Kraków nie dla rowerów?? MASÓWKA
-
- Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
- Kontakt:
Hmmm.. dawno nie zaglądałem na forum... widze że topic się rozwinął.. jedna uwaga co do tej petycji.. te ostatnie linijki to troszkę wyglądaja jak groźba:).. Ogólnie cała petycja brzmi świetnie! Co do masy to coprawda nie jestem z samego Krakowa ale postaram się zjawić z kumplami coby złożyć kilka podpisów!!:D W końcu każdy jest "na wagę złota"!:) Po takiej akcji nie ma szans żeby nie cofnęli tej ustawy;D A co do tego ogłoszenia o masie, to można podrukowac takie "mini ulotki" i rozdać w tygodniu każdemu roweżyście jakiego się spotka:-) Bo ogłoszenia nie wszyscy czytają... sam bym się chętnie do akcji ogłoszeń włączył, ale po pierwsza czas zupełnie mi na to nie pozwala, a po drugie nie mieszkam w samym Krakowie;-)
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
masa
to dokładnie gdzie ta masa??? Rynek główny??? myśle że powinno sie udać =D może wpadniemy z kolegami ale bez bików/...
Ludzie z gory przepraszam ze tak OT, ale musze sprzedac rower i nie wiem ile on jest warty, wiec jak byscie mogli mi pomoc :
Rama : chinka 15 calowa , alu 7005
Amor : Z1 dual qr 20 , skok 110mm, amor z roku 99 , ale kupiony w 2004,, w marcu, 2 lata gwarnacji, z papierami,
Kiera : Race Face DH [ ten najwyzszy model ] z dozywotnia gwarka ]
Mostek : roox Danny's MXC , [ pomaranczowy ], niestety pekniety, ale jak ktos chce wzucam za niego DT swiss Onyx DH
Kola: Przod : piasta Da bomb 20mm , Szprychy Dt swiss, Obrecz, Mavic D519
: tyl : Quando , Mavic D521 , Dt swiss
Korba : sugino Dual Drive , + 2 Rockringi, I napinacz pod rurke,
Przezutka : 2 tygodniowa Deore,
Manetka : Deore LX
Hample : magura Louisa z tarczami 160mm i nowymi klockami
Lancuch : nowiutki X connect
Stery : ritchey
Support : shimano LX
Pedaly : wellgo czerowne
Kaseta : nowka Suntour 9 zedow...
Z gory sorry za zasmiecanie topicku, ale duzo ludzi czyta, i moze ktos mniej wiecej wie ile to moze byc warte...
Sorry
Rama : chinka 15 calowa , alu 7005
Amor : Z1 dual qr 20 , skok 110mm, amor z roku 99 , ale kupiony w 2004,, w marcu, 2 lata gwarnacji, z papierami,
Kiera : Race Face DH [ ten najwyzszy model ] z dozywotnia gwarka ]
Mostek : roox Danny's MXC , [ pomaranczowy ], niestety pekniety, ale jak ktos chce wzucam za niego DT swiss Onyx DH
Kola: Przod : piasta Da bomb 20mm , Szprychy Dt swiss, Obrecz, Mavic D519
: tyl : Quando , Mavic D521 , Dt swiss
Korba : sugino Dual Drive , + 2 Rockringi, I napinacz pod rurke,
Przezutka : 2 tygodniowa Deore,
Manetka : Deore LX
Hample : magura Louisa z tarczami 160mm i nowymi klockami
Lancuch : nowiutki X connect
Stery : ritchey
Support : shimano LX
Pedaly : wellgo czerowne
Kaseta : nowka Suntour 9 zedow...
Z gory sorry za zasmiecanie topicku, ale duzo ludzi czyta, i moze ktos mniej wiecej wie ile to moze byc warte...
Sorry
a tak BTW, robienie burdy gowno wam da...
takie sprawy trzeba zalatwiac pokojowo, nie mozna robic wiochy, bo wtedy juz napewno sie nie zgodza, jak zobacza, ze wpadacie i blokujecie im autobusy...
Stwierdza ze nie warto z wami nawet gadac, i bedzie jeszcze gorzej...
takie jest moje zdanie
Np; koles z mojego osiedla, zostal napadniety, i sprawcow zlapano, no ale ze on sie jeszcze przed procesem w jakas burde wdal, zostal aresztowany to cala sprawa zwrocila sie przeciwko niemu... i teraz nie dosc ze ma przejebane, to nawet odszkodowania nie dostal
takie sprawy trzeba zalatwiac pokojowo, nie mozna robic wiochy, bo wtedy juz napewno sie nie zgodza, jak zobacza, ze wpadacie i blokujecie im autobusy...
Stwierdza ze nie warto z wami nawet gadac, i bedzie jeszcze gorzej...
takie jest moje zdanie
Np; koles z mojego osiedla, zostal napadniety, i sprawcow zlapano, no ale ze on sie jeszcze przed procesem w jakas burde wdal, zostal aresztowany to cala sprawa zwrocila sie przeciwko niemu... i teraz nie dosc ze ma przejebane, to nawet odszkodowania nie dostal
q[]-[]ta czytales w ogole ten temat?? bo jakos nie widac po Twojej wypowiedzi... jaka burda?? o co Ci chodzi?? mamy plan wlasnie to pokojowo zalatwic, zlozyc petycje w Radzie Miasta, przedstawic mediom (gazetom i tv a to sie w piatek zrobi :)) wiec to raczej jest w porzadku?? nastepnym razem nie pisz bzdur skoro nie wiesz o co dokladnie chodzi... poza tym pytania a propos sprzetu to w innym dziale
http://cosmos.pinkbike.com/
dopier oteraz przeczytalem topic- i to tylko 1 daw posty.
I tak jak napisales ze kierowcy juz omijają przystanki jak stoją rowerzyści to pomyslalem sobie ze moze wy za duze bydlo robicie co? Moze jak do autobusu wwala sie naraz 5 kolesi (nie wspomne ze ubłoconych i wogole ) to zeczywiscie moze to robić nie najlepsze wrazenie... co innego jeden kolo ale cala banda z rowerami - babcie moga faktycznie miec wąty do tego i je rozumiem!
I tak jak napisales ze kierowcy juz omijają przystanki jak stoją rowerzyści to pomyslalem sobie ze moze wy za duze bydlo robicie co? Moze jak do autobusu wwala sie naraz 5 kolesi (nie wspomne ze ubłoconych i wogole ) to zeczywiscie moze to robić nie najlepsze wrazenie... co innego jeden kolo ale cala banda z rowerami - babcie moga faktycznie miec wąty do tego i je rozumiem!
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1075066
Ale najciekawsze jest to ze te "akcje" typu nie zatrzymywanie sie na przystankach itp to zaczely sie niedawno a od dluzszego czasu jest spokoj w autobusach... przynajmniej jak ja jestem i paru znajomych to dbamy o kulture... no nic podpis na pewno zloze a na masowke to sie zobaczy bo to w tej chwili drugorzedna sprawa...
http://cosmos.pinkbike.com/
Cosmos slusznie mowi ze nam glownie chodzi o pokojowe zalatwienie sprawy.przeczytajcie ten temat i lepiej go zaakceptujcie
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=2114
a co do petycji to zostala poprawiona (m.in.przez prawnika- dzieki Bartboy!!) i wyglada troche inaczej.jakby ktos chcial to moge podeslac
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?t=2114
a co do petycji to zostala poprawiona (m.in.przez prawnika- dzieki Bartboy!!) i wyglada troche inaczej.jakby ktos chcial to moge podeslac
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu