Prostowanie tarczy

rudybyk1
Kontakt:

Prostowanie tarczy

Post autor: rudybyk1 »

Mam problem. Ostatnio zgiąlem tarcze black boxa 200. I to calkiem niezle. Macie jakies pomyslly jak a na naprostowac. tarcza ma bicia boczne i ociera o klocki. Ale mnie to wquriwa. pomocy
Gość

Post autor: Gość »

powiem Ci tak jakies 3 miechy tez zakladalem takie posty jak skrzywilem tarcze... sa rozne metody poszukaj w archimum ale tak naprawe nic nie dziala
jak masz dobra tarcze to **** ja naprostujesz... lepiej zacznij zbierac juz na nowa... za 50 zl wyrwiesz jakiegos hayesa z (adapterem nawet widzialem na allegro ;] )
Janeks
Kontakt:

Re: Prostowanie tarczy

Post autor: Janeks »

Na pokrzywioną tarcze są 2 mozliwosci...albo wymien jak to black box...w sumie tanie są, albo probuj prostowac na kole...ja brałem kombinerki, owijałem czyms miekkim zeby nie rysowało i bawiłem sie az przestało ocierac. Niestety takie miękkie i tanie tarcze nigdy nie będą proste idealnie...chyba ze nowe. Ja zauwazyłem ze nawet od intensywnego hamowania sie krzywi.
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

Do prostowanie takich rzeczy służy tzw.

"prasa balansacyjna" - chyba przekręciłem jakos nazwe ;)

da sie to na niej zrobić niemal idealnie. Daj jakis kontakt do siebie bo mam dojścia to takiej maszynki i wiele tarcz juz tak mój kumpel prostował. A ze widać jestes z krk to nie powinno byc problemu. Dasz tarcze, poczekasz kilka dni, piwo postawisz i bedzie git ;)
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

rudybyk1 Jakbyś nic nie zaradził posiadam tarczę Win Zipa 203mm na sprzedaż. Nówka. Odezwij się ewentualnie na gadu.

Bo szczerze mówiąc nie wróżę nic dobrego prostowaniu tarczy, chyba że jest to delikatne bicie które można nawet rękami wyprostować...
motomysz
moderator
Kontakt:

Post autor: motomysz »

konex pisze:Bo szczerze mówiąc nie wróżę nic dobrego prostowaniu tarczy,
oj to byś sie żdziwił po jakich dzwonach prostowalismy tarcze niemal do ideału :)

=============================================

sam teraz czekam na zwrot torxa bo mam fale a nie tarcze :) i musze to wyprostowac :)
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

rekami to ty nic nie wyporstujesz :D zwlaszcza malego bicia
www.mm-foto.pl
rudybyk1
Kontakt:

Post autor: rudybyk1 »

motomysz 1678833. Odezwij sie do mnie!
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=153855
konex
Kontakt: