1 blat czy 3 ???

kosmo
Kontakt:

1 blat czy 3 ???

Post autor: kosmo »

Od niedawna zaczalem troche skakac na mojej kozie , cześc sprzętu wymieniłem ale teraz nadeszla pora na korbe i niewiem co bedzie lepsze do 4x, street. Jak myślicie co bedzie lepsza inwestycja korba Truvativ Hussefelt DH z suportem Giga Pipe DHLT i + do tego napinacz np. Project x NP-2 za laczna kwote 634 pln . Albo może Siemano ;-P LX + suport LX ( oprucz tego jeszcze musial bym dokupic nowa przerzutke na przod i manetke ) co daje lacznie 665 pln.Ceny sa podobne
Miniak
Kontakt:

Post autor: Miniak »

Ja jestem za pierwszą opcją. Tylko jakiś rozsądny blat założyć, najlepiej dorwać 38z. Przy 3 blatach spada łańcuch jakby nie był skrócony.
DubinRB
Kontakt:

Post autor: DubinRB »

Ja również jestem za 1 możliwością. Możesz sobie kupic super Streetową korbę truvativa za 650zł. Był topic o niej ostatnio. Jest mega. Ale ten twój zestaw też jest super. Nie kupuj 3 blatów choćby z promocji. Polecam tylko 1.

pozdro
eeeeee.....rower...
pedros$
Kontakt:

Post autor: pedros$ »

no 1 blat i napinacz napewno sie lepiej sprawdza
::CZERPMY Z JAZDY JAK NAJWIECEJ PRZYJEMNOSCI::
kosmo
Kontakt:

ok kupie 1 zestawik ale jak wpadnie ten zestawik jak renatkia beger na maturze to bedziecie to odemnie odkupywac ;-)
Wojciechu
Kontakt:

Post autor: Wojciechu »

Ja bym cie namawial na opcje 2

czemu? jesli mieszkasz w terenie wybitnie nizinnym, masz traski i miejsca o mniej wiecej jednolitym nachyleniu to luz bierz opcje 1, rozmiar blatu dobierz w zaleznosci od tego jak szybko jezdzisz - zjazd ~40 zebow, street 30 pare

ja mieszkam na terenie polodowcowym mamy tu kupe zjazdow, teren jest pagórkowaty.. moj bike wazy 18,5kilo a to sztywniak wiec 3 blaty to podstawa czemu?:
-na zjezdzie wrzucam blat 42 i zapycham
-na plaskim - miasto, zwykla jazda uzywam blatu 32
-zeby zjechac rza wyjechac wole jechac 600m niz prowadzic 600m... stad blat 20 [jeje XC] smiesznie wyglada taki kloc jadacy 8 na godzine na 1 - 3 :D ale co tam, mam gdzies napinacz nie ogranicze funkcjonalnosci roweru tylko po to zeby byl bardziej szpanerski [bo przy dobrym zestrojeniu napedu lancuch nie spada, a ja malo skacze wiec nie ma problemu]
Giant AC2+ manitou swinger 4way+ drop off 1+ d321+ grimeca+ magura, LX
kosmo
Kontakt:

Ja pomyślałem ze kupie blat z 38 z . Do tej pory miałem korbę z 3 blatami przyczym średni mial wlasnie tyle zebów , na kascecie z najwiekszą koronka 32 z dało sie nawet nieźle podjeżdżac .Napewno niebedzie to co 32 albo 22 z ale pomęczyć sie trochę można . Moje miasto leży na Żuławach czyli rzeźba terenu jest przewaznie dosyć płaska.
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

niektorzy potrafia sobie znalesc takie przelozenie, ze podjada na nim, rozpedza sie szybko itd. to zalezy juz tylko od ciebie ile blatow, zastanow sie dokladnie do czego to ma byc, ale ja bym polecal 1:)
ODPOWIEDZ