DIRT JUMPER'y PRZECZYTAJ ZANIM KUPISZ !

eXtreme85
Kontakt:

DIRT JUMPER'y PRZECZYTAJ ZANIM KUPISZ !

Post autor: eXtreme85 »

Importerem MARCOKA na Polske jak wiadomo jest gregorio.pl no chyba, ze ktos jescze... no ale raczej tylko oni i to wlasnie oni reprezentuja rowniez serwis reklamacyjny. A pytanie do was:

CZY KOMUS Z WAS UZNANO REKLAMACJE ZA POPSUTEGO DJ'a?

Ponoc jest to widelec do skakania, pomijamy juz fakt ze to wloskie gowna ktore predzej czy pozniej i tak pekna, ale jednak pisze ze to WIDELEC DO SKAKANIA, moze to tylko zbieg okolicznosci, ze zadnemu z moich kolegow nie uznano gwarancji za popsutego DJ'a dotyczy to zarowno pekniec, zlaman jak i popsutych tlumikow. Za kazdym razem otzymywali odpowiedz 'zle go uzywales', a koledze ktoremu pad tlumik powiedzieli 'musiales cos przy nim grzebac'. A najbardziej zalosne jest to, ze nieraz oddzwaniaja, mowia ze nie uznaja gwarancjia ale w zamian za to za np 500zl moga go naprawic [tyle biora za wymiane korony] Totalne zlodziejstwo, wydajemy na to ogromne pieniadze i totalna olewka, prosze tylko was zebyscie to przeczytali i ewentualnie napisali o wlasnych doswiadczeniach z ta zlodziejska firma, jak bedzie ciekawie to wyslemy do nich linka z tematem :)
--> www.DMR.pl <--- moja stronka :D
kolo 19
Kontakt:

Post autor: kolo 19 »

ale to wiadomo od dawna ze marzochy pekaja wlasnie pod korona, i jest to problem ktory jest w tych widelcach od conajmniej 3 lat, ja wole suntoura :)
eXtreme85
Kontakt:

ale ten temat dotyczy uznawania gwarancji a nie tego czy pekaja czy tez nie, santury chodza badziewnie - ale fakt ze tak nie pekaja i w sumie to nawet uznaja gwarancje nawet jak cos sie stanie ;]
fazi

Post autor: fazi »

mi pękł dj 03 (po 2 miesiącach) ale dostałem nową korone z 05 bez problemów. Może już nie uznają gwarancji bo by zbankrutowali.
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

eXtreme85 pisze:ale ten temat dotyczy uznawania gwarancji a nie tego czy pekaja czy tez nie, santury chodza badziewnie - ale fakt ze tak nie pekaja i w sumie to nawet uznaja gwarancje nawet jak cos sie stanie ;]
Nie takie znowush te Duracze cudne...
1 kolega - Powoli golenia górne wyrywaja sie z korony
2 kolega - Korona BLUETOTH
3 kolega - Mocowanie tarczówki BLUETOTH
4 kolega - Pogięty i wydający przeraźliwe trzaski (nie zaliczył dzwona w drzewo/sciane ani niedolota)
I pare innych ale od kolesi z ktorymi nie jezdze wiec nie wiem dokladnie co.

Przykładowy DJ albo Z1... Fakt korona prędzej czy później pęknie... Czasem booster w wersjach bez osi 20mm. I co?? Pomijając fakt urwanego boostera w ktorym to przypadku jazda jest niezbyt wskazana to jeden ziomek targa na peknietej koronie juz bardzo długo. Owszem zdażało sie w świecie że koronka zrobiła się BLUETOTH ale to po dłuższym czasie.

Mam Z1... Kupując zastanawiałem sie czy dobry amorek wybieram przeciez one pękaja na koronie. Ale co?? Wiem gdzie peka i że trwa to dłużej. Wiec nie zrobi mi sie BLUETOTH tak odrazu i nie rozwale ryja o drzewo. Oooo to brzmi nieźle. A gdyby tak kupic Pike'a?? Serwisować go w autoryzowanych serwisach za kupe szmalcu... Dobijać i dobijać... Zastanawiać sie czy nowość na rynku nie okaże się wadliwa. Sherman... Tak przyznaje nie moge się do niego przyczepić. Jedynie do tłumików ale i tak sporadycznie zdazy sie ze siądą. Ale ile kosztuje Sherman?? Ojjjejku Nio nio... Moze jednak tą pękająca najtańszą Z1 bez zbędnych regulacji które mogą sie skuurwić? Olej wymieniac 3x żadziej niż w RS i robic to samemu? I odrazu byc nastawionym że kiedys trzeba kupic nową korone...

Takie moje zdanie... Bądźmy szczerzy amory sie rozwalaja.
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Avalanche3.0
Kontakt:

Post autor: Avalanche3.0 »

dlatego kupuje na allegro :)
taniej i bez gwarancji , któej i tak nieuwzględniają ....

eXtreme85 a tak OT ... jak DJ rzucałes o sciane to sie niedziwie ze nieuwzględnili reklamacji :) ( taki masz podpis :P )
F*CK MTB ..
eXtreme85
Kontakt:

Avalanche3.0 to taka przenosnia, ze niby mocnego amora szukam :P
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

No nie ma to jak RS :D Moze ktos sie skusi ? :)

extrem czy koledzy kupowali w gregorio ? maja rachunki itp ?

Bo jesli tak to maja podstawe do reklamacji , jesli uzwaza ktos ze nie prawidlowo zostala rozpatrzona itp zglaszasz do rzecznika praw konsumenta , on tez ma cos do powiedzenia.

Ale jesli nie masz rachunku itp to moze o czymkolwiek zapomniec.
www.mm-foto.pl
eXtreme85
Kontakt:

wookie85: no tak, to chyba juz kazdy wie ze bez rachunku nie ma z czym startowac :>
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

jak w moim dj'u poszly tlumiki to wymienili mi na nowe bez problemu
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
Biegu
Kontakt:

Post autor: Biegu »

Koledze pękł dj i golenie zostały wymienione w ramach gwarancji, bez problemu
johny
Kontakt:

Post autor: johny »

eXtreme85 skad ty sie urwales!!!!???
Santoury nie pękają ??!! booze i jeszcze ze gware uznawają ?? ja znam conajmniej 5 osobistych przypadkow gdzie gwary nie uznali
a santoury sie łamią jak zapałki, a dlatego sie wiecej słyszy o polamanych DJ bo są drozsze i uzywa się ich do bardziej ostrej jazdy niz santourów.. ;/
my movies --> http://johnyproductions.pinkbike.com/channel/Johny-Productions/
Wisnia_Biker
Kontakt:

Post autor: Wisnia_Biker »

Mi pękł dj 3 04' booster;] Kupilme White Brother s UD 150 i smigam :]. DJ lezy sobie w kacie szkoda mi go super dzialal etc moze jeszcze cos z niego zrobie wujek zespawa go w osłonie argonowej i bedzie gites :P
Kocham Swojego White Brothersa UD150 :P
gdulec
Kontakt:

Post autor: gdulec »

ja do dj nic nie mam chociaz mialem 2 i w jednym wyszla mi laga z korony :] dj jest spoko amorem do skakania:) do dirtu spokojnie wystarcza i uwazam ze jakby wszyscy uzywali go do tego co jest stworzony to by tak czesto niepekaly :)a ja nieuzywalem go zgodnie z przeznaczeniem :D
balrog
Kontakt:

Post autor: balrog »

Avalanche 3.0 dobrze gada. :D Dać mu Browar ;D
http://tapety1920x1200.blogspot.com
Miś
Kontakt:

Post autor: Miś »

Sam mam dj3 2005. dj 2003 pekaja bo korony tam sa do dupy , 2004 tez nie lepsze (przez dziurki na srubki od blotnika),a 2005 nie maja dziurek i jest ok sa o mocniejsze.
www.miniurl.pl/mis_pinkbike
www.miniurl.pl/garbanzo
www.miniurl.pl/sinus_14
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

ej a ja mam teraz od niedawana z1 fr3 2005 150mm qr20 on tęż pęka?? czy jest sens wkrećić śrubki w miejsce na błotnik czy nie?? bo qrde dużo kasy jak na mnie na niego dałem i nei chce go od razy rozje.bać...
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
eXtreme85
Kontakt:

johny GT mialem na mysli DURO, a to czy sie lamie czy nie lamie to juz od bajkera przedewszystkim zalezy - tylko nie wiem czemu jescze chlopaki z MARCOKA nie wpadli na pomysl zeby montowac do DJow rozkrecalna korone ;]
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

eXtreme85 wpadli ale terazdopiero na rok 2006 są z rozkręcalną:D
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
ODPOWIEDZ