rozzedzic olej?

Eee...
Kontakt:

rozzedzic olej?

Post autor: Eee... »

moze ktos wie czy mozna czyms zrozzedzic olej, bezyna, albo innym rozpuszczalnikiem? chodzi mi o olej do widelcy, potrzebuje otrzymac olej zadszy od 2,5w.
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

przedewszytskim nie zmieniasz gestosci tylko lepkość, i z tego co wiem mozna kupic 0W, tyle ze to jest juz bardzo malo, a one sa wszystkie podobnie gęste. Ale moglbys sprobowac nafty, albo czegos w tym rodzaju co zbyt szybko nieparuje. Jednoczesnie musisz sobie zdawac sprawe z niezbyt pozytywnego wplywu takich mieszanek na elemety ktore trą o siebie w amorze, moze sie zaczac szybko zurzywac :(
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Furmek :) mądrze gada :)

Eee... a po **** Ci tak żadki olej ?? i czy ten na zdjęciu to ty ?? :)
Eee...
Kontakt:

tak to ja. potrzebuje bo robie kumplowi widelec (uzdatciam do urzytku widelec na D) i niechce rozwiercac tlumikow tylko wlac cos zatszego
szczur
Kontakt:

Post autor: szczur »

olj mozna rozzedzic ropa miesza si dobrze z nim ale dla uszczelek moze to nie byc zbyt mile ;p
deeejot rusza czarne puyyytyyyyy......
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Furmek To zdejmij opaskę na tłumiku....... I ani oleju nie trzeba zmieniać ani nic :]
Eee...
Kontakt:

xxsin, robiles tak? w duro? a co do zmiany lepkosci to gdzie taki olej mozna kupic bo chyba do rowerow nie robia
dandipl
Kontakt:

Post autor: dandipl »

Olej do amortyzatorow rozrzedza sie olejem o nizszej lepkosci, np 5W + 0W => 2.5W jezeli pomieszasz rowne ilosci. Nie rozcienczaj tego niczym innym, a jezeli juz to odrazu wlej sobie wode do widelca, bo nie poto producent zaleca wlewanie oleju do zawieszen zeby ktos wlal tam nafte, rope, benzyne czy wode z kibla.
Bike - 2 wheels, 1 passion :-) ---===FAN KRANK RACING===---
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Eee... setki tematów o tuningu duro, setki sprzedanych poradnikó na allegro, setki "pirackich" wersji na FTPach, dziesiątki PM które wysłałem, dziesiątki rozmów na GG które odbyłem, w końcu dokładny opis na dh-zone...

A niektórzy nadal kurwa z uporem maniaka szukają rzadszego oleju ... ja pierdole ... albo wiercą w tłumikach .. pozal sie boze....

rusz dyńką i wpisz e wyszukiwarce duro tuning .. w wyszukiwarce dh-zone ... wyskoczy ci 1000000 tematów.. poszukaj <ściana>
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

pragnąłbym ze swojej strony zauważyć, że ściąganie plastikowej uszczelki w duro praktycznie pozbawia amor tłumienia. Nie zalecałbym tego nikomu, skoro można wlać rzadki olej i cieszyć się odrobiną tłumienia powrotu.
Kamol
Kontakt:

Post autor: Kamol »

motomysz gówno prawda, kiedyś szukałem i NIC nie znalazłem !! NIC konkretnego !! Wpisywałem chyba z 4 albo 5 różnych haseł i NIC !! nic o ściągnięciu tej uszczelki !! NIC jak to zrobić, więc nie gadaj że można coś znaleźć, ok, może i było, ale znaleźć to jest już wyczynem.

A próbował ktoś tą uszczelke poprostu bardziej naciąć ?? (wyciąć jej spory kawałek) albo zrobić jeszcze jedno nacięcie ?? tak jak mówi jaca ... głupio jeździć na amorze całkiem bez tłumienia. Na olej nie mam ochoty wydawać, a to byłoby tanie i w miare skuteczne rozwiązanie, chyba ;]
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D
allied

Post autor: allied »

Kamol racja i przylaczam sie do pytania
rzycje rzycje jest now-elo
Eee...
Kontakt:

kurde! czy ja napisalem "jak ztiuningowac duro?" nie! ja napisalem jak rozzedzic olej, a to chyba co innego. napisalem taki temat myslalem ze niema zadszego, mniej lepkiego oleju niz 2,5w
ODPOWIEDZ