rozzedzic olej?
rozzedzic olej?
moze ktos wie czy mozna czyms zrozzedzic olej, bezyna, albo innym rozpuszczalnikiem? chodzi mi o olej do widelcy, potrzebuje otrzymac olej zadszy od 2,5w.
przedewszytskim nie zmieniasz gestosci tylko lepkość, i z tego co wiem mozna kupic 0W, tyle ze to jest juz bardzo malo, a one sa wszystkie podobnie gęste. Ale moglbys sprobowac nafty, albo czegos w tym rodzaju co zbyt szybko nieparuje. Jednoczesnie musisz sobie zdawac sprawe z niezbyt pozytywnego wplywu takich mieszanek na elemety ktore trą o siebie w amorze, moze sie zaczac szybko zurzywac :(
Olej do amortyzatorow rozrzedza sie olejem o nizszej lepkosci, np 5W + 0W => 2.5W jezeli pomieszasz rowne ilosci. Nie rozcienczaj tego niczym innym, a jezeli juz to odrazu wlej sobie wode do widelca, bo nie poto producent zaleca wlewanie oleju do zawieszen zeby ktos wlal tam nafte, rope, benzyne czy wode z kibla.
Bike - 2 wheels, 1 passion :-) ---===FAN KRANK RACING===---
Eee... setki tematów o tuningu duro, setki sprzedanych poradnikó na allegro, setki "pirackich" wersji na FTPach, dziesiątki PM które wysłałem, dziesiątki rozmów na GG które odbyłem, w końcu dokładny opis na dh-zone...
A niektórzy nadal kurwa z uporem maniaka szukają rzadszego oleju ... ja pierdole ... albo wiercą w tłumikach .. pozal sie boze....
rusz dyńką i wpisz e wyszukiwarce duro tuning .. w wyszukiwarce dh-zone ... wyskoczy ci 1000000 tematów.. poszukaj <ściana>
A niektórzy nadal kurwa z uporem maniaka szukają rzadszego oleju ... ja pierdole ... albo wiercą w tłumikach .. pozal sie boze....
rusz dyńką i wpisz e wyszukiwarce duro tuning .. w wyszukiwarce dh-zone ... wyskoczy ci 1000000 tematów.. poszukaj <ściana>
motomysz gówno prawda, kiedyś szukałem i NIC nie znalazłem !! NIC konkretnego !! Wpisywałem chyba z 4 albo 5 różnych haseł i NIC !! nic o ściągnięciu tej uszczelki !! NIC jak to zrobić, więc nie gadaj że można coś znaleźć, ok, może i było, ale znaleźć to jest już wyczynem.
A próbował ktoś tą uszczelke poprostu bardziej naciąć ?? (wyciąć jej spory kawałek) albo zrobić jeszcze jedno nacięcie ?? tak jak mówi jaca ... głupio jeździć na amorze całkiem bez tłumienia. Na olej nie mam ochoty wydawać, a to byłoby tanie i w miare skuteczne rozwiązanie, chyba ;]
A próbował ktoś tą uszczelke poprostu bardziej naciąć ?? (wyciąć jej spory kawałek) albo zrobić jeszcze jedno nacięcie ?? tak jak mówi jaca ... głupio jeździć na amorze całkiem bez tłumienia. Na olej nie mam ochoty wydawać, a to byłoby tanie i w miare skuteczne rozwiązanie, chyba ;]
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=605497 letni lans :D