Drag i 6m drop ... hmmm???

jan
Kontakt:

Post autor: jan »

jak z tego skoczyles to respekt sid....
a rospedziles sie z tej gorki troche wyzej??
to wybicie to troche przejebane ale dlatego jescze wiekszy RESPEKT....
SiD
Kontakt:

Post autor: SiD »

Ja tu musze cos zprostowac! Moj drop miesci sie przy ulicy Dolnej w Wawie. Nie ma on nic wspolnego z dropem Jumping-ga, podalem go tylko dla przykladu, ze duze wyskosci mozna skakac bezpiecznie na sztywnym nie narazajac sie na szwank. Wiec o jakie napedzanie sie z gorki wyzej chodzi Jan? I o jakie ladowanie 70 stopni Frirajder? Ja nie teoretyzuje. Ja niczego nie ukrywam. Nakrecilem film z kumplami, skoczylem dwa razy pod zad i powiedzialem na forum gdzie miejscowa jest. Nie ma tu zadnej tajemnicy. Jak ktos ma watpliwosci, moze sie ze mna umowic i wpasc na dropa.

Dodam, ze w srode koncze egzaminy na studja, oddam rower do przegladu i byc moze w najlblizszy weekend bede znowu skakal tego dropa. Teraz kupilem zbroje i zamiezam poleciec go na sam dol, czyli zblizyc sie do tych 20 m.

jesli ktos w to nie wierzey, nie ma sprawy, nie robie tego dla rozglosu, ani dla bycia cool zimkiem, robie to dla wlasnej frajdy i staysfakci a mowie o tym na forum tylko po to, ze jak ktos nadal ma watpliwosci, mozemy sie ustaic, zeby zobaczyl to na zywo i tyle. Tylko nie pieprzyc mi tu na forum, ze bajki opowiadam :/ Jestem czlowiekiem wiarygodnym, nie lubie kiedy ktos to podwaza.

Mozliwe, ze bedzie jeszcze ejden koles ze mna na sztywniaku skakal, Na Dystrojeze :)

Pozdrawiam i wszystkim zycze dalekich i UDANYCH lotow.

Jumping - oni od kilku postow prubuja Ci wytlumaczyc, ze ladowanie nie moze miec 70 stopni na chylenia, bo to juz jest prawie pion, i nie da sie na czyms takim wyladowac. Ale ja sie nie czepiam, czekam na film.
Franz
Kontakt:

Post autor: Franz »

Napisz SID dokładnie gdzie się ta miejscówka z tym dropem znajduję - mam zamiar pojechać i obczaić, może skoczyć...
FR ponad wszystko.
pLuTiK
Kontakt:

Post autor: pLuTiK »

własnie looknalem w autokadzie jak bedzie wygladal drop z ladaowaniem 60 st.
i co mysle.....buehehe...stary posrasz sie w locie ze strachu......
przeciez to jest prawie pion......
jak ty to wyladujesz to re5pect 4 U
KLUCHA
Kontakt:

Post autor: KLUCHA »

Do autora posat jeśli chcesz to skacz!!!!!
do SiD-a ten drop 13 na sztywniaku zakrawa o rekord świata!!!!!!!!!
dokładnie pomierzcie nakręcie i zgłaszać do księgi guinessa!!!!! bo jeżeli sien nie mylę to na sztywniaku rekord ybyło coś koło 10 m a na fullu (made by bender, ustane, a nie zakończone mega glebą) to 14,9 :D:D:D:D:D POZDRO
frirajder
Kontakt:

Post autor: frirajder »

Wypier.dalaj głupia franco (do SID'a - przepraszam normalnych użytkowników forum).
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
frirajder
Kontakt:

A może Ci się SID w mózgu posrało i 13 m to długość toru lotu, a nie różnica wysokości. Przemyśl to...
Franz
Kontakt:

Post autor: Franz »

Z tego co mi wiadomo to Josh Bender na Karpielu Armageddonie w dwóch zbrojach i po długim namyśle skoczył z 12 metrów. No ale może mamy w polsce pogromcę Bendera??? hyhyhyhyhyhy!!!!
FR ponad wszystko.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

ta. i to jest to o czym mowil sid. przyjedzcie. zobaczcie. ja nie loce sie o to jaki rozmiar tam jest. nie mierzylem. ale chyba to zrobie.

one more time - gdybyscie pwoeidzieli spokojie ze nie dowierzacie bo costam costam ok.

ale stwierdzenie "glupia franca" jest po prostu smieszne. nie kazdy musi w to wierzyc ale za to wyzywanie jet nie na miejscu. troszke kultury panowie.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
KLUCHA
Kontakt:

Post autor: KLUCHA »

Ja nie mówie ze nie wierzę widziałem filmz tego dropa i weim jednoo jeżeli latacie tam dalej niz na początku to wymiatacie!!!!!!!!!! ja szczerze to chyba bym pędziej się wysr** geba niż tam skoczył!!! :D i naprawde pomieżcie to dokładnie i pokombinujcie bo to jest spory wyczyn!!!!
frirajder
Kontakt:

Cszyvy, ja właśnie powiedziałem kulturalnie, że niedowierzam, a SID po mnie pojechał. Więc nie opowiadaj, proszę. A głupia franca to już była tylko moja reakcja, bo do takich ludzi inaczej nie dociera.
SiD
Kontakt:

Post autor: SiD »

Franz, frirajder - sami swiadczycie o sobie swoim brakiem kultury, swoimi wypowiedziami, swoim idjotycznym niedowiezaniemi swoja glupota. Jak juz mowilem, sami nic nie widzieliscie wiec wasza opinia mnie ani ziebi ani grzeje. Moge dla was byc najwiekszym hardcorowcem albo najwiekszym lamerem i niby co mam mnie obchodzic taka opinia? Co ma to dla mnie zmieniac? Prawda jest taka, ze zawsze sie znajdzie glupek ktory na Ciebie nabluzga. Tak samo nie przejmuje sie tym, jak pijak w bramie powie mi, zebym spierda.lal z tym rowerem. I co z tego?! Nic. Szkoda, ze robicie na forum chryje, piszecie bzdury i wprowadzacie forumowiczow w blad. Ale to juz admini powinni sie wami zajac.

Najbardziej dziwi mnie, ze mogli byscie wspierac polskie osagniecia sportowe, dopingowac, nawet jezeli cos nie jest idealne zachcecac do lepszych osiagniec, ale nie, zachwujecie sie jak typowe Polaczki, czy to przez jakas nie zrozumiala mi zazdrosc, czy przez inne problemy torpedujecie wszystko jako JEDYNI NA FORUM. Nawet gdyby w polsce zeczywiscie ktos pobil Bendera to i tak byscie miesiacami pewnie mowili - "to niemozliwe", "jacys frajezy" choc nie mieli byscie pojecia co jest parwdo a co nie. Taki macie juz charakter i koniec. W zwiazku z tym niczego wam nie zazdroszcze.

Swoja droga rozwalaja mnie takie teksty "czyzby mielibysmy w polsce pogromce bendera? ha ha ha". Tak pewnie masz z benderem oltazyk na biurku i wiezysz w to, ze jego rekord nigdy nie zostanie pokonany? Mnie jakos nigdy nie ruszali idole "filmowi" z krankedow i z NWD. Duzo wieksze wrazenie robil na mnie kumpel, zjezdzajacy na rowerze bez jednego hamulca z zajebiscie stromej gory a potem walacy na koncu prawie 4 m. dropa na plask z delta z przodu i na sztywniaku, niz jakis koles na filmie nie wiadomo skad. Prosze bardzo, masz swoich idoli rowerowych (nie przecze, ze jezdza bardzo dobrze) miej ich sobie. Imponuja Ci bardziej, ze az Ci sie kisel w gaciach robi, niz pozadni bajkerzy ktozy jezdza na polskim padole na tym co moga i poswiecaja caly swoj czas energie i talnet na jazde, niech i tak bedzie, alle nie dawaj swoja aspolecznoscia, brakiem wsparcia dla polskich sportowcow i swoja glupota swiadectwa na tym forum.

Skonczylem i byla to moja ostatnia riposta na Twoj post frirajder. Dalej pisz sobie i rob co chcesz. Jak juz mowilem Twoja opinia nie jest dla mnie wazniejsza niz mojej 60 letniej sasiadki. Jesli chcesz kiedykolwiek odzyskac choc trpche honoru w moich oczach to przyjdz nad dropa, stan na krawedzi i powiedz to samo co teraz pieprzysz. Ja juz nie bede odpowiadal na glupie posty. Jak dla mnie drop moze miec nawet 1m. wysokosci. Szkoda tylko, ze jeszcze nikt od 3 miesiecy go nie skoczyl...
jan
Kontakt:

Post autor: jan »

ja tesh mowilem o tym dropie przy dolnej. cięzko tam jest się gdziekolwiek rozpedzic i wogule... mieszkam niedaleko i bylem tam ostatnio. jeszcze tam na dole jest malo miejsca wiec... A o ten rozped to tak sie pytalem, pojade tam jeszcze raz i obejrze dokladniej i sam to rozkminie...
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

czyzbysmy mieli doczynienia z mysleniem, o ktorym Szwed tyle gada?
'qwa, jest lepszy ode mnie.... jest lepszy niz moj idol... nieeee lama cos sciemniaaaa....'

a wracajac do poczatku dyskusji: frirajder, czemu nie wiezysz SiDowi?
http://bodzio.pinkbike.com/
pLuTiK
Kontakt:

Post autor: pLuTiK »

mozecie dac ajkies foty z tego miejsca albo filmik.......bo jak mowicie 13- metrowy drop ...to tak jak 3 pietrowy blok :D
za oknem mam taki blok....i jak na niego patrze i mysle ze mialbym z niego skoczyc..... :D......to mi sie cieplo robi :P:P
BimBim

Post autor: BimBim »

sid frirajder chce tylko powiedziec ze ten drop nie ma 13 metrow wysokosci pionowej, tylko jest to odlegosc na ktora latacie w dal
a jak jest naprawde? jaka to ma wyskosc w pionie?
nie jestem zadnym niedowiarkiem i nie pojezdzaj po mnie, poprostu sadze ze nie ma to 13 metrow w pionie
recol
Kontakt:

Post autor: recol »

bender skoczył chyba więcj niz 12 na nwd 3 chyba wade simmons skakał 12 (tak mi sie zdaje) a i któ to jest piętro 8 m?? bo chyba 3 a 12 m to 4 tzn dach o 4 piętrowego bloku
enjoy
Kontakt:

Post autor: enjoy »

http://www.mci.tychy.pl/~badmike/sid/ - foty dropa sida.

n/c dla niektórych
Jumping
Kontakt:

Post autor: Jumping »

jezeli te foty sa z tamtego drpa to mam filmik jak z niego skacza.
ODPOWIEDZ