Drag i 6m drop ... hmmm???
piernik - moje gratulacje. Masz szczescie, ze nie bede chcial ucinac Ci reki. Szkoda tez, ze twozysz o ludziach i o ich miejscowka obraz klamcow i sciemniaczy, skoro ani nas ani dropa nie widzials.
Wiesz czemu na takich filmach jak NWD i Kranked widac wysokosc? Bo kreca to specjalnymi obiektywami i na tzw. "kranach" (ciekawe czy wogule wiesz co to jest kran). Gdybysmy mieli taki soprzet to mozna by nawet zrobic (tak jak to robia na ogul wlasnie na tych filmach) wrazenie, ze leci sie z conajmniej 20m. Ale nie mamy sprzetu, i nie o to chodzilo. Zroilismy dropa i go skoczylismy. Koniec. Kamera byla przy okazji.
I na tym bym poprzestal gdyby nie to, ze zazucasz mi klamstwo. Skoro on ma 2 - 3 m. przewyzszenia to czemu jeszcze tego NIKT inny w wawie nie skoczyl? Same lamusy i cieniasy sa tak? nawet 3 m. dropa nie moga skoczyc? Sam widzisz jak logiczne jest Twoje rozumowanie
Jak juz mowilem i to podkreslam zadna opinia nie interesuje mnie na temat tego dropa doputy dopuki ktos nie zobaczy go na zywo. Koniec.
"zamiast stakac z byleczego pojezdzili byscie 4x" - to zdanie zostawie bez komentraza. Mysle, ze swiadczu o Tobie gorzej niz jest w zecziwistoci, wiec sobie odpuszcze.
Wiesz czemu na takich filmach jak NWD i Kranked widac wysokosc? Bo kreca to specjalnymi obiektywami i na tzw. "kranach" (ciekawe czy wogule wiesz co to jest kran). Gdybysmy mieli taki soprzet to mozna by nawet zrobic (tak jak to robia na ogul wlasnie na tych filmach) wrazenie, ze leci sie z conajmniej 20m. Ale nie mamy sprzetu, i nie o to chodzilo. Zroilismy dropa i go skoczylismy. Koniec. Kamera byla przy okazji.
I na tym bym poprzestal gdyby nie to, ze zazucasz mi klamstwo. Skoro on ma 2 - 3 m. przewyzszenia to czemu jeszcze tego NIKT inny w wawie nie skoczyl? Same lamusy i cieniasy sa tak? nawet 3 m. dropa nie moga skoczyc? Sam widzisz jak logiczne jest Twoje rozumowanie
Jak juz mowilem i to podkreslam zadna opinia nie interesuje mnie na temat tego dropa doputy dopuki ktos nie zobaczy go na zywo. Koniec.
"zamiast stakac z byleczego pojezdzili byscie 4x" - to zdanie zostawie bez komentraza. Mysle, ze swiadczu o Tobie gorzej niz jest w zecziwistoci, wiec sobie odpuszcze.
kurde... jestescie jak amory rst - dobijacie mnie :]
(co poniektorzy) pierdolicie od rzeczy. "drop ma max 3 metry" taaaaa. to przyjedz z miarka i nam wytknij WTEDY klamstwo. i wtedy sie przyznam jak Z MIARKA mi pokazesz ile on ma ok? i wtedy porozmawiamy. a dopoki tego nie zrobisz to racz nas od klamcow nie wyzywac. dobrze??
"poscigaj sie 4x"
spoko - ale czy monotonia nie jest zla?? ja bym mogl powiedziec po co latach na marnych hopach na czas, bys sie gruindow pouczyl. a super mana umiesz, przeciez to jest prawdziwa jazda, a nie jakies tam 4x. a moze zapierdalanie po lesie 70 km /h pomiedzy drzewami,?? a moze wlasnie dropy???
a nie uwazasz ze kazdy robi to co lubi? i na co ma ochote?? nie kazdy musi sie scigac "bo tak jest fajnie".
ehh nawet nie chce mi sie pisac dalej chociaz rozpisac bym sie mogl. bluzgac was nie bede tylko cicho sie w duchu z was smial...
(co poniektorzy) pierdolicie od rzeczy. "drop ma max 3 metry" taaaaa. to przyjedz z miarka i nam wytknij WTEDY klamstwo. i wtedy sie przyznam jak Z MIARKA mi pokazesz ile on ma ok? i wtedy porozmawiamy. a dopoki tego nie zrobisz to racz nas od klamcow nie wyzywac. dobrze??
"poscigaj sie 4x"
spoko - ale czy monotonia nie jest zla?? ja bym mogl powiedziec po co latach na marnych hopach na czas, bys sie gruindow pouczyl. a super mana umiesz, przeciez to jest prawdziwa jazda, a nie jakies tam 4x. a moze zapierdalanie po lesie 70 km /h pomiedzy drzewami,?? a moze wlasnie dropy???
a nie uwazasz ze kazdy robi to co lubi? i na co ma ochote?? nie kazdy musi sie scigac "bo tak jest fajnie".
ehh nawet nie chce mi sie pisac dalej chociaz rozpisac bym sie mogl. bluzgac was nie bede tylko cicho sie w duchu z was smial...
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Kran to jest taki ogromny wysiegnik na kamere. Wyglada to tak, ze kamera jest zawieszona na 25m. roze ktora ma przeciw-wage. Dzieki temu mozesz tym bardzo lekko manipulowac. Sama kamre na koncu jest zdalnie sterowana (polozenie, nachyle itd) a obraz widzisz na ekraniku na kolanach. Dzieki temu mozesz zrobic zjdeci jak bys lecial tuz obok roweru (w sensie skakal) albo zrobic super zblizenie w najwyzszym punkcie hopy, itd itp. To wszystko wplywa RADYKALNIE na efekt i z malej chopy mozna zrobic naprawde olbrzymie widowisko. Maly x-up czy stol krecony "z kranu" wyglada zajebiscie. Mam znajomego ktory jest zawodowym filmowcem. Tak wlasnie dzialaja w NWD i krankedahc. Uwiezcie mi, gdyby NWD nakreci reczna kamerka ze zwyklego statywu wygladal by maksymalnie CHUJOWO! W najlepszym wypadku wygladal by jak film nakrecony przez kogos z forum w mire ciekawych miejscowkach. Montaz to 75% efektu wizualnego na ekranie (montaz, zanczu ulozenie zdjec i ich WYKONANIE a nie efekty specjalne)
Aha i ostatecznie oznajmiam, ze jak ktos mysli, ze ten drop to jest zmontowany zeskok z kraweznika to CH UJ mnie to obchodzi. Nie bede juz odpisywal wiecej na tak ******* posty bo nie mam sily. Myslecie co chcecie, robcie co chcecie, a jak chcecie mi cos udowodnic to skoczcie tego dropa to pogadamy (i nie zaslaniac mi sie 4X - albo nie krytykowac czegos na czym sie nie znacie).
zmontowany zeskok z kraweznika <rotfl>
ja wierze, ja szanuje bardzo tych, co zmierzyli sie z tym dropem. chociaz 20m w pionie tam za cholere nie ma ( teoretyzuje i co z tego :p ) ale lotu tam moze byc i wiecej... i to jest wlasnie cos jak gap, ktos juz o tym pisal, czyli taki drop na ktory trzeba sie mocno rozpedzic, jesli wszystko dobrze rozumuje. powiem szczerze, nie widzialem na polskich fotach niczego wiekszego a miejscowka wyglada niczym rodem z disordera. na poczatku na starym forum bylo nawet ze to ma 30m, mysle ze gdyby zrobic tam porzadne wybicie mozna tyle poleciec !! to jest w ogole niesamowita perspektywa sama w sobie.
jestem na gg za firewallem!! czy nigdzie nie ma tego, na zadnym serwie???!!! sledzilem posty na ten temat, nie znalazlem... :/ wpakujcie to gdzies wreszcie.
8m drop na ladowanie 70 stopni? chyba bys musial miec opony 3.5 i rame dlugosci min. 2m zeby to ustac. jesli to w ogole istnieje w rzeczywistosci a nie tylko w twojej wyobrazni, jesli to skoczysz, to zostaniesz superhero, bo przy ladowaniu zrobisz frontflipa x5.
ja wierze, ja szanuje bardzo tych, co zmierzyli sie z tym dropem. chociaz 20m w pionie tam za cholere nie ma ( teoretyzuje i co z tego :p ) ale lotu tam moze byc i wiecej... i to jest wlasnie cos jak gap, ktos juz o tym pisal, czyli taki drop na ktory trzeba sie mocno rozpedzic, jesli wszystko dobrze rozumuje. powiem szczerze, nie widzialem na polskich fotach niczego wiekszego a miejscowka wyglada niczym rodem z disordera. na poczatku na starym forum bylo nawet ze to ma 30m, mysle ze gdyby zrobic tam porzadne wybicie mozna tyle poleciec !! to jest w ogole niesamowita perspektywa sama w sobie.
jestem na gg za firewallem!! czy nigdzie nie ma tego, na zadnym serwie???!!! sledzilem posty na ten temat, nie znalazlem... :/ wpakujcie to gdzies wreszcie.
8m drop na ladowanie 70 stopni? chyba bys musial miec opony 3.5 i rame dlugosci min. 2m zeby to ustac. jesli to w ogole istnieje w rzeczywistosci a nie tylko w twojej wyobrazni, jesli to skoczysz, to zostaniesz superhero, bo przy ladowaniu zrobisz frontflipa x5.
what can I say... ;)
-
- Kontakt:
nie chce mi sie wszystkiego czytac co tam popisaliscie bo na forum wchodze rtaz na miesiac...ale do rzeczy, powiem tak: kiedys ktos powiedzial ze skoczyl na dragu 4 m ...wszyscy go wysmiali, ze kozak ze pierdoli glupoty...dopoki nie wyslala linka do filmiku i kazdy kto mowil cokolwiek wczesniej zamknal sie i z bolem przyznal racje. rozne rzeczy sie robi rozne pojeby [ w dobrym tego slowa znaczeniu ] sa na tym swiecie, dl;a ktorych strach i grawitacja to cos raczej obcego. zycze powodzenia wszystkim tym ktorzy sa tak pojebani i tym ktorzy chca dopiero byc tacy pojebani...:P ja tam sie ciesze bo ostatnio skoczylem dropa ok.2m na plaskie praktycznie bez rozpedu. [sojkopoint :P]
ale o cyzm ja rto mialem pisac....aha! ten filmik z ghopa 13 metrowa, czy mnoglby ktois wrzucic to na serwer?? z checia ogladnal bym i popodziwial, bo wiem ze mnie nie stac na taki skok...ja tam sie wole pobawic w triki na stricie :P filmik pokazcie :P
ale o cyzm ja rto mialem pisac....aha! ten filmik z ghopa 13 metrowa, czy mnoglby ktois wrzucic to na serwer?? z checia ogladnal bym i popodziwial, bo wiem ze mnie nie stac na taki skok...ja tam sie wole pobawic w triki na stricie :P filmik pokazcie :P
http://www.pinkbike.com/video/4477/
dc akita+z1 fr2 qr20
gg 3039647
dc akita+z1 fr2 qr20
gg 3039647
ja tu kurwa widze ze coponiektorzy nie rozumieja co to jest drop:/ 13m na sztywniaku monza bez problemu poleciec jesli tylko ktos umie sie potem wkleic w ladowanie filmik sida widzialem i respekt 4u !! wam sie zdaje ze drop to tak jak kurwa bender z 15m na prawie plakie . zero wyobrazni macie i tyle :/ co za banda ******* . poza tym nie wiem jak mozna ladowac na zjezdzie pod katem 60 stopni bo to jest prawie pion :| jak polecisz na przod za bardzo to wypierdolisz otb a jak do tylu to wyjebiesz na plery :/ .
kamera jako obraz nie streoskopowy nie oddaje wpelni pochylosci i glebi tak wiec ocenianie czego kolweik na obrazie 2d w perspektywie nie jest adekwatne rzeczywistosci...
jak jestescie tacy pewni ze to male to przyjedzciei a jak nie widzieliscie na zywo to spierdalac
skoro jestescie tacy pewni ze to jest takie male i ze to tylkop 3m to przyjedziecie i skoczycie dalej niz sid to stawiam wam piwo i zwracam kase za dojazd
jak jestescie tacy pewni ze to male to przyjedzciei a jak nie widzieliscie na zywo to spierdalac
skoro jestescie tacy pewni ze to jest takie male i ze to tylkop 3m to przyjedziecie i skoczycie dalej niz sid to stawiam wam piwo i zwracam kase za dojazd
teh_pwnerer
wow bede bral udzial w interesujacej dyskusji!!!!
to zaden wyczyn skoczyc z tego gówna
ale jak juz chcesz sie chwalic jaki jestes zajebisty i wspominasz o tym w kazdym poscie to pisz prawde bo tam nie ma jak twierdzisz 13metrów,
a ze w wawie wiekszosc gosci to sciemniacze to juz przypadlosc takiego molochu
możemy się spotkać na kazoorach czy brodnie 3,4 pokazesz jaki hardkorowy jestes i nie ******* mi tu o kranach lub innych bo sam krece wiecej w tygodniu niz ty przez cale zycie...
to zaden wyczyn skoczyc z tego gówna
ale jak juz chcesz sie chwalic jaki jestes zajebisty i wspominasz o tym w kazdym poscie to pisz prawde bo tam nie ma jak twierdzisz 13metrów,
a ze w wawie wiekszosc gosci to sciemniacze to juz przypadlosc takiego molochu
możemy się spotkać na kazoorach czy brodnie 3,4 pokazesz jaki hardkorowy jestes i nie ******* mi tu o kranach lub innych bo sam krece wiecej w tygodniu niz ty przez cale zycie...
[url=http://www.drozdowicz.com]drozdowiczdotcom[/url]