Tabletki na stawy??
-
- Kontakt:
Tabletki na stawy??
Sprawa jest take że wiadomo stawy muszą być mocne żeby nam wszystko wytrzymalo w jeździe na biku, a u mnie szczególnie bo mam rozwalone lewe kolano i musze na nie uważac i wiązać bandarzem elastycznym.
Istnieją takie tabletki dla starszych ludzi które wzmacniją stawy czy nam młodym to pomoże czy po prostu zostawić tą fuche organizmowi?? napiszcie jak i co sądzicie. dzięki i pozdr.
Istnieją takie tabletki dla starszych ludzi które wzmacniją stawy czy nam młodym to pomoże czy po prostu zostawić tą fuche organizmowi?? napiszcie jak i co sądzicie. dzięki i pozdr.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
-
- Kontakt:
suffy hmm a czemu bo w sumie do 21 roku życie organizm sie rozwijai nie powinno sie go faszerować to moze inne sposoby?? mam sciągacz na kolano w postaci bandarza elastycznego ale czy to wystarczy choć i tam czuje różnice
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
Manitou Travis
24 cale
-
- Kontakt:
Jesli mowa tu o jakichkolwiek suplementach pomagajacych w sporcie ekstremalnym i poprowiajacych wydolnosc organizmu to moge polecic białeczko z olimpu.Nosi nazwę sojavit 85.Izolaty białek sojowych charakteryzują się bardzo wysoką wartością odżywczą i aktywnością pro zdrowotną.Moj kolega bral akurat to bialeczko w okresie rekonwalescencji podczas powracania do zdrowia po zbyt intensywnym treningu i pomoglo.Ale nie wiem czy akurat w tym przypadku cos ci to da,pozdro
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
Glukozamina... Do 20 nie należy stosować?? Niby czemu skoro ten preparat naturalnie wspomaga wytwarzanie mazi stawowej. Ja czasem jak sie stłuke albo delikatnie zatre to walne pigułe rano wieczorem i pomaga. I tak wogóle to stosowana jest przedewszystkim przez sportowców a przez osoby starsze jako lekarstwo. Glukozamine bodajże wytwarza nasz organizm, ale czasem jest jej za mało. Jak wejdziesz do apteki to skieruj sie w kierunku wystawy środków dla sportowców i miedzy rozmaitymi odżywkami znajdziesz kilka rodzaji różnych firm właśnie glukozaminy.
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Glukozamina jest ważnym składnikiem mazi stawowej. Gdy organizm nie dysponuje wystarczającą ilością glukozaminy, maź staje się rzadsza i bardziej wodnista, stawy nie są wystarczająco „smarowane” i są bardziej podatne na wyeksploatowanie i uszkodzenia. Inne „elementy cierne” naszego układu kostnego jak krążki międzykręgowe (dyski) podlegają podobnym procesom , wiec ja nie wiem dlaczego informacja ze nie mozna jej stosowac do 20?Prosta zasada - nie wiesz czegos nie mowisz o tym
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
No ja miałem problemy z oboma kolanami, ale nie do końca ze stawami tylko kaletkami (część zbudowana z chrząstki) i lekarz przepisał mi "Zeel" takie jakieś tabletki do ssania pod język na których pisze ze są na "chorobe zwyrodnieniową stawów" :D Ogolnie doktorek prawił ze do ok 21 roku zycia stawy sie rozwijają a od 30- paru starzeją i że powinienem dbać o kolanka bo na starość bede miał przesrane :]
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja mam problemy z kolanami od kwietnia. Biore caly czas z malymi przerwami glukozamine (teraz mam krotka przerwe). Lekarz mi zalecil brac glukozamine i to nie moze byc prawda ze mozna to brac od 20 lat bo to nie jest steryd czy cos tylko odzywka jak np. witaminy tylko ze to jest na stawy;] (tak w ogole mam 15 lat).
Przez dosc dlugi okres czasu bralem 3 tabletki dziennie jakiejs Bio - glukozaminy ktora mi nie za wiele pomagala. Pare dni temu skonczylem brac Olimp glucosamine 2k dziennie. Po tych tabletach czuje poprawe i polecam je. Kosztuja jakos ok 50zl i starcza ich na 2 miechy.
Dobrze jest tez brac lekarstwa na artroze i do tego glukozamine - podobno daje dobre efekty.
A tak na dobra sprawe jak kolanka siadaja to powinno sie zrobic dluga przerwe (ja mialem 2,5 miecha bo wiecej nie dalem rady) poki sie nie wylecza a jesli sie nie wylecza to rzucic rower bo po 40stce beda klopoty z chodzeniem a moze nawet wozek. Jestem trialowcem i nie moge zyc bez skakania dlatego ryzykuje ale od kiedy zaczalem miec bole robie rzadko dropy max 1,5m.
A poza tym idz do dobrego ortopedy najlepiej prywatnego, zrob przeswietlenia i bedzie wszystko wiadomo.
pozdro
Przez dosc dlugi okres czasu bralem 3 tabletki dziennie jakiejs Bio - glukozaminy ktora mi nie za wiele pomagala. Pare dni temu skonczylem brac Olimp glucosamine 2k dziennie. Po tych tabletach czuje poprawe i polecam je. Kosztuja jakos ok 50zl i starcza ich na 2 miechy.
Dobrze jest tez brac lekarstwa na artroze i do tego glukozamine - podobno daje dobre efekty.
A tak na dobra sprawe jak kolanka siadaja to powinno sie zrobic dluga przerwe (ja mialem 2,5 miecha bo wiecej nie dalem rady) poki sie nie wylecza a jesli sie nie wylecza to rzucic rower bo po 40stce beda klopoty z chodzeniem a moze nawet wozek. Jestem trialowcem i nie moge zyc bez skakania dlatego ryzykuje ale od kiedy zaczalem miec bole robie rzadko dropy max 1,5m.
A poza tym idz do dobrego ortopedy najlepiej prywatnego, zrob przeswietlenia i bedzie wszystko wiadomo.
pozdro
-
- Kontakt:
Przede wszystkim trzeba przystosować układ kostno stawowy do obciążeń jakie mu serwujecie. podobnie z mięśniami rąk i nóg. Jak poznać bikera który nie ma mięśni a zabiera sie za jazde na rowerze ? Widziałem paru takich. Spadają jak worki kartofli, zero amortyzacji, nie maja siły żeby cokolwiek zrobić z rowerem w locie. Poprostu wybijają sie i lecą gdzie ich rower poniesie. Imho przysiady, pompki, rozciaganie i nne ćwiczenia ogólnorozwojowe - to jest metoda na stawy, a nie tabletki.
http://tapety1920x1200.blogspot.com