Junior a super T
Junior a super T
Jaka jest roznica miedzy tymi dwoma amorami? Prosze nie piszcie to co jest napisane w katalogu, tylko realne parametry- wytrzymalosc, tlumienie.
amorki
pytanie jakie roczniki masz na mysli,
ale generalnie wiadomix ze lepiej wziac super t
ja mam super t z 2001 r i jest zarabiasty do fr
a podstawowa roznica ze kazdy super t jest na sztywna oske a junior juz niekoniecznie, niektore maja a niektore nie
no i inne troche tlumiki maja i kwestie regulacji tlumienia ktora w super t jest lepsza
jak masz kase to bierz super t
a tak wyglada moj amorek z moja ramka:
http://www.freeride.neostrada.pl/cyta_p ... iki/rb.jpg
pozdro
ale generalnie wiadomix ze lepiej wziac super t
ja mam super t z 2001 r i jest zarabiasty do fr
a podstawowa roznica ze kazdy super t jest na sztywna oske a junior juz niekoniecznie, niektore maja a niektore nie
no i inne troche tlumiki maja i kwestie regulacji tlumienia ktora w super t jest lepsza
jak masz kase to bierz super t
a tak wyglada moj amorek z moja ramka:
http://www.freeride.neostrada.pl/cyta_p ... iki/rb.jpg
pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/2292274/
pytam wylacznie na przyszlosc, bo nie kupie amorka wczesniej niz za rok. Wiadomo, napewno bede bral sztywna oske, z tym, ze nie zabardzo mnie stac na 888,monstera a o shiverze nie mowiac, zwlaszcza, ze napewno nie wykorzystam potencjalu tych amorkow. Jesli chodzi o juniora, czy super t, to nie wiem czy warto dluzej zbierac, bo nie chcialbym, aby okazalo sie, ze w rzeczywistosci obydwa amorki roznia sie tylko nazwa i kolorem.
amorki
hehe
dzieki
to jesli bedziesz mial kaske za rok to kup sobie juniorka na sztywna oske
jezdzilem na tym z 2004r i jest wyrabiasty, spokojnie Ci starczy
pozdro
dzieki
to jesli bedziesz mial kaske za rok to kup sobie juniorka na sztywna oske
jezdzilem na tym z 2004r i jest wyrabiasty, spokojnie Ci starczy
pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/2292274/
Ej, ja nie jestem na sprzedaż?! No co wy?!
A na poważnie Super T ma lepsze tłumieniu, bo ma tłumik SSV w jednej i HSCV w srugiej ladze. A Junior T SSVF w obu. Większy komfort po prostu. Ale w moim(Drop Off Triple) są 2 SSV(do tego nieregulowalne) i wybiera świetnie. A na Juniorze jeździłem i jest super. Zależy, czy chce ci się czekać. Marzocchi to Marzocchi Ja bym wolał wcześniej sobie Juniora kupić.
A na poważnie Super T ma lepsze tłumieniu, bo ma tłumik SSV w jednej i HSCV w srugiej ladze. A Junior T SSVF w obu. Większy komfort po prostu. Ale w moim(Drop Off Triple) są 2 SSV(do tego nieregulowalne) i wybiera świetnie. A na Juniorze jeździłem i jest super. Zależy, czy chce ci się czekać. Marzocchi to Marzocchi Ja bym wolał wcześniej sobie Juniora kupić.
Jazda jest prosta, nie dorabiajcie do niej ideologii...
Kiedys mialem okazje jezdzic na tych dwoch amorkach w ten sam dzien (byly podobnie zestrojone) na jednej trasie (Myślenice). Na parkingu prawie w ogole nie różniły sie pracą, ale na trasie o wiele lepiej zachowywal sie super t. Mimo ze byl starszy (choc oba rocznik 2003) byl bardziej aktywny i lepiej "przylepiał" kolo do traski.
Aha no i jeszcze jedno: jezeli super t to postaraj sie dostac model 2003, bo w obu goleniach ma HSCV.W niemieckich sklepach intrernetowych beda tansze od nowych modeli. A to ze w modelu na rok 2004 jest w jednej goleni nie HSCV tylko SSV, jest wynikiem tego, ze marzocchi nie chcialo robic sobie wewnatrz firmy konkurencji i osłabili super t zeby ludzie kupowali 888. AAA jeszce pytales sie o wytrzymalosc--> i tu znowu + dla modelu 2003 bo ma wiecej materiału na podkowie i wieksza dolana polke (jednak nie regulowana).
Aha no i jeszcze jedno: jezeli super t to postaraj sie dostac model 2003, bo w obu goleniach ma HSCV.W niemieckich sklepach intrernetowych beda tansze od nowych modeli. A to ze w modelu na rok 2004 jest w jednej goleni nie HSCV tylko SSV, jest wynikiem tego, ze marzocchi nie chcialo robic sobie wewnatrz firmy konkurencji i osłabili super t zeby ludzie kupowali 888. AAA jeszce pytales sie o wytrzymalosc--> i tu znowu + dla modelu 2003 bo ma wiecej materiału na podkowie i wieksza dolana polke (jednak nie regulowana).
HARTKOR FAKKER