Mr. T 99 r.?

lookashek
Kontakt:

Mr. T 99 r.?

Post autor: lookashek »

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71463308
chodzi o to czy oplaca sie za taka kase?
http://www.pinkbike.com/photo/751689/ << mój czołg
MAFIOISO
Kontakt:

Post autor: MAFIOISO »

nie no bajer... tylko zauważ że 100-200zł więcej i masz JUNIORA :D 2003-04
http://www.pinkbike.com/photo/885826/ - łower (dlaczego tu niema wolności słowa?)
Kuba_Szczecin
Kontakt:

Post autor: Kuba_Szczecin »

MAFIOISO pisze:zauważ że 100-200zł więcej i masz JUNIORA :D 2003-04

no własnie

wolałbym dozbierać i kupic juniorka od Wokiego

pzdr
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

sprzęt pierwsza klasa, ale nie za ta kasę .........
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

A można wiedzieć do czego ten amor?? Bo do dh/fr raczej nie :) Do 4x. też nie... do dirtu nie bardzo... do streetu też nie... do xc i do szosy też się nie nadaje :P
lookashek
Kontakt:

Post autor: lookashek »

ja tylko dostalem misje: spytac czy sie oplaca :P
http://www.pinkbike.com/photo/751689/ << mój czołg
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

nie oplaca sie ;)
Paul
Kontakt:

Post autor: Paul »

zdecydowanie nie
ces
Kontakt:

Post autor: ces »

lookashek bierz - ty kupisz a ja sobie pojezdze ;p
[url=http://www.centrumreklamy.com/index.php?refid=41963]!!!-KLIKNIJ-!!![/url]
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

nie za taka kase , troche za bardzo go sobie ceni , no chyba ze nowy jest lol ;]

amorka sprzedalem ! - sory ze info jest na stronie i w blad wproadza na dniach pozmieniam tam troche
www.mm-foto.pl
xXBIKEXx
Kontakt:

Post autor: xXBIKEXx »

INFO OGÓLNE

Amora używałem jakieś pół roku (potem zmieniłem na większy RS BOXXER). Używałem go głównie w streecie i dualu, ale musze się przyznać, ze był też start w DH w Szklarskiej na festiwalu w 2004 roku. Mój model miał rozkręcane golenie górne i w 5 minut można było zrobić z niego jednopółkę (super sprawa dla kogoś kto śmiga co się da a nie tylko jedną dyscyplinę). Na laikach nie robił żadnego wrażenia, natomiast jeśli chodzi o bikerów, którzy znają się na rzeczy byli zachwyceni jak widzieli amor (zwłaszcza, że był on w idealnym stanie). Cena tego amor to 3949zł ( nie bójcie się to cena z katalogu rowerowego 2000), natomiast używkę można kupić za 700-800zł (ludzie po prostu nie wiedzą co to jest i nie licytują np. na allegro i tam można je tanio czasami kupić).

DZIAŁANIE

Kwestia wyregulowania pod siebie i rower. Super tłumienie i płynna praca. Dzięki QR 20mm Amor miał mega sztywność, co bardzo przydaje się przy ostrej jeździe. Pomimo małego skoku super łyka nawet większe nierówności nie wspominając już o małych bo te łyka bez żadnych skrupułów. AHA JESZCZE JEDNA WAŻNA RZECZ : amor łyka oponke MICHELIN 2.8" na obręczy ALEX RIMS DX 32 :D:D:D!!! Ne wiem co jeszcze pisać bo jeśli chodzi o prace to chyba wszystko. Jeżeli chcesz się o cos zapytać to wal śmiało (kontakt do mnie znajdziesz na stronie „o mnie”).

BARDZO WAŻNE!!!

Uważaj, zęby nie wysunąć za bardzo ( w dół) goleni dolnych. Chodzi mi tutaj o miejsce w którym są połączone gwintem (połączenie powinno być w dolnej koronie najlepiej w połowie (jej wysokości). Ja nie pomyślałem o tym i jak przywaliłem w kamień to się troche Amor złożył na gwintach, ale na szczęści ich nie urwał (nie wiem jak to się stało).

# sztywność (QR 20mm)
# praca (płynność i tłumienie)
# cena używanej sztuki
# mieści w sobie sporo oponki
# troche mało skoku
# brak możliwości podniesienia przodu z uwagi na gwinty
# ciężko kupić
7 / 10

Dodam jeszcze od siebie... ten amor nie ma sztywności...
Nie WARTO...
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3808556
bärt
Kontakt:

Post autor: bärt »

dozbieraj lepiej z dwie, trzy stowki i kup sobie juniora na qr20
:D
Kontakt:

Post autor: :D »

no to ile jest wart waszym zdaniem ??
Kontakt:

ejj no ludzie odezwac sie ;]
kyrys
Kontakt:

Post autor: kyrys »

500 można by sie zastanowic a za 400 to bierz bez zastanowienia jesli nie ma luzów i jest w pąrz adku cały.
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
Grzesiu
Kontakt:

Post autor: Grzesiu »

xXBIKEXx nooo nie :D jezdizłęs na nim 2-3 razy zreszto tak jak ja ja nie napisze o tym amorku bo prawie na nim nie ejzdziłem jeżeli coś to niech się wypowie uzytkownik tego amorka. A i jezli mówisz ze nie ma sztywności przez te golenie górne rozkręcane to dupa Posti wyrwał je tlyko dlatego ze chciał zrobić wyższy amortyzator i troszeczke się posmieszył i nie spojrzał że półka ma pokrywać i ściskać gwint!!!! :D i powienineś napisac pod spodem by posti!!!!!
http://www.pinkbike.com/photo/935615/
postiDHbiker
Kontakt:

Post autor: postiDHbiker »

xXBIKEXx pisze:INFO OGÓLNE

Amora używałem jakieś pół roku (potem zmieniłem na większy RS BOXXER). Używałem go głównie w streecie i dualu, ale musze się przyznać, ze był też start w DH w Szklarskiej na festiwalu w 2004 roku. Mój model miał rozkręcane golenie górne i w 5 minut można było zrobić z niego jednopółkę (super sprawa dla kogoś kto śmiga co się da a nie tylko jedną dyscyplinę). Na laikach nie robił żadnego wrażenia, natomiast jeśli chodzi o bikerów, którzy znają się na rzeczy byli zachwyceni jak widzieli amor (zwłaszcza, że był on w idealnym stanie). Cena tego amor to 3949zł ( nie bójcie się to cena z katalogu rowerowego 2000), natomiast używkę można kupić za 700-800zł (ludzie po prostu nie wiedzą co to jest i nie licytują np. na allegro i tam można je tanio czasami kupić).

DZIAŁANIE

Kwestia wyregulowania pod siebie i rower. Super tłumienie i płynna praca. Dzięki QR 20mm Amor miał mega sztywność, co bardzo przydaje się przy ostrej jeździe. Pomimo małego skoku super łyka nawet większe nierówności nie wspominając już o małych bo te łyka bez żadnych skrupułów. AHA JESZCZE JEDNA WAŻNA RZECZ : amor łyka oponke MICHELIN 2.8" na obręczy ALEX RIMS DX 32 :D:D:D!!! Ne wiem co jeszcze pisać bo jeśli chodzi o prace to chyba wszystko. Jeżeli chcesz się o cos zapytać to wal śmiało (kontakt do mnie znajdziesz na stronie „o mnie”).

BARDZO WAŻNE!!!

Uważaj, zęby nie wysunąć za bardzo ( w dół) goleni dolnych. Chodzi mi tutaj o miejsce w którym są połączone gwintem (połączenie powinno być w dolnej koronie najlepiej w połowie (jej wysokości). Ja nie pomyślałem o tym i jak przywaliłem w kamień to się troche Amor złożył na gwintach, ale na szczęści ich nie urwał (nie wiem jak to się stało).

# sztywność (QR 20mm)
# praca (płynność i tłumienie)
# cena używanej sztuki
# mieści w sobie sporo oponki
# troche mało skoku
# brak możliwości podniesienia przodu z uwagi na gwinty
# ciężko kupić
7 / 10

Dodam jeszcze od siebie... ten amor nie ma sztywności...
Nie WARTO...
["xXBIKEXx"] nie ładnie z twojej strony ze podszywasz sie pod czyjąś pracę i nawet nie informujesz ze to robisz. Chciałbym tylko powiedzięc ze ten urzytkownik nie pisął tego sam tylko test tego amorka który sam napisąłem wziął z mojej strony http://www.postiDHbiker.of.pl/ . No ale mniejsza o to.

a tak wogóle moim zdaniem super amorek jexdizłem na nim (na 99% nawet na tym samym) i jesli chodzi o pracę,sztywność itp to bardzo polecam.posiada pełna regulację,zreszta wszytsko napisane jest w teście który został zamieszcozny powyżej przez innego urzytkownika. A co do sztywnosci to jest bardzo dobra a to ze w moim wypadku amor sie rozjechał było spowodowane tym ze za bardzo podciagnałem dolna półke w celu zwiekszenia wysokosci amora i gwinty które łącza lagi były na wierzchu i nic dziwnego ze jak wanąłem w kamień to amor sie rozlazł.A o dodatkowej sztywności mówi ośka QR20 :). wiec jeżeli nie popełnicie takiego błedu jak ja z tą dolną półką to nic sie nie bedzie działo i sztywnośc bedzie na wysokim poziomie.to chyba wszytsko

/pozdROWER/postiDHbiker
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

No wlasnie opis wydal mi sie znajomy i dobrze sie domyslalem ze gdzies juz go czytalem :)

600-700 max jak wszysto cacy
www.mm-foto.pl
Kontakt:

postiDHbiker ma racje bardzo dobry amor a wy narz(ż?)ekacie hehe :)
ODPOWIEDZ