Konfiguracja rowerku...
Dzięki wam bardzo. :D Czyli kupuję do tyłu koło na 24" z piastą na maszynówkach, przód 26".
konastab bez przesady, nie mam 7000 na rower. :) Cały czas czatuje w necie na jakieś okazje, zniżki, upusty, przeceny itp. Tak jak 95% Polaków musze liczyć kasę i nie jest tak, że pokazuje palcem na to co mi się podoba i już to mam. :)
Praca i wyrzeczenia. :D :P
Jak skończę składać maszynę (pod koniec lutego) pochwalę się wam w tym topiku moją machiną. :D
konastab bez przesady, nie mam 7000 na rower. :) Cały czas czatuje w necie na jakieś okazje, zniżki, upusty, przeceny itp. Tak jak 95% Polaków musze liczyć kasę i nie jest tak, że pokazuje palcem na to co mi się podoba i już to mam. :)
Praca i wyrzeczenia. :D :P
Jak skończę składać maszynę (pod koniec lutego) pochwalę się wam w tym topiku moją machiną. :D
stary!! nie bierz 24' do bitcha gdy na przod dajesz amora wiekszego niz 130mm ;/ jest zly kat, wiem bo mialem!! dajesz 2x26, kolo zawsze na 430, amorka z1fr 150mm (1 albo 3, zalezy ile masz kasy... polemcam 1 bo ma hscv) NIGDY MANITOU (moja osobista uraza do tej firmy) i wogole... mam bitcha i jezdzilem juz z wieloma widelcami i z z1 150mm i 2x26 bylo bosko, i na bany, manuala i barspina, a podropowac tez sie dalo... dajesz przerzutke alviio, manetke alivio i reszte napedu tez, zaoszczedzisz kasy. korby sprzedaj i kup zwykle husseflety. takie moje zdanie :} i skladaj lekki sprzet :P
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
http://pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=500293
tu masz moja z 26/24 iii spojrz na kat. nie bylo za dobrze ;/
tu masz moja z 26/24 iii spojrz na kat. nie bylo za dobrze ;/
www.bikeaction.pl
FilipA Słuchaj,.nie byłbyś zainteresowany napędem może bo mam do sprzedania coś co by Ci w miare podpasowało...
Przerzutka Xt krótki wózek 05 z odwrotną NÓWECZKA!
Łańcuch, nowy w pudełku SRAM PC-59 (klasa LX, a lepszy bo ze spinką)
Manetka Deore Prawa
Kaseta Deore
kaseta i manetka po minimalnym przebiegu (używane 3 tygodnie)
Jak coś odezwij się na priv albo gg 3540496
Przerzutka Xt krótki wózek 05 z odwrotną NÓWECZKA!
Łańcuch, nowy w pudełku SRAM PC-59 (klasa LX, a lepszy bo ze spinką)
Manetka Deore Prawa
Kaseta Deore
kaseta i manetka po minimalnym przebiegu (używane 3 tygodnie)
Jak coś odezwij się na priv albo gg 3540496
http://photo.pinkbike.com/photo/751/pbpic751133.jpg - powiedziałem że się pochwalę, no to się chwalę :D:D:D:D:D:D :}:}:}:}:}:};] rowerek zozony 4 h temu ;]
-
- Kontakt:
KOXX pisze:u mnie w mieście wszystkie piasty Shimano się sypią :/. fakt nie ma nikt XT, ale taki rower z piastą na kulkach ? :D po mojemu warto zainwestować w maszyny.
to nie pierdziel jak nie wiesz nic o piascie. jest np kolosalna roznica miedzy alivio deore a xt. znam osoby ktore jezdza na tych piastach przez 5 lat i nie narzekaja...
popieram cie Korean_Boy co do piast sam ma juz 6 letnia piaste shimano lx i nie narzekam i wiekowa shimano xt
A co do napędu to nie warto przeplać za kombinacje 2 (1) - 9, kup 8, manetki alivio i odradzam lx z odwrotna sprzezyna ( czasem jak pojedzisz cos mocniej w deszczu i błocie to przezutka zaczyan działc mało precyzyjnie i sa problemy wtedy z przerzuceniem na lzejsze biegi ;/ )
A co do napędu to nie warto przeplać za kombinacje 2 (1) - 9, kup 8, manetki alivio i odradzam lx z odwrotna sprzezyna ( czasem jak pojedzisz cos mocniej w deszczu i błocie to przezutka zaczyan działc mało precyzyjnie i sa problemy wtedy z przerzuceniem na lzejsze biegi ;/ )
Bardzo ładny ten rowerek. Żółte i złote elementy dają kapitalny efekt. Tylko podnieś minimalnie przód siodełka - mniej więcej tak aby było ono wycelowane w mostek - wtedy od razu całość lepiej się komponuje :))))
Co do konfiguracji to nie mam uwag, no może tylko co do odwrotnej sprężyny - ale co kto lubi. Reszta wszystko super - sprawdzone i dobre.
Co do konfiguracji to nie mam uwag, no może tylko co do odwrotnej sprężyny - ale co kto lubi. Reszta wszystko super - sprawdzone i dobre.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
Dzięki. :]
Konex, przedni hampel kupie przed obozem u Skury. :D
Chrabał, siodełko poprawione. :]
jakby ktoś chciał znać, to podaję ostatecznegy config. :]
rama: NS Bitch 2006
amorek: Manitou Sherman Flick 110/150 QR 20mm
obręcze: double track 2x 26"
piasta przód: NS Roller DH 20mm
piasta tył: NS Coaster
szprychy: CNSpokes Black
korby: FSA Pounder
napinacz: FSA Chain Pimp
suport: FSA Platinum
hamulec: Avid Juicy 5
pedały: NS Pancake
kiera: NS X-up XL
mostek: NS Jump!
stery: FSA Pig DH Pro
przerzutka: Shimano 105
manetka: Shimano Alivio 8
kaseta: Shimano Sora
łańcuch: Sram PC-38
gripy: Syncros Lock - On
siodełko: DaBomb Bomb Boy
sztyca: DaBomb Post Dalux
opony: 2x Maxxis Larsen TT
Jeszcze co do siodeełka to jest super hiper mega wypas.
Narazie na tej machinie pojeździłem jakieś 20 minut wczoraj wieczorem. Niesamowite jest to, jak łatwo się go rotuje. Miałem na konie problem ze 180 a tu sama się robi. :D
Konex, przedni hampel kupie przed obozem u Skury. :D
Chrabał, siodełko poprawione. :]
jakby ktoś chciał znać, to podaję ostatecznegy config. :]
rama: NS Bitch 2006
amorek: Manitou Sherman Flick 110/150 QR 20mm
obręcze: double track 2x 26"
piasta przód: NS Roller DH 20mm
piasta tył: NS Coaster
szprychy: CNSpokes Black
korby: FSA Pounder
napinacz: FSA Chain Pimp
suport: FSA Platinum
hamulec: Avid Juicy 5
pedały: NS Pancake
stery: FSA Pig DH Pro
przerzutka: Shimano 105
manetka: Shimano Alivio 8
kaseta: Shimano Sora
łańcuch: Sram PC-38
gripy: Syncros Lock - On
siodełko: DaBomb Bomb Boy
sztyca: DaBomb Post Dalux
opony: 2x Maxxis Larsen TT
Jeszcze co do siodeełka to jest super hiper mega wypas.
Narazie na tej machinie pojeździłem jakieś 20 minut wczoraj wieczorem. Niesamowite jest to, jak łatwo się go rotuje. Miałem na konie problem ze 180 a tu sama się robi. :D
Moze wybierz jakas inna ramke z alu.
Proponowalbym inne piasty.
pedały: NS Leg Eaters
leg eatersy podobno sie sypia po 2 miechach (zaczynaja trzeszczec i cos pada)
kiera moze jakas grubsza np bad mama
mostek jakis dla czlowieka czyli kostka bo jump to raczej nie zbyt mocny
Proponowalbym inne piasty.
pedały: NS Leg Eaters
leg eatersy podobno sie sypia po 2 miechach (zaczynaja trzeszczec i cos pada)
kiera moze jakas grubsza np bad mama
mostek jakis dla czlowieka czyli kostka bo jump to raczej nie zbyt mocny