przerzutka tylna deore lx 2005
przerzutka tylna deore lx 2005
Witam,
mam mały problem z wyregulowaniem tej przerzutki. Jak się okazało działa ona na odwrót czyli jka na manetce jest 1 to w rzeczywistości jest 8.
Czy linka ma byc napręzona mocno jka struna czy tak aby nie zwisała.
Od której zębatki zacząć regulacje? z przodu mam patelnie 42zęby.
Dzięki za pomoc.
przy okazji co sądzicie o tym sprzęcie?
mam mały problem z wyregulowaniem tej przerzutki. Jak się okazało działa ona na odwrót czyli jka na manetce jest 1 to w rzeczywistości jest 8.
Czy linka ma byc napręzona mocno jka struna czy tak aby nie zwisała.
Od której zębatki zacząć regulacje? z przodu mam patelnie 42zęby.
Dzięki za pomoc.
przy okazji co sądzicie o tym sprzęcie?
Trufl masz poprostu problem bo kupiles przerzutke z odwrotna sprezyna do matek dual kontrol. Jesli kupiles w sklepie to popros zeby ci zamienili na zwykla. A jak nie to nie wiem mzoe da sie to jakos ustawic ale raczej polecalbym ci isc z tym do jakeigos serwisu, mzoe znaja jakies patenty zeby to chodzilo.
Ssij pento
Żadne szajsmano, niektórzy po prostu jeżdżą xc, i dla nich dual control to wypasiona rzecz. A odwrotna sprężyna jest tam po to, żeby i przodem i tyłem można było jednocześnie hamować i redukować biegi (czyli manetka do siebie i w dół). Jasne że do streetówek i dualówek to się nie nadaje, ale po to mamy chyba wyspecjalizowany sprzęt, żeby dobrać go pod siebie i pod swój rower.
A niektórzy potrafią tylko bez zrozumienia sprawy walić teksty, że szajsmano, itp. Żal mi ich po prostu....
A niektórzy potrafią tylko bez zrozumienia sprawy walić teksty, że szajsmano, itp. Żal mi ich po prostu....
jestem posiadaczem Deore XT z allegro. Wczoraj przyszła, wczoraj założyłem dziś przejechałem 300 m i po przerzutce...wookie85 pisze:na odwrot , tzn ze zwykla sprezyna licza sobie wiecej , chca kase wyciagnac , dlatego nowe xt , lx na allegro sa w niskich cenach bo maja odwrotna sprezyne...
Połamała się, rozprysła, popękała jak z plastiku!
Alivio, którą miałem poprzednio, zmieliłem tak 2 razy, ale poodginałem i było OK - to było stare, dobre Alivio.
Kurde: proste pytanko - jaką przerzutkę kupić?? Ma się sprawdzać w zjazdówce. Nie wiecz czy sprężyna taka, czy inna ale takie zniszczenia?? Kurde...
pozdrawiam