Prostowanie tarczy
Prostowanie tarczy
Mam problem. Ostatnio zgiąlem tarcze black boxa 200. I to calkiem niezle. Macie jakies pomyslly jak a na naprostowac. tarcza ma bicia boczne i ociera o klocki. Ale mnie to wquriwa. pomocy
powiem Ci tak jakies 3 miechy tez zakladalem takie posty jak skrzywilem tarcze... sa rozne metody poszukaj w archimum ale tak naprawe nic nie dziala
jak masz dobra tarcze to **** ja naprostujesz... lepiej zacznij zbierac juz na nowa... za 50 zl wyrwiesz jakiegos hayesa z (adapterem nawet widzialem na allegro ;] )
jak masz dobra tarcze to **** ja naprostujesz... lepiej zacznij zbierac juz na nowa... za 50 zl wyrwiesz jakiegos hayesa z (adapterem nawet widzialem na allegro ;] )
Re: Prostowanie tarczy
Na pokrzywioną tarcze są 2 mozliwosci...albo wymien jak to black box...w sumie tanie są, albo probuj prostowac na kole...ja brałem kombinerki, owijałem czyms miekkim zeby nie rysowało i bawiłem sie az przestało ocierac. Niestety takie miękkie i tanie tarcze nigdy nie będą proste idealnie...chyba ze nowe. Ja zauwazyłem ze nawet od intensywnego hamowania sie krzywi.
Do prostowanie takich rzeczy służy tzw.
"prasa balansacyjna" - chyba przekręciłem jakos nazwe ;)
da sie to na niej zrobić niemal idealnie. Daj jakis kontakt do siebie bo mam dojścia to takiej maszynki i wiele tarcz juz tak mój kumpel prostował. A ze widać jestes z krk to nie powinno byc problemu. Dasz tarcze, poczekasz kilka dni, piwo postawisz i bedzie git ;)
"prasa balansacyjna" - chyba przekręciłem jakos nazwe ;)
da sie to na niej zrobić niemal idealnie. Daj jakis kontakt do siebie bo mam dojścia to takiej maszynki i wiele tarcz juz tak mój kumpel prostował. A ze widać jestes z krk to nie powinno byc problemu. Dasz tarcze, poczekasz kilka dni, piwo postawisz i bedzie git ;)