co pozmianiac w rowerze
co pozmianiac w rowerze
Jestem baaaaaaardzo początkujący właściwie to tylko tu korzystam z opcji szukaj więc nie krzyczcie. W mojej okolicy nikt nie skacze na rowerze więc pozostajecie mi tylko Wy. Oto moja maszyna rower od 4 lat jeżdże na niej amatorsko w xc. Dzisiaj mi odbiło i zbudowałem hopkę taka 50 cm. Czułem przed nią respekt. Nie wiem co zrobiłem źle bo sytuacji nie pamiętam ale w efekcjie wylądowałem na plecach a rower na mnie. Na błędach człowiek się uczy... kolejne podejście za jakieś 2 tygodnie smaruję plecy altacetem leżałem chyba z 2 minuty bez dechu i nie mogłem mówić. Pewnie też macie takie przygody plecy bolą na maxa ale żyję. Muszę chyba dozbierać na jakąś inną ramę i zbroję. Co polecacie ??
amoeba borla 75 zl kosztowała więc nie jest jakaś super... chciałęm ją wzmocnić taką poprzeczką ale nigdzie w necie nie moge poprzeczki znaleźć... :( kręgosłup cały czas napierdala nie wiecie ile może utrzymywać się taki ból?? Na moje oko z 2 tygodnie... podarłem przy tym blooze foxa :( powinienem najpierw uciułać na jakąś zbroje a później w blooze inwestować.
Hehe to tzw butter fly effect :D:D Tak jak mowia moi przedmowcy, podstawa to kask, zbroja narazie moze poczekac, to dla ciebie zbedny wydatek. Porob sobie hopki roznych rozmiarow, proboj jak ci to idzie, zastanow sie czy to sport dla ciebie. Cwicz cwicz cwicz :D pozdro
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
Jeżdżą jeżdżą, nie ważne jak się wybląda, najważniejsze jest to że się robi to co lubi :)KnockeR pisze:a nie bede glupio wygladal w pelnym kasku na ramie do xc :) jezdza tak ludzie?? W moim miescie jak jade w tym zwyklym kasku meta to sie wszyscy patrza jakos dziwnie :/ tu nikt w kaskach nie jezdzi tylko ja :)
http://www.mkbike.superhost.pl/sklep/pr ... ts_id=2009 czy taki kask jest dobry ?? Strasznie drogie te kaski :/ no ale bezpieczenstwo przede wszystkim
Kaski 661 są bardzo dobre.KnockeR pisze:http://www.mkbike.superhost.pl/sklep/pr ... ts_id=2009 czy taki kask jest dobry ?? Strasznie drogie te kaski :/ no ale bezpieczenstwo przede wszystkim
Sam będę tego Full Bravo kupował niedługo.
ja zaczynałem na zupełnie sztywnym rowerku do xc. pierwsze rzeczy jakich się uczyłem to wheelie i bunny hop. potem doszły jakieś dropy i strome zjazdy, zaczynaj od rzeczy najłatwiejszych, a potem podnoś poprzeczkę. nigdy nie przeceniaj swoich możliwości, nie rób niczego na co nie masz ochoty, no kask zawsze warto mieć. w rowerze wystarzy że zmienisz sobie mostek i pedały na jakieś platformy, kup sobie też ochraniacze na golenie (dostaniesz za jakieś 80 zł.). powodzenia.
Jak nie masz za duzo kasy to jakis uzywany kask kup i juz, jak ktos kto go nosil umial jezdzic i nie mial powaznych gleb to kask jak nowy. A mostek swoja droga by sie przedal krotszy (lepsza kontrola), a jak ladujesz na plecach to znaczy ze musisz w powietrzu dupe podciagac, latwiej bedzie na jakichs pedalech lepszych z pinami. Cwicz i sie nie poddawaj, powodznia!!!
Ride the lightning