co pozmianiac w rowerze

KnockeR
Kontakt:

co pozmianiac w rowerze

Post autor: KnockeR »

Jestem baaaaaaardzo początkujący właściwie to tylko tu korzystam z opcji szukaj więc nie krzyczcie. W mojej okolicy nikt nie skacze na rowerze więc pozostajecie mi tylko Wy. Oto moja maszyna rower od 4 lat jeżdże na niej amatorsko w xc. Dzisiaj mi odbiło i zbudowałem hopkę taka 50 cm. Czułem przed nią respekt. Nie wiem co zrobiłem źle bo sytuacji nie pamiętam ale w efekcjie wylądowałem na plecach a rower na mnie. Na błędach człowiek się uczy... kolejne podejście za jakieś 2 tygodnie smaruję plecy altacetem leżałem chyba z 2 minuty bez dechu i nie mogłem mówić. Pewnie też macie takie przygody plecy bolą na maxa ale żyję. Muszę chyba dozbierać na jakąś inną ramę i zbroję. Co polecacie ??
Hrumak
Kontakt:

Post autor: Hrumak »

Nie ma tragedii, nisko siodło i krótki mostek to na początek do puki nie zmienisz ramy.

PS: co to za kiera?
[url=http://www.mpo.com.pl/]II wheels - I Passion[/url]
KnockeR
Kontakt:

amoeba borla 75 zl kosztowała więc nie jest jakaś super... chciałęm ją wzmocnić taką poprzeczką ale nigdzie w necie nie moge poprzeczki znaleźć... :( kręgosłup cały czas napierdala nie wiecie ile może utrzymywać się taki ból?? Na moje oko z 2 tygodnie... podarłem przy tym blooze foxa :( powinienem najpierw uciułać na jakąś zbroje a później w blooze inwestować.
KIULIK
Kontakt:

Post autor: KIULIK »

Ja bym na początek skakał na tym sprzęcie co masz.
A poźniej zaczniesz dokupywać części do starego sprzętu i powoli powoli będziesz miał nowy rower.
Ja bym na początek kupił kask.
Zbroja raczej przy małych skokach nie jest potrzebna, bardziej przeszkadza.
Zbroja to sprzęt do DH.
KnockeR
Kontakt:

kask mam taki do xc meta dzisiaj sie przekonalem ze nie chroni za dobrze jak mi rower spadl na szczękę :/
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

najpierw w rower zainwestuj, bo chyba nie bedziesz rowerem do xc w zbroi zapierniczał ? Rower masz nie najgorszy, tylko siodlo do dolu i daje rady skakac, a jakby rama była z 3" miejsza to by był całkiem fajny :]
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
kapkama
Kontakt:

Post autor: kapkama »

Hehe to tzw butter fly effect :D:D Tak jak mowia moi przedmowcy, podstawa to kask, zbroja narazie moze poczekac, to dla ciebie zbedny wydatek. Porob sobie hopki roznych rozmiarow, proboj jak ci to idzie, zastanow sie czy to sport dla ciebie. Cwicz cwicz cwicz :D pozdro
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
KnockeR
Kontakt:

hehe na tym zdjeciu to juz jest obnizone siodlo o jakies 7cm niz normalnie jezdze :) z takim jak na zdjeciu skakalem :/ kamikadze ze mnie...
KnockeR
Kontakt:

a nie bede glupio wygladal w pelnym kasku na ramie do xc :) jezdza tak ludzie?? W moim miescie jak jade w tym zwyklym kasku meta to sie wszyscy patrza jakos dziwnie :/ tu nikt w kaskach nie jezdzi tylko ja :)
KIULIK
Kontakt:

KnockeR pisze:a nie bede glupio wygladal w pelnym kasku na ramie do xc :) jezdza tak ludzie?? W moim miescie jak jade w tym zwyklym kasku meta to sie wszyscy patrza jakos dziwnie :/ tu nikt w kaskach nie jezdzi tylko ja :)
Jeżdżą jeżdżą, nie ważne jak się wybląda, najważniejsze jest to że się robi to co lubi :)
kapkama
Kontakt:

Post autor: kapkama »

PAMIĘTAJ STARY - CZĘŚCI ZAMIENNYCH DO GŁOWY NIE SPRZEDAJEMY !!
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
KnockeR
Kontakt:

http://www.mkbike.superhost.pl/sklep/pr ... ts_id=2009 czy taki kask jest dobry ?? Strasznie drogie te kaski :/ no ale bezpieczenstwo przede wszystkim
komornik
Kontakt:

Post autor: komornik »

chłopie!! nie ważne co ludzie mówią!!! jexdzisz brzecież dla siebie nie??
KnockeR
Kontakt:

no tak :) zatem odkladam na kask krotki mostek musi poczekac...
KIULIK
Kontakt:

KnockeR pisze:http://www.mkbike.superhost.pl/sklep/pr ... ts_id=2009 czy taki kask jest dobry ?? Strasznie drogie te kaski :/ no ale bezpieczenstwo przede wszystkim
Kaski 661 są bardzo dobre.
Sam będę tego Full Bravo kupował niedługo.
mod
Kontakt:

Post autor: mod »

ja zaczynałem na zupełnie sztywnym rowerku do xc. pierwsze rzeczy jakich się uczyłem to wheelie i bunny hop. potem doszły jakieś dropy i strome zjazdy, zaczynaj od rzeczy najłatwiejszych, a potem podnoś poprzeczkę. nigdy nie przeceniaj swoich możliwości, nie rób niczego na co nie masz ochoty, no kask zawsze warto mieć. w rowerze wystarzy że zmienisz sobie mostek i pedały na jakieś platformy, kup sobie też ochraniacze na golenie (dostaniesz za jakieś 80 zł.). powodzenia.
gringo
Kontakt:

Post autor: gringo »

jesli chodzi o ochraniacze to polecam krk masochist :)
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=115199259
TANIO!
gg:2599132
TrAkOnE
Kontakt:

Post autor: TrAkOnE »

ja jak zaczynalem tez pierwsza rzecza ktora kupilem po zlozeniu roweru byl kask i uwazam ze to jest wazny zakup!!!
<-- www.dtpoznan.prv.pl -->
dajcie mi rower
MaG
Kontakt:

Post autor: MaG »

Jak nie masz za duzo kasy to jakis uzywany kask kup i juz, jak ktos kto go nosil umial jezdzic i nie mial powaznych gleb to kask jak nowy. A mostek swoja droga by sie przedal krotszy (lepsza kontrola), a jak ladujesz na plecach to znaczy ze musisz w powietrzu dupe podciagac, latwiej bedzie na jakichs pedalech lepszych z pinami. Cwicz i sie nie poddawaj, powodznia!!!
Ride the lightning
ODPOWIEDZ