Tak sie bawi przy hardcore!

ZiMMEr
Kontakt:

Post autor: ZiMMEr »

MaxDamageDA pisze:Nio jedyne co ja zauwazylem , to ze po sluchaniu tego dlugo na mp3 playerce sa straszne dziury na bani.

Ktos cos do ciebie gada a ty sluchasz go kilkanascie sekund i nie pamietasz ani slowa :D To potrafi wkrecic tak zajebisty trans...
racja... (nie ironicznie) sam też słuchałem :-)
ps. też polecam DC++, MaX wiesz co dobre :-))
q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

jaca , wyslalem ci kai tracida :) powinno byc w twojej skrzynce. astral procjetion slyszalem. gdzies mam nawet plytke z wypalonymi kawalkami.

ogolnie slucham wszystkiego co dobre. i tak faworytem jest destiny patch:)
dobrym kawalkiem tez jest bad shape, life is too short, n trance,drift deep into your own though

A tak poza tematem ma ktos moze taki kawalek jak Its moring? bo ostatnio lecial na imprezie, ale nigdzie nie moge go znalesc:/ tzn sam kawalek nie nazywa sie its morning, tylko ma taki charakterystyczny tekst "its morning", bardzo mocny i fajny bicik. jak by ktos mial to kuch_arc@gazeta.pl
amamciuś
Kontakt:

Post autor: amamciuś »

oł maj gad!!!
Geti'n lucky in Kentucky.
My Kidney is FUCKED UP
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

elnariel pisze:Jezu co to jest...Muzyka ma chyba mieć jakieś przesłanie, albo coś wyrażać...a to? Dokończ sam.

ps. design brzydki, a muza... jak już mówiłem ...
po prostu jej ani troche nie rozumiesz. poza tym, jesli juz piszesz na "nie" to TY dokoncz i podeprzyj opinie jakims sensownym argumentem.

gwoli scislosci - nie slucham tej muzyki ale wkurza mnie takie podejscie do sprawy...
"ta muzyka"... zanim bedziesz sie wypowiadac na temat jakiegos gatunku to miej o nim pojecie. to samo tyczy sie muzyki jako calosci - sa tylko kiepscy wykonawcy.

a zreszta co tu gadac... nawet jesli ta muzyka mnie nie rajcuje to i tak zdecydowanie wole jej klimaty niz tego, czego slucha 95% ludzi.
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

qhta, poszedł trance and acid :]
Destiny's path jest jakoś niezbyt mi podchodzi. Czuję jakby twórcom zabrakło melodii i dokańczali je przez to byle jak. Z drugiej strony roland tb-303 na początku utworu, uwielbiam ten instrument :]

Tu macie dwie produkcje Krzysztofa Radomskiego (utalentowany gość):
1) Nitrogene - http://www.mikseri.net/music/play.php?id=43928&type=dl
boskie old school Goa, ładna melodia, można ładnie odlecieć.
2) Omnicycle - http://www.mikseri.net/music/play.php?id=43842&type=dl
chillout o niesamowicie kosmicznym brzmieniu. nie daje kopa, bo nie po to jest, ale przy tym utworze mozna wpaść w błogi, euforyczny stan i przez te kilka minut być jak warzywo :D polecam, był na mojej playliście od groma czasu.
luk4szm
Kontakt:

Post autor: luk4szm »

przemilczal bym ten temat, bo mnie ta muza nie kreci, nie mowie tez, ze ktos jest psycholem sluchajac tego, ale ten post mnie wqrwil
q[]-[]ta pisze:Dla mnie przeslania nie niesie np hh... ciagle pie.rdolenie o biedzie, szmatach, lodach, dziwkach i innym syfie.
nie bede sie rozpisywal, broniac tego gatunku za wszelka cene, ale nie oceniaj muzyki po przesluchaniu paru kawalkow puszczanych w TV i nazywanych hip-hop'em, takich jak slums attack (kiedys bylo naprawde dobrzy), czy hemp gru (ktorych jedynym tematem jest trawa)... poza tym wszystkim co sie dobrze sprzedaje pustym gimnazjalistkom i 13-latkom dla ktorych palenie trawy jest spox, cool, trendy i w deche, istnieje prawdziwy hip-hop, ktory naprawde ma przeslanie... posluchaj sobie starsze plyty ostrego, czy obejrzyj blokersow i zrozum co siedzi w glowach ludzi, ktorzy ta muzyke tworza...
Bohna Swiatkowska kiedys powiedziala, ze 'ta muzyke tworza ludzie z blokowisk', wiec nie nazywajmy hip-hopem piosenek takiego tede, ktory sie sprzedal (bo kiedys tez mial bardzo dobre utwory) i robi to nadal, tylko po to, zeby miec z tego pieniadze i zeby w gimnazjach bylo o nim glosno....
tyle na temat...
luk4szm
q[]-[]ta
Kontakt:

lukasz, wiem ze masz racje:) ale ja ogolnie jebie z hip hopu. tzn to tez jest muzyka, ktora ma swoja rzesze odbiorcow ktorym to przeslanie pasuje. Dla mnie to sa kliaty strasznie dolujace:) mam troche hip hopu na dysku, i za kazdym razem jak mi sie losowo wlaczy jakis utwor to mnie lapie dol.
Mnie poprostu ta muzyka nie pasuje i texty ktore slysze w wiekszosci utworow sa denne. Mozliwe ze tak jak wspomniales, stary hh sie rozni... Ale i tak mnie to nie przekonuje. Oczywiscie sa kawalki ktore mi sa wmiare znosne ale to zadkosc.

kazdy ma swoj gust i zdanie.
q[]-[]ta
Kontakt:

jaca, ten trance and acid, bardzo fajny bicik:) dzieki
Silent
Kontakt:

Post autor: Silent »

MaxDamageDA ja tez twardszych dragow nie wrzucam, ale jakos nie spasowal mi ten rodzaj muzyki. Szanuje wasz gust i ogromna (jak dla mnie) wiedze o tej muzyce. 3ba byc naprawde oblatanym zeby z podobnych (przynajmniej dla mnie) dzwiekow tyle odlamow muzyki wyroznic :P
It's not the bike you ride, it's how you ride your bike
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

:) thx ;]

A ja akurat jestem calkowicie czysty jesli chodzi o jakiekolwiek uzywki...

Nie pije, nie pale, nie cpam...

A hip hop, ja lubie. Czasami mam na to klimat, choc to jest troche wlasnie takie cos jak z moja muza. Wszyscy mowia TECHNO. ( chociaz to sie nalezy troche bardziej wbic , to jest wojna miedzy terror i oldskool a nustyle i trancecore ) To dziala na tej zasadzie, ze dzieciaki slysza w tv POP , bo dla mnie taki MEZO to jest POP i ani grama HH w tym nie ma. A jeszcze jak go puscili w reklamowce wyborczej , buahaha :D lol. Chociaz te sprzedajne kurwy to by trzepaly glowami do terroru jakby trzeba bylo wywalczyc stolek...

Jebac.

W kazdym razie prawdziwy hip hop jest okej, chociaz ludzi na nim wychowanych ( w tym i sporo tworzacych, uwazam za raczej mocno ograniczonych i dosc prymitywnych ) Z drugiej strony czego oczekiwac od kogos kto domu praktycznie nie ma, chowa go ulica i ziomki, jego idolem jest przywodca ekipy , a celem w zyciu obrona dzielni i moze kiedys jakas robota, jak sie trafi... Zreszta nie oceniam tu wszystkich bo jak mowi mleko " nie kzdy burek to ta sama psina "

Mozna by tak ********* jeszcze dlugo.

Ja lubie obie plyty Fu, strasznie mi wpadaja ich podklady i glos fu. Generalnie to w hip hopie najbardziej lubie bit i podklady :)

Wydaje mi sie ze to dlatego ze sa na ogol na bpm od 180 do okolo 200-210 i breakmaszynka wlasnie tak sobie cyka, a mnie to wpada w ucho.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
Jaca
Kontakt:

Jak już przechodzimy do dyskusji na temat hip hopu, to ja powiem tylko: Kaliber44 - Księga Tajemnicza: Prolog

w życiu nie posłucham innego albumu, bo po prostu ta muzyka mi nie wchodzi, a księga była wyjątkowa, jej mroczność i psychiczne teksty :D zupełnie odbiegły od biadolenia o złym świecie i jego skutkach (no offence ;)
choody.com
Kontakt:

Post autor: choody.com »

nie slucham hh , ale k44 jest fajny, lubie go, za teksty, za bity, za caloksztalt...

muza maxa (nie wiem juz jaki to gatunek bo sie zgubilem :D) - nawet czasami przeleci mi cos takiego przez winampa, nie zachwyca mnie to ( ze wzgledu na prostote wykonania) ale potrafi wkrecic...

tak wiec czego slucham ?
generalnie teraz troche funky :D zarazem punk rocka, do tego wchodzi The Crystal Method, Ch Bro's , Faithless, w miedzyczasie FearFactory, a przerywnikiem tego wszystkiego jest Enya :D

uwazam ze ograniczanie sie do jednego gatunku muzyki jest troche... dziwne ?
Sa dni ze mam ochote na ciezki bas (Monika Kruse - USS Nostromo)
Kiedy mam ochote na muzyke klasyczna, a kiedy na rap czy tam inne w ogole gatunki.

Wiele osob jednak chcac byc trandy slucha tego co leci w TV zmieniajac gust co sezon, teraz trandy jest byc jak slums ze stanow (nosic szerokie ciuchy, jarac blanty i zucac kurwami).
Inni ludzie natomiast sztucznie trzymaja sie jednego gatunku, bo tez chca byc cool.

A ja takie cos wszystkie pierdole i slucham tego na co mam ochote, i toleruja kazda muzyke ktora znajdzie swojego odbiorce, bo tworzyc muzyke jest trudno...

Jednak jest jedna zauwazalna roznica w muzyce elektronicznej.
Zapaczatkowaly je miedzy innymi takie kapele jak tangerin dream, jmj... akurat bylem na koncertach tych zespolow i bylem w szoku, nie ze wzgledu na utwory jakie puszczaja ( bo znam je) ale ze wzgledu na to jak je wykonuja... ilosc instrumentow z ilu ona powstaje...
Obecnie muzyke takowa sie tworzy z gotowych dzwiekow ktore mozna kupic... Wiekszosc didżeji (:D) tworzy muze przy pomocy tylko kompa, pozniej nagrywa winyle i jest gwiazda... blah...
tyle mojego
[url=http://www.choody.com]http://www.choody.com[/url]
Polish Bike Trial Forum
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

http://www.szczesliwice.pl/~pavlak/Brai ... obocop.avi

Dzisas jaki tam jest klimat!!!! Ten kawalek jest wszystkim znany z Terrordroma V , klasyk klasykow, dla wielu pierwsza kaseta w PL ( zripowana i pocieta orginalka z okladka z innej plyty , czary pirackich orginalow ;D )

Kawalek : Nordcore Gmbh - Robocop
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
q[]-[]ta
Kontakt:

ogolnie sluchacm wszystkiego co dobre. Jak mowilem ze mam kilka kawalkow hh'owych. Wszystko co jest dobre i da sie sluchac. rock,raprock [ cyperhills ], troche punku tez mam na dysku [ glownie w wykonaniu gliwickich kapel znajomych:) ] a do chill outu , red hotow :). mike olfilf, massive attack, troche jazzu. ogolnie rzecz biorac wszystkiego.
q[]-[]ta
Kontakt:

jaca polecam jeszcze kawalki: cosmic gate - the truth [ dj issac remix ] dj shog - another world dj issac - go inasne grube kwasiki
Jaca
Kontakt:

the truth i another world słyszałem, oba w oryginalnych wersjach, another najbardziej pasił mi w remiksie voodoo & serano.
Ostatniego nie słyszałem.

Widzę, ze słuchasz ambitniejszych kawałków pojawiających się wśród komercji, podoba mi się, że nie stosujesz chorych podziałów, w ten sposób muzyka bardziej się scala :]

spróbuj sobie produkcji ekipy Megara vs Dj Lee, zwłaszcza Hold Your Hands up High (pulsedriver mix) i Full Intention (club mix) oraz DJ Lee - Experience w obu wersjach (chemistry i club) Ci goście tworzą naprawdę przyjemne dla ucha kawałki, a czując troche klimat można mieć przy nich ładne fazy.
Poza tym warto też poszukać w czym panowie brali udział i jakie projekty powstały z ich inicjatywy (np Apollo, Chemistry).

...i tak jak wspomniałem wcześniej, polecam Ci spróbować psytrance'u. idealne utwory na rozpoczęcie przygody z ta muzyką to np
Astral Projection - Dancing Galaxy,
Astral Projection - People Can Fly,
Hallucinogen - L.S.D.,
The Muses Rapt - Spiritual Healing (gośc tworzył album będąc chorym na raka - nazwa mówi sama za siebie),
Ypsilon 5 - Beta Pictoris,
Filteria - Operation Pulse (uwielbiam za jedną z najlepszych melodii na rolandzie tb-303, 4:15 minuta utworu),
Dimension 5 - Deep Space 5D,
Cybernaut - Hydrophonix (może nie zupełnie psytrance, ale wart posłuchania, boska melodia)

Wszystkie powyższe utwory to wybitne transy, każdy utwór jest niepowtarzalny i reprezentuje sobą godnie gatunek. Zauważę również, że te utwory to Goa Trance (oldschool muzyki trance, pierwowzór całego Psytrance'u) mimo iż część z nich powstała w czasach teraźniejszych (po '98).
ODPOWIEDZ