Narobiłem sobie problemu. Zmieniałem z tyłu cały zestaw na V-brake i nie zauważyłem że śruba mocująca z zestawu jest nieco dłuższa od poprzedniej. No i ukręciłem jak palant cała rurkę z gwintem pod szczękę tak że odpadła. Wiem wiem - przecież czułem różnicę - myślałem że może gwint zastały albo co. Takie rzeczy się naprawia mam nadzieję ? Ile to może kosztować.
Ja zrozumiałem że ukręciłeś pivot , jeśli masz odkręcane pivoty to pół biedy odkręcasz ten kikut co został i wkręcasz nowy, a jeśli nie masz odkręcanych to musisz przyspawać.
[url=http://www.mpo.com.pl/]II wheels - I Passion[/url]
Nestety - pivot BYŁ na stałe. Czy przyspawanie tego co zostało można zrobić w serwisie (nie mam spawarki) ? Nie wiecie ile to może kosztować ? a moze da się go zmienić na wkręcanego ? - chociaż cienko to widzę :/
No i udało się. Po 6 (sześciu !) serwisach dostałem się na Bródno - gdzie człowiek wyraźnie zainteresowany problemem wyrżnął ze starego widelca pivot z podstawką i mi wspawał w mojego (mimo że tego się nie naprawia jakoby) - robota 3 h. - koszt 30 zł. Jak mu to wyszło sprawdzę dzisiaj dopiero :) Czy spaw puści z górki czy też nie :)
Wyraźnie roboty się nie bał wiec polecam na przyszłość, jak wam odmówią w innych serwisach - Chodecka 1a, tel. (22) 811-76-49