Duncon Amstaff 14" vs DM DS 3.0 12"
Duncon Amstaff 14" vs DM DS 3.0 12"
Która rama waszym zdaniem lepsza do dirtu i w góry. Amstaff bardziej nadaje się do amora jednopółkowego, a Dual Slalom do dwópółki (moim zdaniem). Doradzcie co brać. Aha i co sądzicie o takim zestawie : stery-Da Bomb Da Rector, mostek- NS Supermoto, kiera- NS Bad Mama. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Na razie mam amor o skoku 120mm ale będe kupował coś koło 150mm pewnie.
DrOzDa Stuknij się w ten swój pusty łep i zastanów się co piszesz!! Katalogowo DM DS waży 2,4 kg... hmm super ciężka...,a amstaff 2,345 kg.
2,4-2,345=0,055kg no rzeczywiście jest to ogroooooomna różnica...
dirt172
Podany przez ciebie zestaw jest okej..
Ramkę bierz DM-a ponieważ,
jest cholernie mocna.. o ile mi wiadomo nie zdarzyło się rzadnej pęknąć...
150mm to ideał do tej ramki.. a na 120 też się świetnie jeździ...
Do ramy dostajesz 2 zapasowe haki.. które mogą okazać się przydatne :)
Ja bym się nie zastanawiał...
2,4-2,345=0,055kg no rzeczywiście jest to ogroooooomna różnica...
dirt172
Podany przez ciebie zestaw jest okej..
Ramkę bierz DM-a ponieważ,
jest cholernie mocna.. o ile mi wiadomo nie zdarzyło się rzadnej pęknąć...
150mm to ideał do tej ramki.. a na 120 też się świetnie jeździ...
Do ramy dostajesz 2 zapasowe haki.. które mogą okazać się przydatne :)
Ja bym się nie zastanawiał...
Chyba jednak wezmę amstaff. Jeździłem na rowerze kumpla DM DS 3.0 z 2 półką i troche mały rowerek. Jeszcze jedno pytanie czy do amstaffa 14" nada się dwópółka o skoku 170mm, np http://bike-center.home.pl/product_info ... cts_id=138
Chyba jednak wezmę amstaff. Jeździłem na rowerze kumpla DM DS 3.0 z 2 półką i troche mały rowerek. Jeszcze jedno pytanie czy do amstaffa 14" nada się dwópółka o skoku 170mm, np http://bike-center.home.pl/product_info ... cts_id=138
mam ds 3.0.Ważyłem wychodzi 2750gram.Amstaff waży 1,9-2,0.DS ma nietypową geometrie (zajebiście wysoko srodek suportu)Wyżej niż w mojej poprzedniej ramce fullu co miał 18cm skoku wiec to mówi samo za siebie.Można więc dokrecać na każdym zakręcie.Amstaff ma super geometrie,ale jest o wiele mniej wytrzymały,wiec co kto lubi...