Ograniczenia techniczne przy barspinie ?
Ograniczenia techniczne przy barspinie ?
Kilka dni temu wpadlem na pomysl, ze moglym sie nauczyc barspina. Mysle sobie, ze sciagne tylko przednia v-ke i po problemie. Zylem chwile z ta swiadomoscia, az skusilo mnie obrocenie sobie kiery tak na sucho, jeszcze z przednim hamulcem. Jakie moje zdziwienie bylo ze dochodzac do 180' kolo haczy mi o but! Baaa zeby tylko, korby ustawione poziomo to opona chaczy mi o pedal!!! No i dolek mnie zlapal, bo raczej nie naucze sie tego. Zastanawia mnie powod, dlaczego tak jest. Mozliwe, ze to widelec za krotki, ale na razie nie moge tego sprawdzic.
Moj setup:
kola 26''
DC Amstaff
z2 BAM 80
Czy to jest przez widelec ?
Moj setup:
kola 26''
DC Amstaff
z2 BAM 80
Czy to jest przez widelec ?
jeśli juz to moze widelec zagiełes pod rame :P, poprostu moze jest wygięty :]
a najlepszym pomysłem jest puszczenie linek nad kierownica, wtedy mozesz kręcic nawet 2 obroty (ja tak moge, z tylnim chamulcem i przednim - przepuścilem go przez stery), swojego czasu mialem przezutke i dało sie obracac kierą
pozdro
a najlepszym pomysłem jest puszczenie linek nad kierownica, wtedy mozesz kręcic nawet 2 obroty (ja tak moge, z tylnim chamulcem i przednim - przepuścilem go przez stery), swojego czasu mialem przezutke i dało sie obracac kierą
pozdro
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
johny GT zastanow sie co by bylo gdyby widelec byl wgiety pod rame. Na moje oko mialbym wiecej miejsca a nie mniej.
Suntour No wlasnie tego nie jestem pewien, czy tak sie da w ogole. Sadze ze trzymajac nogami siodelka bede mial malo miejsca na manewry nogami.
Poczekam na wypowiedz jakichs doswiadczonych barspinowcow.
Suntour No wlasnie tego nie jestem pewien, czy tak sie da w ogole. Sadze ze trzymajac nogami siodelka bede mial malo miejsca na manewry nogami.
Poczekam na wypowiedz jakichs doswiadczonych barspinowcow.
-
- Kontakt:
GunloK__hmm... masz wygiety amortyzator najprawdopodobniej na koronie
mialem podobny problem kiedy, jakis rok temu uderzylem rowerem prosto w drzewo, cala rura sterowa wtedy sie pogiela wiec ja wymienilem, myslalem ze wszystko jest ok, bo amorek byl prawie nowka ale zauwazylem ze przy mocnym skrecaniu zachaczam kolem o but, do pedala nie siegalo
myslae ze bez zmiany amorka sie nie obedzie, tak jak max napisal, amstaff jest dluga rama, zreszta kumpel ma i z takim problemem to jeszcze sie nie spotkal w swojej ramie
a skad masz amorek wogole?
mialem podobny problem kiedy, jakis rok temu uderzylem rowerem prosto w drzewo, cala rura sterowa wtedy sie pogiela wiec ja wymienilem, myslalem ze wszystko jest ok, bo amorek byl prawie nowka ale zauwazylem ze przy mocnym skrecaniu zachaczam kolem o but, do pedala nie siegalo
myslae ze bez zmiany amorka sie nie obedzie, tak jak max napisal, amstaff jest dluga rama, zreszta kumpel ma i z takim problemem to jeszcze sie nie spotkal w swojej ramie
a skad masz amorek wogole?
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
jaaa pierdoleee . moze poprostu jest za krotka gorna rura,za gruba opona,wysoka obrecz itp, duzo rozmiar buta, dlugie ramie korby, to wszystko sie naklada. Mialem w banshee 21,5 tt + sztywny widel funn -455mm od miski do osi + 24" dm 24 +kenda krad, do tego korba felt 175mm i czesto przy tailwhipie bylo sluchac obcieranie geja o opone, kurwa wielka mi filozofia. N_A_PIERDALAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!
TwoFourPlayer
OBRECZ BFR 24"x48h-90zl,Kolo tyl 24" piasta dmr revolver -260zl
OBRECZ BFR 24"x48h-90zl,Kolo tyl 24" piasta dmr revolver -260zl
hofmenno ale kurde ja nie wiem jaki producent robi rame w ktorej po zalozeniu amorka badz twardego widelca i grubej opony na kolo to bedzie zaczepiac o pedal
hofmenrozkmin to na spokojnie bo nie chodzi o to zeby sie klocic
a Tobie GunloK__ polecam zadzwonienie do duncona i sie spytanie czego to moze byc wina, moglbys tez pokazac jakies fotki
hofmenrozkmin to na spokojnie bo nie chodzi o to zeby sie klocic
a Tobie GunloK__ polecam zadzwonienie do duncona i sie spytanie czego to moze byc wina, moglbys tez pokazac jakies fotki
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
jak się stoi na pięcie to tak jest :P No ale o pedał nie powinno..Amstaff nie wydaje mi sie taką bardzo długą ramką... może ten amorek jest zgięty do przodu - gdy przekręcasz go o 180 stopni koło chowa się jeszcze bardziej pod ramę :/
Ja często zahaczałem przy X-upie ( drag14", 26"Gazza) ... dlatego zacząłem go kręcić w lewą stronę a nie prawą :P ( prawą nogę mam z przodu ) i nie ma problemu.
Ja często zahaczałem przy X-upie ( drag14", 26"Gazza) ... dlatego zacząłem go kręcić w lewą stronę a nie prawą :P ( prawą nogę mam z przodu ) i nie ma problemu.
-
- Kontakt:
ja pierd*** ludzie troche pomyslunku! koles by napewno zobaczyl jak by mial na tyle wygiety amor ze by mu to cokolwiek zmienialo przy barspinie.poprostu w wielu ramach-:point,dragstar,itd.konstruktor wymyslil ze zrobi kosztem braku mozliwosci zrobienia barspina krutszy przedni trujkat co polepszy geo ramy do tego do czego jest przeznaczona-w4x nie robi sie trikow.Masz rozwiazanie:wstaw kolka24',zmien rame,staraj sie ukosnie trzymac korby w locie(bo pionowo sie chyba nie da),nie rob barspina.