200- GRIMECA 12 czy AVIDY MECH??

hi men
Kontakt:

Post autor: hi men »

może np hayes hfx9 HD? Ale i tak wolę gucia :P
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

[quote="tatran"]A co polecanie wogóle do 600zł???
Jaka jest inna alternatywa grimeca 12 /Avid/ ??? tarcza 200mm[/quote]

Nie no czytam tak pytania niektorych to zal mi sie robi jak niektorzy niewiedza co mozna kupic za 6 paczek to moze zastanowcie sie czy potrzebny jest wam taki sprzet...
wybaczcie ale podejzewam ze jak nie wierzysz/nie wiesz ze sys 12 jest bdb hamulcem to po jaka cholere szukasz jeszcze lepszej kosy jak zapewne nie jesy Ci potrzbna.

Btw to te cytaty to jakis poronioony pomysł :/ komletny bezsens w ogole gówno widac ze to jest czyjs cytat :/ niezły shit :/
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
tatran
Kontakt:

Post autor: tatran »

Yogi - smieszny gosciu, Nie pytam sie co mozna kupic bo mozna kupic wiele, a jesli wierzysz ze Grimeca w tej cenei jest the best to sie mylisz. Jest awaryjna jak cholera!!!. Troche ja znam. Sa jeszcze inne hamulce, moze mniej awaryjne???
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

[quote="tatran"]Yogi - smieszny gosciu, Nie pytam sie co mozna kupic bo mozna kupic wiele, a jesli wierzysz ze Grimeca w tej cenei jest the best to sie mylisz. Jest awaryjna jak cholera!!!. Troche ja znam. Sa jeszcze inne hamulce, moze mniej awaryjne???[/quote]

Wez mi pokaz gdzie napisałem ze grimecka jest the best (najwyzszy stopien)
Jak jestes zdolny to wszystko rozwalisz! dbaj o sprzet to bedzie ci słuzył chyba ze cierpisz na chroniczny nadmiar kasy.
koniec tej zenady
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
tatran
Kontakt:

Grimeca najwyzsza na ten czas to bodajze 22 ma numer.
A u nas stary chlam sprzedaja po takiej cenei ze glowa boli 550zł
tatran
Kontakt:

sorki system 20
Deathwitch
Kontakt:

Post autor: Deathwitch »

Kup sobie dwa Black Boxy i napisz jak chodza ;P A tak w ogole to niedlugo sie prawdopodbnie wkurwie i kupie i sam steszcze.
tatran
Kontakt:

UP
to by było ciekawe doswiadczenie
bad

Post autor: bad »

deathwitch, ja mam 2 blac boxy, i powiem tyle jeden, palec starcza na cala kontore hamulcem, lot przez kjiere itp, hamulce boskie, a no i ja mam jeszcze hujowa klamke bo acere
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

zgadza sie black boxy sa mocne jezdzilem co prawda krotko ale mocne byly jedyna wada jaka zauwazylem to ze byla miekka klamka poprostu przy zacisku sie wygina to ramie i daje taki efekt ale hample bardzo pozytywnie
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
bad

tak to prawada, hample sie bujaja ;) ale z tego faktu ze sa one bardzo ciekawie zrobione, prawy klocek uruchamia dzwignia, ktora dociaga w przeciwna strone polowe zacisku :) co daje bardo duza sile i fajna modulacje, jhample jak dla mnie super, a tak pozatym lubie miekkie klamki
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

Ekhmmmja w sumie wszystko juz napisalem...nie bede polecal nic innego :) wybor w sumei nalezy do ciebie...
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
foghorn
Kontakt:

Post autor: foghorn »

jezdzilem i na avidzie i na grimece i wybralbym avida (jezdze street i czasem freeride) ale mysle ze do dh wybralbym grimece
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970
Sector
Lokalizacja: Wszechswiat-->Ziemia-->Europa-->Polska-->Zabrze-->Makoszowy
Kontakt:

Post autor: Sector »

Ah i jeszcez3 jedna rzecz mi sie przypomniala...mialem kiedys okazje jezdzic na avidach mechanicznych...ale z pancerzami tymi metalowymi...(wiecie chyba jakie- mega drogie)...POWIEM WAM ZE O MASAKRA RAZEM ESt...

Poprostu chamowalo MOCNO JAK hydro i do tego tak plynnie tak plynnie ze haj...jak maslo...i klamka tez stawala sie bardzo twarda przy hamowaniu (dzieki tym pancerzykom). Ehhhhhhhh Fajowe sa avidy :).

Ja bym bral avidasa :)...zwlaszcza z dobrymi pancerzami...(zeby nie miec problemow). Wtedy jest gicior !!:)

Pozdrawiam
www.lancomp.pl -> Wszystko do Komputera
Góral
Kontakt:

Post autor: Góral »

do DH - Grimeka, choć jeśli piszesz że to do A-ganga to raczej nei będzie do DH. Więc bierz, najlepszego hebla w, co podkreślam, tej cenie, czyli BLACK BOX-a. Człowieku, to hamuje na pewno nie gorzej a może nawet i lepiej niż Avid, a kupując go z klamką LX albo DX masz za 300 zł taką k***(urcze) rakiete ze szok. Pojeździłem sobie na rowerze kumpla z tym heblem z przodu na tarczy 200mm i naprawde poezja(przy czym on ma klamke Deore). Twój wybór, ja polecam Black Boxa za 230 zł:)
Świąt i jeszcze wesołych.
bad

ja albo black boxa albo avida... jak sie da do tego klamke od canti to juz zupelna masakra..
ODPOWIEDZ