policja-smerfy
-
- Kontakt:
maciek_08 to sie wyprowadz jak ci tu nie odpowiada nikt cie tu nie trzyma na sile ... wkurzaja mnie tacy ludzie ale ja nienawidze polski aaaa a pojedziesz gdzie indziej bedziesz mowil to samo ze nie nawidzisz np angli bo drogo jest :/ kazdy kraj ma uroki i wady nei ma kraju idealnego :[ a co do policji to nic do nich nie mam spisuja bo maja za to kase chyba 1 zl od kazdego spisanego do pensji wiec spisuja jak najwiecej ja sie wcale nie dziwie ... bylem kiedys na obozie w szkole policyjnej fajni ludzie z tych policjantow mozna pogadac ... a ci co pisza hwdp to tez sa tacy ktorzy probuja byc fajni podlizuja sie innym sportowcom i nic nie potrafia oprocz kradziezy albo picia taniego wina :/ przyjebane jest polskie spoleczenstwo ale to nie jest wina tego kraju tylko nas ... nie mozna mowic ze polska jest chujowa a anglia nie :/ na przyklad w finlandji jest najmiejsza przestepczosc na swiece wiec jesli tak nienawidzicie poslki za zlodzieji to droga otwarta ja kocham polske ... i nie mam zamiaru sie wyprowadzac dla tego ze jest chujowo nie mozna sie poddawac trzeba walczyc o lepszy swiat :)
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Ha. Po pierwszych kilku postach myślałem, że zrobi się tu akcja zgnój policjanta, ale widzę, że jednak znalazło się kilka normalnych osób.
Oczywiście, że policja musi być. Wykrzykiwanie hasełek typu Hwdp, to jak tu już ktoś nadpomniał dziecinada... Po prostu ludzie to robią albo dlatego, że tak jest modnie, albo dlatego, bo kiedyś gdy właśnie rozwalali jakąś wystawę w czasie dymów po meczu to ich zgarnęli. Rozumiem, że niestety część policjantów to debile, ale w każdej dziedzinie tak jest... na dodatek oni dostają strasznie mało kaski, więc właściwie to po co mają się starać i być mili ?? Jakby Polski policjant dostawał tyle co angielski, to pewnie też by się do Ciebie uśmiechnął. Oczywiście denerwujące jest to, że jak na osiedlu w nocy jest rozróba z 50 dresików, to policjanci nawet nie przyjeżdżają, a często zdarza się im normalnych ludzi męczyć, ale trzeba im to wybaczyć... No i jak zgłaszać wszystko na policję. Bo najgorszą rzeczą jest obojętność. Mówicie, że policja, rząd jest do dupy ?? Bo obywatele są do dupy... kto wybiera rząd ?? Właśnie... Zmiany trzeba zacząć od siebie... wiem, że trudno jest pomóc kolesiowi, który właśnie jest krojony przez 5 dwumetrowych kolesi, ale jak tu kolega wspomniał zbutować złodzieja lekko można :)
Aż przypomniała mi się pewna historyjka. Jak byłem mały, to mieszkałem na Kurdwanowie. Obok na Woli Duchackiej, przez pewien czas jakimś kolesiom się nudziło i w nocy biegali sobie po dachach samochodów (zostawiając na nich oczywiście dość widoczne ślady...). Policja nie mogła dać rady, więc ludzie się zebrali i czatowali na tych kolesi. Jak ich złapali, to połamali im nogi i ręcę... wątpie, żeby ktoś miał chęć na powtórzenie tego zdarzenia... jak dla mnie troszkę za mocno potraktowali kolesi, ale przykład pokazuje jak można przeciwstawić się złu.
A no i jeszcze mi się przypomniało jak ostatnio szedłem sobie Karmelicką do Ryneczku. Jakiś dwóch gówniarzy zaczepiło dorosłego kolesia i jadą do niego ostro, że "ch** Cię zaj****, ty ku*** je***"... hmmmm, w takich przypadkach zgadzam się z którymś z przedmówców - od razu szczelać.
Oczywiście, że policja musi być. Wykrzykiwanie hasełek typu Hwdp, to jak tu już ktoś nadpomniał dziecinada... Po prostu ludzie to robią albo dlatego, że tak jest modnie, albo dlatego, bo kiedyś gdy właśnie rozwalali jakąś wystawę w czasie dymów po meczu to ich zgarnęli. Rozumiem, że niestety część policjantów to debile, ale w każdej dziedzinie tak jest... na dodatek oni dostają strasznie mało kaski, więc właściwie to po co mają się starać i być mili ?? Jakby Polski policjant dostawał tyle co angielski, to pewnie też by się do Ciebie uśmiechnął. Oczywiście denerwujące jest to, że jak na osiedlu w nocy jest rozróba z 50 dresików, to policjanci nawet nie przyjeżdżają, a często zdarza się im normalnych ludzi męczyć, ale trzeba im to wybaczyć... No i jak zgłaszać wszystko na policję. Bo najgorszą rzeczą jest obojętność. Mówicie, że policja, rząd jest do dupy ?? Bo obywatele są do dupy... kto wybiera rząd ?? Właśnie... Zmiany trzeba zacząć od siebie... wiem, że trudno jest pomóc kolesiowi, który właśnie jest krojony przez 5 dwumetrowych kolesi, ale jak tu kolega wspomniał zbutować złodzieja lekko można :)
Aż przypomniała mi się pewna historyjka. Jak byłem mały, to mieszkałem na Kurdwanowie. Obok na Woli Duchackiej, przez pewien czas jakimś kolesiom się nudziło i w nocy biegali sobie po dachach samochodów (zostawiając na nich oczywiście dość widoczne ślady...). Policja nie mogła dać rady, więc ludzie się zebrali i czatowali na tych kolesi. Jak ich złapali, to połamali im nogi i ręcę... wątpie, żeby ktoś miał chęć na powtórzenie tego zdarzenia... jak dla mnie troszkę za mocno potraktowali kolesi, ale przykład pokazuje jak można przeciwstawić się złu.
A no i jeszcze mi się przypomniało jak ostatnio szedłem sobie Karmelicką do Ryneczku. Jakiś dwóch gówniarzy zaczepiło dorosłego kolesia i jadą do niego ostro, że "ch** Cię zaj****, ty ku*** je***"... hmmmm, w takich przypadkach zgadzam się z którymś z przedmówców - od razu szczelać.
-
- Kontakt:
Maciek_08 tylko wez pod uwage, ze polscy policjanci zarabiaja nawet 10krotniej mniej niz w krajach europy zachodniej, a ty chcesz zeby on skakal nad toba caly w szczesciu...
A co do tego kolesia , ktorego zastrzelili to mi go nie zal...
Jakis czas temu w 'pod napieciem' pokazali gnoja co stracil oko od strzalu gumowym pociskiem na meczu wisly krakow. Koles stwierdzil, ze tylko przechodzil i chcial opuscic stadion, ale jak pokazali tasme to rzucal kamorami i ceglami.
Nie moge zrozumiec dlaczego jak zostanie ranny lub zginie jakis skur.wiel w dresie to robia z niego ofiare i biedne, dobre dziecko
A co do tego kolesia , ktorego zastrzelili to mi go nie zal...
Jakis czas temu w 'pod napieciem' pokazali gnoja co stracil oko od strzalu gumowym pociskiem na meczu wisly krakow. Koles stwierdzil, ze tylko przechodzil i chcial opuscic stadion, ale jak pokazali tasme to rzucal kamorami i ceglami.
Nie moge zrozumiec dlaczego jak zostanie ranny lub zginie jakis skur.wiel w dresie to robia z niego ofiare i biedne, dobre dziecko
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=532557
Gorzej, jak coś zrobisz takiemu dresowi (jak mnie kroili, i koleś wspomniał o kosie, od razu moja ręka powędrowała do plecaka- tam leżał niezawodny, zajebiście ostry korkociąg....). I co, pójde siedzieć, bo zajechałem mu ostrym narzędziem w tchawice ? Pochwała sie należy ochronie Plazy, spoko kolesie, od razu szybka interwencja bez ceregieli. Tak powinna wyglądac praca POLICJI!! (no ale ochroniarz dostaje wiecej :) ). Ale precz z "poprawczakami" i "resocjalizacją" ! Te typy co mnie szyły były na przepustce za "dobre sprawowanie".... lol. Co do policji- W każdym zawodzie sa czarne owce- prawnicy, notariusze, komornicy, policjanci, lekarze.. no i posłowie ofc :-D I to z nimi trzeba zrobić porządek.
ja tam z policja zadnych krzywych akcji nie mialem, widuje ich jak siedza w lasku w radiowozie i mcdonaldy wpiepsz*ja, albo patroluja teren wokol jakiegos drzewa w parku.
Ze sportowcami to mialem akcje w szkole bo mnie skroic z komorki chcieli, a ja na policje z tym poszedlem i nastepnego dnia zrobili dwom kolesiom rewizje w domuu a jednego ze szkoly wyprowadizli w kajdankach i jeszcze wszystkie sale otworzyli zeby kazdy zobaczyl :D. ale po 24h aresztu ich wypuscili a za rok dostalem pismo z sadu ze sportowcy nie zostana pociagnieci do winy gdyz nic zlego nie zrobili, a oskarzeni byli o rozbuj i to w grupie, kradziez...
pozniej sportowcy z mojego gom pobili pare koleci na schodach przy szkole! pod oknem dyrki... zeznawalem znow chociaz mnie tam nie bylo, bo pobici i inni oczywiscie nie chcieli zglaszac na policje bo sie bbali, bo po co, bo to nie ma sensu, a sam qrde przeciez nic im nie zrobie, spoleczenstwo jest chore...
a na komisariatach fajnie jest, byl ktos moze na chodeckiej na brudnie ? normalnie 13 pasterunek, koles dzwoni do kolesia ktory stoi 3m dalej na drugim stanowisku, ludzie biegaja po korytarzach i probuja jakies drzwi otworzyc, wszsytkie zamkniete, nikt niema klucza :) a babka ktora pisala protokol nie potrafila na maszynie do pisania pisac jeszcze korektorem mazala... pff... na Motyckiej na targowku tez jest fajnie, a ulica taka ze ja bym sie tam bal sam przejsc, radiowozy to chowaja za komisariatem... :) ja przed bym tez nie zostawil
Ze sportowcami to mialem akcje w szkole bo mnie skroic z komorki chcieli, a ja na policje z tym poszedlem i nastepnego dnia zrobili dwom kolesiom rewizje w domuu a jednego ze szkoly wyprowadizli w kajdankach i jeszcze wszystkie sale otworzyli zeby kazdy zobaczyl :D. ale po 24h aresztu ich wypuscili a za rok dostalem pismo z sadu ze sportowcy nie zostana pociagnieci do winy gdyz nic zlego nie zrobili, a oskarzeni byli o rozbuj i to w grupie, kradziez...
pozniej sportowcy z mojego gom pobili pare koleci na schodach przy szkole! pod oknem dyrki... zeznawalem znow chociaz mnie tam nie bylo, bo pobici i inni oczywiscie nie chcieli zglaszac na policje bo sie bbali, bo po co, bo to nie ma sensu, a sam qrde przeciez nic im nie zrobie, spoleczenstwo jest chore...
a na komisariatach fajnie jest, byl ktos moze na chodeckiej na brudnie ? normalnie 13 pasterunek, koles dzwoni do kolesia ktory stoi 3m dalej na drugim stanowisku, ludzie biegaja po korytarzach i probuja jakies drzwi otworzyc, wszsytkie zamkniete, nikt niema klucza :) a babka ktora pisala protokol nie potrafila na maszynie do pisania pisac jeszcze korektorem mazala... pff... na Motyckiej na targowku tez jest fajnie, a ulica taka ze ja bym sie tam bal sam przejsc, radiowozy to chowaja za komisariatem... :) ja przed bym tez nie zostawil
umieram na rower
Pozdrawiam wszystkie dzieci spod znaku HWDP, spotkajmy się w piaskownicy o czternastej i ruszmy na dzielnie z Poscami smarować gdzie się da, co to byśmy im wsadzili. Później jeszcze może nawrzucamy na jakiegoś dzielnicowego, mamy Marcochy za tysionc pincet dwa dziwincet i kilo brudu w uszach to nas nie dogoni. A tak w ramach akcji może jeszcze nasikamy na polską flagę (jak uda nam się ją rozpoznać), rozwalimy tablice na urzędzie miejskim, pobijemy dzieci nauczycielki z naszego *** gimnazjum, zaś na koniec spotkamy się u Dżona, żeby przegrać sobie skiny z policjantami do Quake. Będzie gorąco.
Najgorsza chyba ta ***** polska znieczulica.... społeczeństwo uważa, że i tak "to nic nie da"... i sportowcy czują się bezkarnie. No bo jak nikt nie chce zeznawać przeciwko nim, to czemu sie dziwić ? I niby policja nic nie robi... Najgorsze co możemy zrobić, to dać sie zastraszyć. Może mówie tak, bo nigdy mi nikt nie spalił samochodu, nie próbował spalić mieszkania, pobić syna itd... Tacy ludzie dopiero mają problem, chyba że wezmą sąsiadów i 4x z bejsbolem po osiedlu.
KURWA JA NIE MOGE TA NASZA POLICJA TO JEST KOMPLETNA
PORAŻKA....A STRAZ MIEJSKA TO WOGULE
ONI BEDA SPICYWCA KOLESI Z AJAZDE PO CHODNIKU I TRAWIE I WSTAWIAC MANDATY JAK KOLES MA PSA NEI NA SMYCZY ALBO BEZ GAGANCA ALBO JAK PIES SRA NA TRAWE.
ALE KURWA JAK QUMPLOWI ZEJBALI KOMURKE TO POLICJANT CHYBA SIE NA TO PARZYL A POTEM PODBIEGLISMY MY DO NIEGI I "GON GO UKRADL MI KOMURKE"
A ON
--TAM MACIE KOMISARIAT CHLOPCY..........****** CIULE JUZ NEIRAZ GONILI TZN MNIE TO TAM RAZ ALE KUMPLA 3 RAZY
A POZATEM TO JA NIE BEE JEDZIL PO ULICYB NIE MAM KARTY:P A POZATEM WOLE TROCHE POLAWIROWAC MIEDZY PRZECHODNIAMI NIZ ZEBY SIE WE MNIE JAKIS SCHLANY CIUL WJEBAL
JUZ RAZ TAK MIALEM ALE SKONCZYLO SE TYLKO NA UDERZENIU W TARCZE HAMULCOWA I WYGIECIU JEJ.
PORAŻKA....A STRAZ MIEJSKA TO WOGULE
ONI BEDA SPICYWCA KOLESI Z AJAZDE PO CHODNIKU I TRAWIE I WSTAWIAC MANDATY JAK KOLES MA PSA NEI NA SMYCZY ALBO BEZ GAGANCA ALBO JAK PIES SRA NA TRAWE.
ALE KURWA JAK QUMPLOWI ZEJBALI KOMURKE TO POLICJANT CHYBA SIE NA TO PARZYL A POTEM PODBIEGLISMY MY DO NIEGI I "GON GO UKRADL MI KOMURKE"
A ON
--TAM MACIE KOMISARIAT CHLOPCY..........****** CIULE JUZ NEIRAZ GONILI TZN MNIE TO TAM RAZ ALE KUMPLA 3 RAZY
A POZATEM TO JA NIE BEE JEDZIL PO ULICYB NIE MAM KARTY:P A POZATEM WOLE TROCHE POLAWIROWAC MIEDZY PRZECHODNIAMI NIZ ZEBY SIE WE MNIE JAKIS SCHLANY CIUL WJEBAL
JUZ RAZ TAK MIALEM ALE SKONCZYLO SE TYLKO NA UDERZENIU W TARCZE HAMULCOWA I WYGIECIU JEJ.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=224883
Nowiec apropo szczytu w wawie to ja przejezdzalem przez strefe zero okolo 12 w nocy bo mi sie niechcialo jezdic na okolo i zapytalem czy moge przejechac to mnie puscili
Zatrzymali mnie tylko raz w wawie na okopowej i kazali zjechac na ulice ale sie zaparlem ze nie bo mam rower nieprzystosowany do jazdy po ulicy a pozatym to przeciez jade grzecznie i powoli
Po pietnasto minutowej dyskusji pojechalem dalej chodnikiem
Zatrzymali mnie tylko raz w wawie na okopowej i kazali zjechac na ulice ale sie zaparlem ze nie bo mam rower nieprzystosowany do jazdy po ulicy a pozatym to przeciez jade grzecznie i powoli
Po pietnasto minutowej dyskusji pojechalem dalej chodnikiem
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=333510 <= ja
Mnie i mojego kolege kiedys straz (wiejska) miejska spisala za to ze siedzialismy na oparciu lawki a nie na tych dechach gdzie sie dupe trzyma. Ale oczywiscie panowie nie mogli zauwazyc ze cale siedzienie jest usrane gownami golebi, to oni na to ze mozemy posprzatac.... o zgrozo!!! Potem nam jeszcze powiedzieli ze zaklucamy spokuj starszym ludziom i dzieciom bawiacym sie. Ja sie rozgladam a tam jedna babca siedzi na lawce oddalonej 10 metrow dalej :/ i nikogo wiecej.
Fukai
Przemo to walcz o lepszą polske. Mojemu kumplowi skroili rower jak 10 metrów dalej szedł patrol i nawet nie raczyli zareagować jak się darł. Nie mam zamiaru się przeprowadzać bo nie mam kasy żeby tam mieszkać chociaż gdyby tam prace znaleźć to można wyżyć. Na tą kase co oni tam zarabiają to aż tak drogo nie jest.
HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP HWDP
http://www.pinkbike.com/photo/2232705/ some new stuff