180'ka ... jak sie tego gówna nauczyc :)

DX-On
Kontakt:

Post autor: DX-On »

Ja zabania sie uczylem a teraz za nic nie moge zrobic :( jak juz umiesz z zamknietymi oczami 180* to doradzam Ci sprobowac zrobic 200* i załapac hampla... jak bedizesz mial odpowiednia dynamikie to dociagniesz 160* na tylnim i masz piekna 360* :D stary to jest takie prosciutkie myslalem ,ze do tego tricku trzeba kozaka a nie dla takiego nooba jak ja. Tak naprawde mozna sie tego nauczyc w 1 dzien [ tak jak ja ] super zajawka zrobic 360* i jechac sobie dalej :D hehe zachecam do treningu...
http://www.hid.prv.pl
lankru
Kontakt:

Post autor: lankru »

DX-Onprzekonales mnie :P zaraz ide pocwiczyc :P

mimo wszystko chcialbym sie nauczyc 180 z baniaka :D
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
adasko
Kontakt:

Post autor: adasko »

ćwicz ćwicz no i ćwicz ale najłatwiej jest tak że jedziesz taka wmiarowa prętkością delikatnie skręcasz jak robisz w prawo to w prawo no i mocno strasznie mocno podskakujesz i odrazu mocno ciągiwesz jak bedziesz ćwiczyć coś tam wyjdzie;] pozdro i miłe nauki :p dasz rade
my bike http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=583726 :D:D <ADASKO>
lankru
Kontakt:

adasko nie no jasne, wiadomo sprawa, trzeba cwiczyc i tyle :)

DX-On dzis porobilem troszke tych 360 i klasyka :D fajnie to sie robi, na poczatku mi nie wychodzilo, nie moglem zalapac o co dokladnie chodzi a potem to juz luz, jutro jeszcze tylko to podszlifuje :D
DX-On
Kontakt:

lankru Mówiłem ,ze to banalne a zarazem to jedwabisty trick :D ja sie uczylem 1 dzien :D
narazie moj best trick 360* na płaskim :D hehe
fajnie to wyglada...
CesasH21
Kontakt:

Post autor: CesasH21 »

no i jestem tym szczesliwcem i pisze 100 odpowiedź :D heh zaczolem walic 1-8 z kraweznikow i jest ona prostrza niz na laskim ... no i wedle mnie efektowniejsza :) suuuper sprawa ... :) Pozdro !
:] Bike4EvEr !
lankru
Kontakt:

DX-Onklasyka :D zaraz ide trenowac bo jeszcze nie zawsze mi wychodzi :D

CesasH21robisz ten trik z dwoch kol czy z banego? bo mi 180 z 2 kol wychodzi elegancko ale jakos zeby zrobic to z kraweznika to nie bardzo:/ chyba jade za wolno:/
CesasH21
Kontakt:

z banego ... jakos mi łatwiej ... a niby jest trodniej :D takze robi sie coraz ciekawiej :)
CesasH21
Kontakt:

no i jezeli robisz na laskim z dwóch to przeciez latwiej jest z kraweznika bo maszwiecej czasu i miejsa na obrot

co nie ? :>
lankru
Kontakt:

CesasH21 hmm... no wlasnie nie wiem jak to jest:/ w sumie wiesz robie z 2 kol bez problemu ale z kraweznika jakos hmm... no zaczepiam przednim kolem, a jade szybko:/

co do baniaka to chcialbym sie nauczyc, znaczy wychodzilo mi ale potem zajalem sie czyms innym i slabo mi to teraz idzie:/
DX-On
Kontakt:

Z kreweznika zajebiscie jest :D na oczatku zostawalo mi przednie kolo na krawezniki... zwiekszylem predkosc i to samo.. hmm... wpadlem na pomysl :

Jak jedziesz to starasz sie wybic prawie na samym koncu kraweznika i jak robisz 180* to starasz sie jakby rekoma wsunac pod siebie rower...

Uwaga - nie do przesady bo sie o mostek zabijesz :P

ale mowie ,wam to banał :] no i jedwabisty trick :D do tego fakie i odworcic 180* mmmm cudownie :D
lankru
Kontakt:

DX-On hehehe jutro sie poucze 180 z baniaka a poki co to zobacze moze z 2 kol mi zacznie wychodzic :D
woodbumble
Kontakt:

Post autor: woodbumble »

powiedzcie mi jedno, podczas tego obrotu gdzie macie swoj srodek cieżkosci (korpus) nad siodełkiem, po srodku ramy ? jak to jest z tym
pozdrowka for all ;))
Talar
Kontakt:

Post autor: Talar »

Nie wiedzialem ze te 180 takie latwe.Przez kilka godzin sie wlasciwie nauczylem.Tylko jest problem bo jak juz zaczely wychodzic to robliem z coraz wiekszej predkosci zeby dluzsze fakie walnac i po kilku nieudanych (bo jeszcze nie robie tego jakos zajebiscie) pogialem obrecz tak ,ze sie ledwo w widelkach miescila (fakt ,ze byla gowniana i dostala juz troche po dupie).Wiec musze pomyslec o czyms i mam do was pytanie: jaka polecacie obrecz, zeby byla jak nasztywniejsza na boki (26'' 36 otworow)? Na jakich obreczach wy sie 180 uczyliscie i jak to znasza.Dzieki z gory i sorry, za lekki offtopic,ale mysle ze sie w temacie lapie.

A jezeli chodzi o pozycje to chyba lekko przed siodelkiem.Ale dla mnie najtrudniesze bylo dokrecenie koncowki.Jezeli ktos tez ma taki problem to rozwiazanie: mocno popchnac rower tylna noga
CesasH21
Kontakt:

ja mecze DM24 ... i naprawde daje rade w bardzo ciezkich warunkach ... wiadoma sprawa ze po robieniu 1-8 sie troche wykrzywia ale to minimalnie u mnie wrez prawie niewidoczne ... moze dlategoze w miare prosto na nia spadam ... no nic polecam dm24 ... ale jak masz tarczówe to kupuj Double Track ...
lankru
Kontakt:

jak chcesz sztywna na boki to polecam doble traka badz supre mt, sam mam i jest super choc od 180 juz troszke sie scentrowala ale to glownie dlatego, ze mam zle zaplecione kolo:/

co do 180 z baniaka to hmm... fajny trik no ale ja mam glownie problem, bo nie wiem jak to zaczac, jade sobie skrecam w bok, podnosze przod no i ? wtedy podciagam tyl i krece? jakos nie idzie mi to teraz
CesasH21
Kontakt:

lankru :) widac ze nie czytasz dokladnie :P

kolega prosil o jakas obrecz od V-ke ;) a jak wiem double track jest pod tarcz :P no ale supra mt jest si :]

-Alexrims DM24
-Alexrims Supra MT
-Sunrims Mamuth

to chyba takie najczesciej wybierane obracze pod V-ke ...
Talar
Kontakt:

Post autor: Talar »

Ok,dzieki.Chyba jednak wezme DM 24 ze wzgledu na kase. A co sadzicie o tych szprychach DT Alpine III ?Na rowerowy.com pisza,ze zwieksza sztywnosc boczna kola. Myslicie, ze oplaca sie te 40 zlotych wiecej wydawac???
lankru
Kontakt:

CesasH21 wiem, ze prosil pod v-ki ale ja piszac o obreczach pisalem ogolem o sztywnych obreczach:P

Talarjakie bys nie kupil szprychy w cenie okolo 1zl za sztuke to beda dobre, wazne zeby kolo bylo dobrze zaplecione

wez lepiej mamutha zamiast dm24, jezdzilem i chwale sobie to obrecz

aha, pamietaj aby wziac dobre nyple, ja mam jakies badziewackie i mi ciagle sie odkrecaja:/
ODPOWIEDZ