a bell'em jakims.
what can I say... ;)
widziałem dziś Rocesa kremowego z dużym napisem z białym styropianem/ pianką i nie gabkami, ale materiałem na stałe. Fajny ale rozmiaru nie było. Latał na głowie.
Widziałem salomona czarnego, tez jak ten wyżej około 120zł, ale latał na głowie nawet gdy już dusił pod brodą.
Mierzyłem za to TSG za 249zł, i rozmiar tylko był s/m i był idelny, może ciut za ciasny. Ale pod brodą ok, a i paski które 2 zza uszu łaćzą się jednym pod brodą były oddzielnie regulowane. Wtedy na czoło mi sie nie zsuwał. Beda bez logo po 199 za tydzien. Obacze.
Obacze tez bell'e
Widziałem salomona czarnego, tez jak ten wyżej około 120zł, ale latał na głowie nawet gdy już dusił pod brodą.
Mierzyłem za to TSG za 249zł, i rozmiar tylko był s/m i był idelny, może ciut za ciasny. Ale pod brodą ok, a i paski które 2 zza uszu łaćzą się jednym pod brodą były oddzielnie regulowane. Wtedy na czoło mi sie nie zsuwał. Beda bez logo po 199 za tydzien. Obacze.
Obacze tez bell'e
dupa.
Kaski Planet-x'a są w Tychach. Badałem sobie przedwczoraj, ale w końcu wziąłem 661 Dirt Lid, bo kasy za mało miałem na planeta.
A teraz wrażenia po jeździe w Dirt Lidzie:
1. Wyglądam w nim megaprześmiesznie :D
2. Wymieniłem gąbki z L na M i trzyma się idealnie, nie zsuwa się, nie lata
3. Paski pod brodą na początku cisnęły, gdy były ściągnięte tak, żeby kask nie latał, ale już się przyzwyczaiłem i mi to nie przeszkadza
4. Ogólnie bardzo dobry kask, polecam
A teraz wrażenia po jeździe w Dirt Lidzie:
1. Wyglądam w nim megaprześmiesznie :D
2. Wymieniłem gąbki z L na M i trzyma się idealnie, nie zsuwa się, nie lata
3. Paski pod brodą na początku cisnęły, gdy były ściągnięte tak, żeby kask nie latał, ale już się przyzwyczaiłem i mi to nie przeszkadza
4. Ogólnie bardzo dobry kask, polecam
kupiłem sobie białego skate classic orzecha. 80zł. Dostałem w prezencie ze 3 pary wymiennych gabek :) Trzyma sie głowy MOJEJ tak dobrze jak jeden tylko z wielu co mi nie latał TSG za 249 (z logo bo gładki 199) ale tamten był S/M dlatego nie latal i nie spadał na czoło. A mój ma rozmiar normalny. Dziwnie sie jeździ, ale chcę KASK :)
dupa.