przemilczal bym ten temat, bo mnie ta muza nie kreci, nie mowie tez, ze ktos jest psycholem sluchajac tego, ale ten post mnie wqrwil
q[]-[]ta pisze:Dla mnie przeslania nie niesie np hh... ciagle pie.rdolenie o biedzie, szmatach, lodach, dziwkach i innym syfie.
nie bede sie rozpisywal, broniac tego gatunku za wszelka cene, ale nie oceniaj muzyki po przesluchaniu paru kawalkow puszczanych w TV i nazywanych hip-hop'em, takich jak slums attack (kiedys bylo naprawde dobrzy), czy hemp gru (ktorych jedynym tematem jest trawa)... poza tym wszystkim co sie dobrze sprzedaje pustym gimnazjalistkom i 13-latkom dla ktorych palenie trawy jest spox, cool, trendy i w deche, istnieje prawdziwy hip-hop, ktory naprawde ma przeslanie... posluchaj sobie starsze plyty ostrego, czy obejrzyj blokersow i zrozum co siedzi w glowach ludzi, ktorzy ta muzyke tworza...
Bohna Swiatkowska kiedys powiedziala, ze 'ta muzyke tworza ludzie z blokowisk', wiec nie nazywajmy hip-hopem piosenek takiego tede, ktory sie sprzedal (bo kiedys tez mial bardzo dobre utwory) i robi to nadal, tylko po to, zeby miec z tego pieniadze i zeby w gimnazjach bylo o nim glosno....
tyle na temat...