Tabletki na stawy??

PawianBiker
Kontakt:

Tabletki na stawy??

Post autor: PawianBiker »

Sprawa jest take że wiadomo stawy muszą być mocne żeby nam wszystko wytrzymalo w jeździe na biku, a u mnie szczególnie bo mam rozwalone lewe kolano i musze na nie uważac i wiązać bandarzem elastycznym.
Istnieją takie tabletki dla starszych ludzi które wzmacniją stawy czy nam młodym to pomoże czy po prostu zostawić tą fuche organizmowi?? napiszcie jak i co sądzicie. dzięki i pozdr.
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
suffy
Kontakt:

Post autor: suffy »

ja mam tez taki problem i podobno do 20 lat nie radza jesc tych tabletek :/ a stawy bola
:]
pozdrawiam <<suffy>>
BaDMaN
Kontakt:

Post autor: BaDMaN »

4 tabletki metki to sposób dla twojej sylwetki
Down...
Kontakt:

Post autor: Down... »

ja hmm ze tak powiem mam juz po 20:) i mi te tabletki(glukozamina z msm) pomagaja tylko trzeba je lykac systematycznie.
a czy do 20 nie wolno ich jesc to nieslyszylem ale najlepiej zapytaj sie lekarza.
http://www.w3crew.net/intros/intro_04.html
PawianBiker
Kontakt:

suffy hmm a czemu bo w sumie do 21 roku życie organizm sie rozwijai nie powinno sie go faszerować to moze inne sposoby?? mam sciągacz na kolano w postaci bandarza elastycznego ale czy to wystarczy choć i tam czuje różnice
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

ciamek
Kontakt:

Post autor: ciamek »

Dobre preparaty to wlasnie glukozamina, kolagen olimpu, arthrostop, flexit nutrenda. Zamiast wiazac bandazem lepiej kupic neoprenowa opaske na kolano. I pamietac o rozgrzewce przed jazda!
PawianBiker
Kontakt:

ciamek spoko to wiem zawsze przed bikiem mam rozgrzewkę bo raznie zrobiłęm i mi coś strzeliło w pleckach... a co do preparatów dzięki zobaczymy:D
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

thomson
Kontakt:

Post autor: thomson »

ja mam 18lat i mi lekarz zapisal Glukozamine wlasnie
www.gkkg.pl
kapkama
Kontakt:

Post autor: kapkama »

Jesli mowa tu o jakichkolwiek suplementach pomagajacych w sporcie ekstremalnym i poprowiajacych wydolnosc organizmu to moge polecic białeczko z olimpu.Nosi nazwę sojavit 85.Izolaty białek sojowych charakteryzują się bardzo wysoką wartością odżywczą i aktywnością pro zdrowotną.Moj kolega bral akurat to bialeczko w okresie rekonwalescencji podczas powracania do zdrowia po zbyt intensywnym treningu i pomoglo.Ale nie wiem czy akurat w tym przypadku cos ci to da,pozdro
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

Glukozamina... Do 20 nie należy stosować?? Niby czemu skoro ten preparat naturalnie wspomaga wytwarzanie mazi stawowej. Ja czasem jak sie stłuke albo delikatnie zatre to walne pigułe rano wieczorem i pomaga. I tak wogóle to stosowana jest przedewszystkim przez sportowców a przez osoby starsze jako lekarstwo. Glukozamine bodajże wytwarza nasz organizm, ale czasem jest jej za mało. Jak wejdziesz do apteki to skieruj sie w kierunku wystawy środków dla sportowców i miedzy rozmaitymi odżywkami znajdziesz kilka rodzaji różnych firm właśnie glukozaminy.
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
kapkama
Kontakt:

Post autor: kapkama »

Glukozamina jest ważnym składnikiem mazi stawowej. Gdy organizm nie dysponuje wystarczającą ilością glukozaminy, maź staje się rzadsza i bardziej wodnista, stawy nie są wystarczająco „smarowane” i są bardziej podatne na wyeksploatowanie i uszkodzenia. Inne „elementy cierne” naszego układu kostnego jak krążki międzykręgowe (dyski) podlegają podobnym procesom , wiec ja nie wiem dlaczego informacja ze nie mozna jej stosowac do 20?Prosta zasada - nie wiesz czegos nie mowisz o tym
'Wszystko zaczyna sie w glowie' - Arnold Schwarzenegger.
Paroowa
Kontakt:

Post autor: Paroowa »

No ja miałem problemy z oboma kolanami, ale nie do końca ze stawami tylko kaletkami (część zbudowana z chrząstki) i lekarz przepisał mi "Zeel" takie jakieś tabletki do ssania pod język na których pisze ze są na "chorobe zwyrodnieniową stawów" :D Ogolnie doktorek prawił ze do ok 21 roku zycia stawy sie rozwijają a od 30- paru starzeją i że powinienem dbać o kolanka bo na starość bede miał przesrane :]
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

jak bylem u chirurga ortopedy to mi przepisal artrostop plus,ale ja mam jakies zwyrodneinie stawu chyba wiec nie wiem jak w Twoim wypadku :).oprocz tego flexit...
radzil bym Ci udac sie do lekarza i zapytac o to po prostu...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
maverick-g
Kontakt:

Post autor: maverick-g »

no ja chce isc najpierw do lekarza , zeby tak na pewniaka cos lyknac co pomorze i bedzie dostosowane do tego co mnie nawala
Pan_i_Wladca
Kontakt:

Post autor: Pan_i_Wladca »

Ja mam problemy z kolanami od kwietnia. Biore caly czas z malymi przerwami glukozamine (teraz mam krotka przerwe). Lekarz mi zalecil brac glukozamine i to nie moze byc prawda ze mozna to brac od 20 lat bo to nie jest steryd czy cos tylko odzywka jak np. witaminy tylko ze to jest na stawy;] (tak w ogole mam 15 lat).
Przez dosc dlugi okres czasu bralem 3 tabletki dziennie jakiejs Bio - glukozaminy ktora mi nie za wiele pomagala. Pare dni temu skonczylem brac Olimp glucosamine 2k dziennie. Po tych tabletach czuje poprawe i polecam je. Kosztuja jakos ok 50zl i starcza ich na 2 miechy.
Dobrze jest tez brac lekarstwa na artroze i do tego glukozamine - podobno daje dobre efekty.
A tak na dobra sprawe jak kolanka siadaja to powinno sie zrobic dluga przerwe (ja mialem 2,5 miecha bo wiecej nie dalem rady) poki sie nie wylecza a jesli sie nie wylecza to rzucic rower bo po 40stce beda klopoty z chodzeniem a moze nawet wozek. Jestem trialowcem i nie moge zyc bez skakania dlatego ryzykuje ale od kiedy zaczalem miec bole robie rzadko dropy max 1,5m.

A poza tym idz do dobrego ortopedy najlepiej prywatnego, zrob przeswietlenia i bedzie wszystko wiadomo.
pozdro
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Jak nie chcesz brać tabletek to polecam galaretke, najlepiej tą z galartu bo ona ma najwięcej żelatyny
P@TT
Kontakt:

Post autor: P@TT »

jakbys byl na zawodach dh w czechach to bys dostał takie tabletki za friko :)
PawianBiker
Kontakt:

no dzięi za wszystkie posty byłem w aptece sie pytac w pon ide do chirurga w innej sprawie ale spytam czy nie zna dobrego ortopedy bo chirurg to zanjomy i kogoś poleci dobrego:D
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

balrog
Kontakt:

Post autor: balrog »

Przede wszystkim trzeba przystosować układ kostno stawowy do obciążeń jakie mu serwujecie. podobnie z mięśniami rąk i nóg. Jak poznać bikera który nie ma mięśni a zabiera sie za jazde na rowerze ? Widziałem paru takich. Spadają jak worki kartofli, zero amortyzacji, nie maja siły żeby cokolwiek zrobić z rowerem w locie. Poprostu wybijają sie i lecą gdzie ich rower poniesie. Imho przysiady, pompki, rozciaganie i nne ćwiczenia ogólnorozwojowe - to jest metoda na stawy, a nie tabletki.
http://tapety1920x1200.blogspot.com
ODPOWIEDZ