przerzutka tylna deore lx 2005

trufl
Kontakt:

przerzutka tylna deore lx 2005

Post autor: trufl »

Witam,
mam mały problem z wyregulowaniem tej przerzutki. Jak się okazało działa ona na odwrót czyli jka na manetce jest 1 to w rzeczywistości jest 8.
Czy linka ma byc napręzona mocno jka struna czy tak aby nie zwisała.
Od której zębatki zacząć regulacje? z przodu mam patelnie 42zęby.
Dzięki za pomoc.
przy okazji co sądzicie o tym sprzęcie?
Trekker
Kontakt:

Post autor: Trekker »

No jak z tyłu jest na największych ząbkach to linka powinna być najmocniej naprężona. A jakie masz manetki?
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3073431
[b]NEGOCJUJ CENY![/b]
Qcor
Kontakt:

Post autor: Qcor »

kup druga odemnie- sprzedam CI za 70 zl- moja jest dobra- jak na wyswietlaczu jest 8 to i z tylu jest 8
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
trufl
Kontakt:

mam manetki alivio
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Trufl masz poprostu problem bo kupiles przerzutke z odwrotna sprezyna do matek dual kontrol. Jesli kupiles w sklepie to popros zeby ci zamienili na zwykla. A jak nie to nie wiem mzoe da sie to jakos ustawic ale raczej polecalbym ci isc z tym do jakeigos serwisu, mzoe znaja jakies patenty zeby to chodzilo.
Ssij pento
TrAkOnE
Kontakt:

Post autor: TrAkOnE »

tak jak sulrin powiedzial odwrotna sprzezyna czyli kolejny pomysl szajsmano na monopolizacje rynku tak jak z center lookami
<-- www.dtpoznan.prv.pl -->
dajcie mi rower
cherry
Kontakt:

Post autor: cherry »

Żadne szajsmano, niektórzy po prostu jeżdżą xc, i dla nich dual control to wypasiona rzecz. A odwrotna sprężyna jest tam po to, żeby i przodem i tyłem można było jednocześnie hamować i redukować biegi (czyli manetka do siebie i w dół). Jasne że do streetówek i dualówek to się nie nadaje, ale po to mamy chyba wyspecjalizowany sprzęt, żeby dobrać go pod siebie i pod swój rower.
A niektórzy potrafią tylko bez zrozumienia sprawy walić teksty, że szajsmano, itp. Żal mi ich po prostu....
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

A dla mnie LX to gówno na maxa.... niestety musze na tym jeździć.

Fakt faktem nie wiem po co ludzie ze Specializeda dali ja do mojego roweru bo ona kompletnie sie nie nadaje do extreme
xXBIKEXx
Kontakt:

Post autor: xXBIKEXx »

Pewnie ze da sie wyregulować. Tylko bedzie dzialało na odwrót. Sam mam XTR z odwrotna spreżyna i manetke XT i działa wysmienicie. To tylko kwestja przyzwyczajenia do odwrotnej spreżyny.
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808556
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

jak wyzej mam xtr w odwrotna i lx i dziala wiec nie pierdolcie ze to gowno i ze dziala tylko z dual control bo to zupelnie inna bajka

poza tym odwrotna sprezyna ma plusy - redukcja biegu przynajmniej u mnie trwa doslownie dziesiate sekundy
www.mm-foto.pl
trufl
Kontakt:

ej ludzie, czyli są dwa rodzaje tej przerzutki? jka tak to czemu mi przysłali tą odwrotną?
Sulring
Kontakt:

Tak sa dwie wersje i ty kupiles te odwrotna ktora ksoztuje jakies 50 zl wiecej od zwyklej. A odnosnie odwrotnej sprezyny to jest to dobry patent bo przerzutka dziala lepiej w blocie. Chociaz uwazam ze xtr z 2000 ze zwykla sprezyna dziala w blocie rownie dobrze ;]
Ssij pento
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

na odwrot , tzn ze zwykla sprezyna licza sobie wiecej , chca kase wyciagnac , dlatego nowe xt , lx na allegro sa w niskich cenach bo maja odwrotna sprezyne...
www.mm-foto.pl
Sulring
Kontakt:

Ja akurat na nowe rzecyz nie patrze na allegro tylko mowie jak jest w sklepie mojego kumpla ktory sprzedaje mi po cenach po jakich kupuje.
Ssij pento
Pająk
Kontakt:

Post autor: Pająk »

wookie85 pisze:na odwrot , tzn ze zwykla sprezyna licza sobie wiecej , chca kase wyciagnac , dlatego nowe xt , lx na allegro sa w niskich cenach bo maja odwrotna sprezyne...
jestem posiadaczem Deore XT z allegro. Wczoraj przyszła, wczoraj założyłem dziś przejechałem 300 m i po przerzutce...
Połamała się, rozprysła, popękała jak z plastiku!

Alivio, którą miałem poprzednio, zmieliłem tak 2 razy, ale poodginałem i było OK - to było stare, dobre Alivio.

Kurde: proste pytanko - jaką przerzutkę kupić?? Ma się sprawdzać w zjazdówce. Nie wiecz czy sprężyna taka, czy inna ale takie zniszczenia?? Kurde...
pozdrawiam
ODPOWIEDZ