Zjechany kwadrat- rady ???

bananOs
Kontakt:

Zjechany kwadrat- rady ???

Post autor: bananOs »

Co zrobic ze zjechanym kwadratem w korbie zeby to jakos dzialalo ? bo nawet jak bardzo mocno dokrece o korba sie rusza i jeszcze bardziej rozrabia kwadrat :( HELP !
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

zdejmjesz korbe, robisz podkladki z zyletek badz puszki po piwie (cocaCioli) tak zeby uzupelnic braki kwadartu w korbie i skrecasz.
nic innego nie wymyslono - chyba ze poxyline i tak na stale bedziesz mial korbe i suport niczym z xtr - korba razem z osia :D
sikun jestes...
strongbikker
Kontakt:

Post autor: strongbikker »

Ja kiedyś jak mialem bardzo kwadrat zjechany to po bokach male gwoździki bardzo mocno powbijalem, tak ze sie aż dopasowaly.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

hmm zastanawiam sie czy kupic sztywny widelec naprawic ta korbe i czekac do hollzfellera czy kupic husslfelta ... co radzicie ?? :)

a apropo rad to poczytam bo mi sie juz wyrobil. muwicie ze po coli - da rade??
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

hmm zastanawiam sie czy kupic sztywny widelec naprawic ta korbe i czekac do hollzfellera czy kupic husslfelta ... co radzicie ?? :)

a apropo rad to poczytam bo mi sie juz wyrobil. muwicie ze po coli p - da rade??
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Baal
Kontakt:

Post autor: Baal »

przeciez puszka po coli to alu jest mięciutkie. ja swojego czasu jeździłem na żyletkach takich najtańszych za 90gr/szt (bic:) ale polecałbym raczej cos lepszego po 2zł/szt. jeśli luz nie jest zbyt duzy to wystarczą spokojnie. jeśli wyjechałes je juz porządnie to kiepskawo.

kiedyś przy pomocy kumpla wpadł mi do głowy taki pomysł, żeby już dosyć mocno wyjechany kwadrat (który go tylko przypomina) potraktować pilnikiem. przypiłowac odpowiednio krawędzie, żeby były z powrotem płaskie i włożyc pomiedzy support a korbe taki nozyk do cięcia tapet. oczywiście to ostrze by szybko popękało ale czy to miałoby szanse troche podziałać?? może kotoś juz tego próbował? mówiłem że ten pomysł zrodził się tylko w mojej chorej wyobraźni:P
Baal
Kontakt:

Post autor: Baal »

przeciez puszka po coli to alu jest mięciutkie. ja swojego czasu jeździłem na żyletkach takich najtańszych za 90gr/szt (bic:) ale polecałbym raczej cos lepszego po 2zł/szt. jeśli luz nie jest zbyt duzy to wystarczą spokojnie. jeśli wyjechałes je juz porządnie to kiepskawo.

kiedyś przy pomocy kumpla wpadł mi do głowy taki pomysł, żeby już dosyć mocno wyjechany kwadrat (który go tylko przypomina) potraktować pilnikiem. przypiłowac odpowiednio krawędzie, żeby były z powrotem płaskie i włożyc pomiedzy support a korbe taki nozyk do cięcia tapet. oczywiście to ostrze by szybko popękało ale czy to miałoby szanse troche podziałać?? może kotoś juz tego próbował? mówiłem że ten pomysł zrodził się tylko w mojej chorej wyobraźni:P
Skylinegtr
Kontakt:

Post autor: Skylinegtr »

Nie ma rady-trza kupić nowy suport, inne półśrodki posłurzą tylko chwile (żyletki itp.) i jeszcze pogorszą sytuację. Niestety jedyne wyjście to nowy wkład. Postaraj się żeby był on tej samej firmy co korba( sam to przetrenowałem ) wtedy dłużej posłuży.
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
KFP
Kontakt:

Post autor: KFP »

on ma ******* w korbie a nie kwadrat na osi - przecztaj dokladnie

co do zyletek i puszek po coca-cola to dziala ale nie na dluzsza mete, tak wiec prezej czy pozniej i tak musisz zmienic korby ewentualnie jak dorwiesz jedna malo uzywana to korbe :/
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

zadko kiedy wyrabia sie kwadrat na suporcie. z reszta nigdy tego nie widzialem. zawsze korby sa robione z bardziej miekiego materialu niz suport wiec to zazwyczaj w korbach sie wyrabia
sikun jestes...
dh_maniak
Kontakt:

Re: Zjechany kwadrat- rady ???

Post autor: dh_maniak »

sprawa jest prosta - musisz kupić nowy śr. supportu.
~Plitlanek~
Kontakt:

Post autor: ~Plitlanek~ »

mam ten sam problem, zastanawiam się czy nie dałoby się przyspawać?
a potem odciąć korbę razem z kawałkiem suportu :-)
PanTheNol
Kontakt:

Post autor: PanTheNol »

żyletki do 10 minut do tygodnia. debilizm. zmien ramie korby. zmien suport. korby isis / bmx
spray...
Avalanche3.0
Kontakt:

Post autor: Avalanche3.0 »

ale macie problemy ...

ja jezdze na alivio juz dosyc długo .. powód dlaczego sie trzyma ?
jak mam luzny lub ******* kwadrat to wale młotkiem po nim az sie z kółka zrobi kwadrat.

potem na hama wciskam korbe i jet git
F*CK MTB ..
Nemero
Kontakt:

Post autor: Nemero »

Mam problemik jak wielu z Was pewnie miało :D
Kwwadracik szlak trafil :D no i co teraz oto jest pytanie :]
Zpróbuje jeszcze reanimować ale jak się nie uda to napiszccie jaką korbe polecacie ........ i czy korba DURO może być ? :)
Pozdro.
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
jaco
Kontakt:

Post autor: jaco »

ja tesh miałem ten problem i zrobiłem myk z puszkami i było dobrze sprubuj tak zrobić jak będzie sie ruszało to będziesz musział chyba se korbe kupić
PanTheNol
Kontakt:

Post autor: PanTheNol »

zastanawiam sie jak walisz młotkiem w kwadrat w środku aluminiowej korby wyjechany. Bo suport sie nie zaokragla, tylko korba w śridku. SHIT
spray...
dani54
Kontakt:

Post autor: dani54 »

Nemero pisze:Mam problemik jak wielu z Was pewnie miało :D
Kwwadracik szlak trafil :D no i co teraz oto jest pytanie :]
Zpróbuje jeszcze reanimować ale jak się nie uda to napiszccie jaką korbe polecacie ........ i czy korba DURO może być ? :)
Pozdro.
Właśnie kupilem sobie tą korbe. Śmigam na niej i uważam że jest git jest bardzo sztywna...Polecam tylko ujebałem już 2 supporty fsa
dhcyc
Kontakt:

Post autor: dhcyc »

u nas w kółko ten temat jest przerabiany, ale ja się już/narazie o to nie mertwię......żyletki, podkładki, kleje, puszki, to wszystko gówno dawało, góra dzień-dwa jazdy i od nowa trzeba to robić <zygi>....albo nie zwracać uwagi na trzeszczenie, przeskakiwanie (co jest mało możliwe :/), albo kupić nową korbe z pakietem na ISIS......taka prawda :/
http://dhcyc.pinkbike.com
ODPOWIEDZ