Junior a super T

wd40
Kontakt:

Junior a super T

Post autor: wd40 »

Jaka jest roznica miedzy tymi dwoma amorami? Prosze nie piszcie to co jest napisane w katalogu, tylko realne parametry- wytrzymalosc, tlumienie.
kulten
Kontakt:

amorki

Post autor: kulten »

pytanie jakie roczniki masz na mysli,
ale generalnie wiadomix ze lepiej wziac super t

ja mam super t z 2001 r i jest zarabiasty do fr

a podstawowa roznica ze kazdy super t jest na sztywna oske a junior juz niekoniecznie, niektore maja a niektore nie

no i inne troche tlumiki maja i kwestie regulacji tlumienia ktora w super t jest lepsza

jak masz kase to bierz super t

a tak wyglada moj amorek z moja ramka:
http://www.freeride.neostrada.pl/cyta_p ... iki/rb.jpg

pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/2292274/
wd40
Kontakt:

pytam wylacznie na przyszlosc, bo nie kupie amorka wczesniej niz za rok. Wiadomo, napewno bede bral sztywna oske, z tym, ze nie zabardzo mnie stac na 888,monstera a o shiverze nie mowiac, zwlaszcza, ze napewno nie wykorzystam potencjalu tych amorkow. Jesli chodzi o juniora, czy super t, to nie wiem czy warto dluzej zbierac, bo nie chcialbym, aby okazalo sie, ze w rzeczywistosci obydwa amorki roznia sie tylko nazwa i kolorem.
wd40
Kontakt:

aha i gratuluje opon!!! Te Nokiany to jak dla mnie POTEGA!!!
kulten
Kontakt:

amorki

Post autor: kulten »

hehe
dzieki

to jesli bedziesz mial kaske za rok to kup sobie juniorka na sztywna oske
jezdzilem na tym z 2004r i jest wyrabiasty, spokojnie Ci starczy

pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/2292274/
matDH
Kontakt:

Post autor: matDH »

ten post jest dla mnie symboliczny ponieważ to mój 100-etny post !! a powracając do tematu to nie ma co dużo pisać JUNIOR T - freeride SUPER T - DH i tyle
www.pinkbike.com/photo/1927184
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

hmm Super t albo ja bym się się jeszcze może nad Shermanem Sliderem Plus ja wole manciaki.
A tam
kruppa
Kontakt:

Post autor: kruppa »

roznica jest prosta junior ma cartridge SSVF a super T ma HSCV. SSVF jest prostym tlumikiem i nie wyrabia przy duzych predkosciach. Hscv jest duzo bardziej uniwersalny. Jezeli nie planujesz wykozystac potencjalu shivera czy 888 to raczej nie wykorzystasz super t.IMO kupuj juniora:D
Junior T
Kontakt:

Post autor: Junior T »

Ej, ja nie jestem na sprzedaż?! No co wy?!

A na poważnie Super T ma lepsze tłumieniu, bo ma tłumik SSV w jednej i HSCV w srugiej ladze. A Junior T SSVF w obu. Większy komfort po prostu. Ale w moim(Drop Off Triple) są 2 SSV(do tego nieregulowalne) i wybiera świetnie. A na Juniorze jeździłem i jest super. Zależy, czy chce ci się czekać. Marzocchi to Marzocchi Ja bym wolał wcześniej sobie Juniora kupić.
Jazda jest prosta, nie dorabiajcie do niej ideologii...
RaID
Kontakt:

Post autor: RaID »

moim zdaniem warto poczkac na Super T

lepsze tlumienie jest bardzo ewidentne przy wiekszych predkosciach
gdzie w tych sytuacjach junior T mam problemy
tu chodzi i plynosc chodzenia czlego amora

jeden i drugi tak samo wytrzyma duze skoki, i dropy
Tryton
Kontakt:

Post autor: Tryton »

Kiedys mialem okazje jezdzic na tych dwoch amorkach w ten sam dzien (byly podobnie zestrojone) na jednej trasie (Myślenice). Na parkingu prawie w ogole nie różniły sie pracą, ale na trasie o wiele lepiej zachowywal sie super t. Mimo ze byl starszy (choc oba rocznik 2003) byl bardziej aktywny i lepiej "przylepiał" kolo do traski.
Aha no i jeszcze jedno: jezeli super t to postaraj sie dostac model 2003, bo w obu goleniach ma HSCV.W niemieckich sklepach intrernetowych beda tansze od nowych modeli. A to ze w modelu na rok 2004 jest w jednej goleni nie HSCV tylko SSV, jest wynikiem tego, ze marzocchi nie chcialo robic sobie wewnatrz firmy konkurencji i osłabili super t zeby ludzie kupowali 888. AAA jeszce pytales sie o wytrzymalosc--> i tu znowu + dla modelu 2003 bo ma wiecej materiału na podkowie i wieksza dolana polke (jednak nie regulowana).
HARTKOR FAKKER
kocur
Kontakt:

Post autor: kocur »

a znasz jakieś sklepy internetowe niemieckie??jak tak zapodaj linkami
ODPOWIEDZ