jaki olej do DJ'a III z 03
jaki olej do DJ'a III z 03
Chciałbym zaczać od tego, że amor niegdy nie miał zmienianego oleju i jak najbardziej odpowiada mi jego tłumienie (gęstość i lepkość oleju w porządku) .
na zmiane oleju już czas najwyższy gdyż poprzedni właściciel nie zmieniał oleju w nim ani raz :/
mam złe dośwaidczenia z poprzednim amorem i różnymi typami oleju :[ po zmianie oleju amortyzator(bomber z4) zaczął cieknąć, Kombinowałem z różnymi olejami i tylko na oleju marzochhi nie ciekł :/.
nie chce aby sie to zdarzyło i tym razem a nie mam kasy na orginalny olej :/
jakie lejecie do swoich i wa jakim stopniu odbija sie to na szczelności?
co polecacie? jaki olej ma podobne parametry do tego orginalnie wlanego w amorze?
na zmiane oleju już czas najwyższy gdyż poprzedni właściciel nie zmieniał oleju w nim ani raz :/
mam złe dośwaidczenia z poprzednim amorem i różnymi typami oleju :[ po zmianie oleju amortyzator(bomber z4) zaczął cieknąć, Kombinowałem z różnymi olejami i tylko na oleju marzochhi nie ciekł :/.
nie chce aby sie to zdarzyło i tym razem a nie mam kasy na orginalny olej :/
jakie lejecie do swoich i wa jakim stopniu odbija sie to na szczelności?
co polecacie? jaki olej ma podobne parametry do tego orginalnie wlanego w amorze?
panowie, wiele osób ma na forum dirt jumpery i nie wierze że nikt nie zmieniał oleju :P
prosze o opinie, bardzo mi na tym zależy :)
o ten chodzi ? http://www.mkbike.com.pl/sklep/product_ ... cts_id=864
słyszałem że ludzie leją olej do motorowych amorów jakiś "motul" i że jest gites, co o tym sądzicie?
prosze o opinie, bardzo mi na tym zależy :)
o ten chodzi ? http://www.mkbike.com.pl/sklep/product_ ... cts_id=864
słyszałem że ludzie leją olej do motorowych amorów jakiś "motul" i że jest gites, co o tym sądzicie?
-
- Kontakt:
Zmieniałem olej i to jusz nie raz. Mam rocznik 2003 i lałem do niego motorex 5-10w i nie zauważyłem za dużej zmiany. Ale chciałem zwiększyc sobie tłumienie i mieszałem oleje żeby był w miare gęsty ale nie za bardzo. Polecam motorexa. A na mkbiku sprzedaka też aryginalny olej marcoka, nie musisz kupować całego wystarczy ze napiszesz im ile chcesz a oni ci tyle sprzedadzą.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
-
- Kontakt: