Witam!Zaczne od sedna sprawy.Półtora miesiąca temu sprawiłem sobie nową maszynę Giant AC(tegoroczny model z lepszym osprzętem).Jestem amatorem w dziedzinie DH i FR ale lubie sobie poskakać i w czasie jazdy nie oszczędzam zbytnio sprzętu.To pierwszy full jaki posiadam.Na wstępie mam dwa pytania:
-Skacze z ok.2metrowych dropów(schody,chopy i to co po drodze),ostre zjazdy tam gdzie się da.Boje się o mój sprzęt,czy on się do tego nadaje?
-Pojawiły się luzy na amorku,na goleniach(Manitou Splice Comp,przebieg 300km.).Czy to normalna kolej rzeczy?
PS:Jako amator lądowania mam raczej twarde, ale dobijam tylko tył.
Prosze o szybką porade bo niepokoi mnie ten amor(rower jest po przeglądzie i na gwarancji). Pozdrawiam
Do skakania Giant AC???
-
- Kontakt:
Pierwsza rada:
Nie skacz na plaskie, zaden rower tego nie lubi, a ten do bardzo wytrzymalych nie nalezy. Ramka jest jednak bardzo zywotna ( tzn nie wytrzyma spadania z 10m , ale jezdzona prawidlowo bedzie sie trzymac bardzo dlugo! )
Staraj sie miekcej spadac i szukac lotow tam gdzie sa ladowania. Amor jest kiepski, to normalne, pewno niedlugo sie rozleci. Taka kolej rzeczy jak dopiero zaczynasz.
Keep rippin' bro ;)
p.s. spoko podpis :D
Nie skacz na plaskie, zaden rower tego nie lubi, a ten do bardzo wytrzymalych nie nalezy. Ramka jest jednak bardzo zywotna ( tzn nie wytrzyma spadania z 10m , ale jezdzona prawidlowo bedzie sie trzymac bardzo dlugo! )
Staraj sie miekcej spadac i szukac lotow tam gdzie sa ladowania. Amor jest kiepski, to normalne, pewno niedlugo sie rozleci. Taka kolej rzeczy jak dopiero zaczynasz.
Keep rippin' bro ;)
p.s. spoko podpis :D
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
napewno nie jest to rower do katowania, nie wspominając o mocnijszym FR.. DH ? lool. Mam AC2 z 04 co do osprzętu to nie mam żadnych zastrzeżeń (sherman i reszta daje rady) ale w ramie non stop idą mi łożyska, coś stuka, luzy, a lepiej nie mówić :)
co do dampera (swinger 3) chodzi pięknie, żadnych zarzutów, troche moze bulgocze na początku każdej jazdy ale to chyba normalne.
Max ma racje jak skakać z wysoka to tylko na pochyłe!
Pozdrawiam
co do dampera (swinger 3) chodzi pięknie, żadnych zarzutów, troche moze bulgocze na początku każdej jazdy ale to chyba normalne.
Max ma racje jak skakać z wysoka to tylko na pochyłe!
Pozdrawiam
Show no fear, show no pain, just ride!
www.sn.home.pl
www.sn.home.pl
Ja dopiero zaczynam przygode z grawitacją.Chciałem zareklamować ten amor,ale nawet jak go wymienią to nowy też pewnie złapie luzy.Nie mam kasy na nowy amor a w Poznaniu mało jest miejsc do swobodnego i "łagodnego" skakania.Myślałem o dwupółkowym,używanym,na lato.Czy to będzie lepsze? DZIĘKI ZA WSZYSTKIE PORADY!