mechaniki VS hydrauliki ( ! )

ajronmen
Kontakt:

Post autor: ajronmen »

"konex" napisz mi co jest złego w tym co napisałem nato wygląda ze to ty sie nieznasz więc lepiej niekrytykuj ludzi bo ci to nieidzie żałosny jesteś daj se siana gościu!!!!!!!!!!!!!!!!
KTO SMARUJE TEN JEDZIE :D
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

nie czytalem innych odp. ale jesli chcesz kupic tanie chydra. to BARDZO POLECAM Deore [nizszy model te czarne] na allegro ok 280 zlsuper!!!!(naserio jezdzilem na magurach ..nazwy nie pamietan ale chyba juli czy jakos tam sa o jakies 10-15% gorsze)
HAYES nie polecam drogie a niezbyt
WIN ZIP / BlackBox ok mam i nie nazekam

ps wiekzosc ci powie pewnie ze kto chamuje ten przegrywa ale :
lepiej miec i noie uzwac niz niemiec i potrzebowac

ta pleta koncze polecam
SegatiV
Kontakt:

konex twoja odp mnie zaintrygowala

koles chce kupic tanio chample a ty mu wyjezdzasz z champlmi za kobel(1000zl)
SegatiV
Kontakt:

sork to bylo o "ajronmen" :) \SORK
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Shimano 525, bardzo dobre hamulce ! SegatiV:)
Eee...
Kontakt:

Post autor: Eee... »

drodzy panowie a ja wam powiem ze wcale hybro nie jest lepsza od mechanika, ale jest wygodniejsza, zakladasz i zapominasz, ja jezdzilem na hayesie hfx9 i grimece 8 z hydro i zmienilem na mechanika, najpierw na axida, a teraz na tektro, tak tak na tektro aqalie ipowiem ze wlasnie tektro jest jak dla mnie najlepszym hamplem, tani 150zl zacisk z adapterem+tarcza (160 tyl/180przod)+wszystkie srobki) http://www.tektro.com/02products/01Aquila.php a hamuje super, sprawdze go jeszcze w lecie w gorach ale jak narazie jest super. a teraz najwazniejsze hamulec to nie jest sam zacisk i tarcza, to jest tez linka z pancerzem i jest ona tak samo wazna jak zacisk. linka powinna byc szlifowana, a najlepiej w teflonie, pancerz polecam JAGWIRE w oplocie kelvarowym, nie dziala jak sprerzynka nie sciaga sie przy chamowaniu dzieki czemu hampel jest twardszy, lepiej wyczuwalny, jesli chodzi o klamke to ja polecam avida, albo znow tektro, bo ma naprawde super produkty, ja jezdze na avidzie 7 ale juz jest na wykonczeniu a napewno nastepna klamka jaka kupie bedzie http://www.tektro.com/02products/02ml530.php wiec biorac pod uwage machanika wez tez koszt linki z pancerzem do 50zl i klamki kolo 50-100 za obie
SegatiV
Kontakt:

a niby nie sa zayebiste zaluz tarcze 200 i masz problem z glowy zatrzymasz sie w kazdym terenie

kumpel ma na przod w czechach bylismy ( DH ) ani razu go nie zawiodl za duzo sie naczytales w necie a w autopsi znasz tylko plastikowe v'ki z roweru mamy

HAYES wymiekaja
SegatiV
Kontakt:

jestes jak ci kolesie ktorzu mowia ze DJ jest zayebistym amorem
SegatiV
Kontakt:

tektro odradzam chyba ze jezdzisz po bulki koles na zjezdzie w czechach na kazdym winklu chamowal (chydra...)na tylku a na parkingu zucal rowerem chample dla odwaznych mechaniki u mnie w miescie mial jeden street (czytaj SZTRYT).....wymienil
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

SegatiV pisze:a niby nie sa zayebiste zaluz tarcze 200 i masz problem z glowy zatrzymasz sie w kazdym terenie

kumpel ma na przod w czechach bylismy ( DH ) ani razu go nie zawiodl za duzo sie naczytales w necie a w autopsi znasz tylko plastikowe v'ki z roweru mamy

HAYES wymiekaja

Segativ,jeżeli to było do mnie to źle mnie zrozumiałeś. Janaprawdę uważam że Deorki toświetne hamulce. Mówe serio, ja je kupuje do Swojego fulla FR/DH wiec to o czymś świadczy ;)Pozdro
Eee...
Kontakt:

SegatiV czemu odradzasz mechaniki? jaka miales stycznosc z nimi osobiscie? ja na hfx 9 bylem w szklarskiej i spoko hamowal. ale zerwalem raz przewod i jak sie dowiedzialem ze 150 kosztuje nowy to wymienilem i sprzedale. pojechalem do austri, naprzodzie mialem avida z tarcza 203 hayesa, klamke avida 5 i zajebisata linke z pancerzem, a na tyle grimece 8 z tarcza 160 i tak avid caly czas lapal praktycznie tak samo dobrze, oczywiscie z rozgrzaniem troszke gorzej ale na tyle ze przy wyciagu na dole po 10min zjazdu bylem w stanie na jednym palcu na klamce pojechac na endo siedzac na siodelku, tarcza falowala od przegrzania i zmienila swoj kolor na miedziano zlocisty od przepalenia, uszczelka od kurzu w mechaniku sie terz spalila a mechanik dawal sobie rade, zato grimeca po 1/3 zjazdu sie tak przegrzewala ze jak sie zatrzymalem to kolo sie juz nie krecilo tak spuchl plyn hamulcowy, a pod koniec trasy dwoma palcami nie mozna bylo zablokowac kola tak byl przegrzany, tarcza jak w poprzednim byla:) a tak jeszcze dla porownania kumpel na big hicie co jezdzil ze mna mial tez hfx9 i mu sie skruszyl tloczek, tak skruszyl poprostu sie rozsypal:) naprawde, hydra nie jest lepsza od mechanika
KFP_Wwa
Kontakt:

Post autor: KFP_Wwa »

Eee... jak bedziesz bral Tektro w gory to lepiej zaloz na tyl 180mm minimum, bo 160mm sie spali :)

ale w miescie daje rade 160mm na tyle doskonale wiem bo mam :)
20 inches isn't a crime
Eee...
Kontakt:

no boje sie ze sie spali ale mam tarcze 180 to spoko:)
zapis
Kontakt:

Post autor: zapis »

Yogi pisze:
zapis pisze:
Yogi pisze:Jak masz na hydraulike to kup
Jak nie masz floty na utrzymanie hydrauliki to kup mechaniczne
rozumiem ze powinienem wymienić w swoim Gutku kabel mimo tego ze wszystko jest wporzo... hehe
Hamulec to nie telefon pre-paid:)
moj kumpel pyta ile masz lat?
zapis
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

ajronmen pisze:Jak juz kupywać to tylko hydrauliki bo mechanicznych niepolecam.!!! z hydraulicznych warto kupić Hayesa Compa , maga Formule evoluzione 9.5, Xtreme !Avidów niepolecam bo one lubią cieknąć! dalej to jeszcze wrto kupić: magura gustaw , hope m4 , m6 to chyba tyle ...
naprawde stary nie wiesz co piszesz tak do konca , i wedlug ciebie zadnych innych nie warto kupic ? masz avida i ci cieknie ? jak hamulec uszkodzony ale nie umiesz se nim poslugiwac to bedzie cieknac ale bez rpzesady....
www.mm-foto.pl
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

zapis to zle rozumiesz. strzelaj dalej.
lat mam tyle ile trzeba.
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

zapis-np cos takiego jak uszczelki.
czy ten plyn ktory jest sobie w tym kabelku powinno sie wymieniac,najdalej raz na 2 sezony...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
wiktor242
Kontakt:

Post autor: wiktor242 »

a ja wam powiem tak: na tyl bb5 albo bb7 z tarcza 203' a przod hfx9 albo mag...i gra
http://www.pinkbike.com/photo/865327/ <-- rower
ODPOWIEDZ