Shimano 525 nie hamuje :/
-
- Kontakt:
Shimano 525 nie hamuje :/
Witam wszystkich, próbowałem szukać ale to dość nietypowy problem, otóż kupiłem hampla używanego shimano 525 na tył oddałem rower do serwisu żeby mi go założyli i odpowietrzyli... Dzisiaj przychodze po rower a tu gościu mi mówi że hamulec LIPA... :/ i przejechałem się a on wogóle nie hamuje :/ Gorzej niz Vka w arkusie... Sądzicie że to wina klocków? Bo tylko to pozostało żeby to wytłumaczyć. A może jest jakaś wada na klamce albo tłoczkach (korpusie) ?? Przewód jest szczelny a klocki chyba te żywiczne... w sumie nie starte bardzo a hamuje tragicznie (nie hamuje). Czy opłaca sie wkładac kase w klocki? Czy już nic z tewgo nie będzie ? Może ktoś wie gdzie tkwi wada takiego hampla.
Prosze o pomoc... moje gg: 1065848
Pozdro!!!
Prosze o pomoc... moje gg: 1065848
Pozdro!!!
<(=Ride or die=)>
a takie podstawoowe pytanko ?? wogole ruszaja sie te klocki ???, jezeli tak to czy wykonuja duzy ruch ??, mysle ze jezeli byl to jakis kiepski serwis to mogli je zalc olejem najprawdopodobniej , albo chca cie wyruchac ipodmienili ci twoje na wlasnie jakies zalane, sproboj je wytrzec ekstrakcyjna przepalic nad gazem , i pojedz najakis dosc szybki zjazd , tak aby ostro rozgrzac hampel
http://www.pinkbike.com/photo/1133578/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
no to mogłoby być możliwe z tym zalaniem bo one się suwają po tarczy a przedtem lepiej hamował o wiele... chociaż tez nie najlepiej ale miałem wtedy zamiast adaptera dużego to podkładki :/
Chociaż w sumie wątpie bo znam gości już duzo czasu i nie wydaje mi się zeby cos podmieniali...
Chociaż w sumie wątpie bo znam gości już duzo czasu i nie wydaje mi się zeby cos podmieniali...
<(=Ride or die=)>
-
- Kontakt:
Kumpel mial zalanego 525 i wogule nie chamował!!A spadla na tarcze 1 kropelka oleju / tak jak mowil kosmo przepal tarcze , polecam tez nasmarowanie troszeczke tarczy blotem i jaazzda :] Od blota klocki sie troszeczke przytra i bedzie git:] A najlepiej wogule to nasmarowac troszke blotkiem i pojechac na jakis zajebisty stromy zjazd:] Powinno pomóc:]
-
- Kontakt:
to jest własnie servis ! placisz nie wiesz za co , nie wiesz co robia ci z rowerem , nie wiesz jak naprawiaja !
najlepiej jest samemu pokabinowac - spokojnie , ostroznie (jesli trzeba popytac sie kompli) i sprobowac naprawiac.....! ! ! i tyle :]
najlepiej jest samemu pokabinowac - spokojnie , ostroznie (jesli trzeba popytac sie kompli) i sprobowac naprawiac.....! ! ! i tyle :]
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
Po pierwsze to:
odpowietrzanie 525 jest banalnie proste :D
Po drugie to:
przetrzyj tarcze rozpuszczalnikiem
Po trzecie to:
przetrzyj klocki rozpuszczalnikiem i nad gazówkę je aby siez deczka zfajczyły
Po czwarte to:
Lekko przeszlifuj klocki papierem ściernym.Broń Cie przed szlifowaniem tarczy papierem!!!
Jeśli to nie pomoże to oznacza że masz klocki do kitu i nic się nie da zrobić czyli kaplica (†). Czeka cie kupno nowych klocków ~55 PLN -> BBB® i będzie grała muzyka.
Stawiam że kolesie nie potrafili tak do końca odpowietrzyć i zalali Ci klocki olejem.
A tak mówiąc między nami robolami sprawdź ino czy wlali ci aby mineralny olej a nie syntetyka bo jak to drugie to Hamulcowi możesz powiedzieć <papapa> bo oszczelki szlag jasny trafi...
pozdrawiam i miłej i owocnej reanimacji klocków
odpowietrzanie 525 jest banalnie proste :D
Po drugie to:
przetrzyj tarcze rozpuszczalnikiem
Po trzecie to:
przetrzyj klocki rozpuszczalnikiem i nad gazówkę je aby siez deczka zfajczyły
Po czwarte to:
Lekko przeszlifuj klocki papierem ściernym.Broń Cie przed szlifowaniem tarczy papierem!!!
Jeśli to nie pomoże to oznacza że masz klocki do kitu i nic się nie da zrobić czyli kaplica (†). Czeka cie kupno nowych klocków ~55 PLN -> BBB® i będzie grała muzyka.
Stawiam że kolesie nie potrafili tak do końca odpowietrzyć i zalali Ci klocki olejem.
A tak mówiąc między nami robolami sprawdź ino czy wlali ci aby mineralny olej a nie syntetyka bo jak to drugie to Hamulcowi możesz powiedzieć <papapa> bo oszczelki szlag jasny trafi...
pozdrawiam i miłej i owocnej reanimacji klocków
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl