Siemano
Napiszcie tu wasze ulubione adaptacje filmowe ksiazek - te ktore sie wam najbardziej podobaja lub te ktore poprostu nie sa wam obojetne.
To jest moj temat na mature z polaka i nie myslcie ze chce zebyscie zrobili to za mnie bo juz mam wlasciwie przygotowany plan ale licze na wasza inwencje :D
Milo by bylo gdybyscie nie pisali 10 razy wladcy pierscieni :D z mojej dotychczasowej pracy wynika ze nic nie przebije ksiazki filmu mechaniczna pomarancza i ojciec chrzestny (ewentualnie ptasiek) pomijam oczywiscie polskie bo te sa oczywiste :D
no tak Ojciec chrzestny oczywiście, Ptasiek też do tego Kultowy Lot nad kukułczm gniazdem Nedznicy do tego masz wuchte polskich ekranizacji z ostanich lat Pany Tadeusze i inne, Dolicz do tego duza część książek S. King'a do tego stare horrory Dziecko rosemary pies baskervillow szerlok holmes niebawem w kinach ukarza sie Opowiesci z Narnii do tego Szekspir romeo i julia, otello, no na polskim nie odpuszczą Tobie jak nie wspomnisz o Krzyzakach nad niemnem, potop, pan wolodyjowski, lalka podobno gdzies jest Mistrz i Małgorzata ale nie widzialem wiec nie mowe ze na 100% jest wuchta takich rzeczy mozna by pisac i pisac..... powodzenia w szukaniu!!
A więc powiem ci tak. Tesz miałem tentemat na maturze ustnej, i wydaje się trudny a jest banalny. Robiłem to o Quo Vadis. Zrobiłem prezentacje nie czytając nawet książki. Nauczyłem się tego i dostałem 18\20pkt. Jak byś chciał jakieś pomoce to wal.