modulacja - lepsza w tarczowych?
hmm tak wtrące... niejededna tarcza typu win zip cz bb chmoje w h*j gozej niz moj dobrze wyregulowany saccon z coratekami modolacja jest lepsza no bo większa srednica... a pozatym >ZIELONY< olsnie cie ... opor czyli sila hamowania w tym przypadku niezalezy od powierzchni stykających sie materiałów ani od siły nacisku ich na siebie tylko od poziomu wygladzenia ich powierzchni.... jak niewiezysz t osie zapytaj prof od fizyki czy kogos co ma z tego magistera... :D
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
wiem i co w zwiazku z tym ??SzyszeQ pisze:opor czyli sila hamowania w tym przypadku niezalezy od powierzchni stykających sie materiałów ani od siły nacisku ich na siebie tylko od poziomu wygladzenia ich powierzchni.... jak niewiezysz t osie zapytaj prof od fizyki czy kogos co ma z tego magistera... :D
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
STREET to tylko BMX
Buuuuu... Tak koło jest większe niż tarcza, ale popatrzcie równiez na wykonanie i materiały. Przy fałkach masz gume i alu a przy mechanikach masz metal i metal bądź metal i zywice. Czyli cłkiem inną powieszchnie trącą, klocki nie odziałują na tarcze nie zgniatając jej, klocki nie są plastyczne a sztywnośc samego zasisku jest większa gdyż przy stykaniu klocków z tarcza nie rozgina nam się amorek, co za tym idzie łatwiej jest wyczuć modulacje a siła jest większa.
SzyszeQZastanów się co ty piedolisz dziecko. Pokąż mi swoją wieksza siłe saccon na bb albo wz bo wg mnie łżesz jak pies.
SzyszeQZastanów się co ty piedolisz dziecko. Pokąż mi swoją wieksza siłe saccon na bb albo wz bo wg mnie łżesz jak pies.
Dam dupy za gar zimnej zupy....
Tassadar tak jak napisal juz "green-man" hs 33 sa najczesciej uwywane w trialu z dodatkiem smoly gdzie moduklacja to zero!
poza tym chyba nie jezdziles na dobrych tarczac-ze piszesz takie rzaczy, wogle urwales ta wypowiedz z marsa:
modulacja zalezy od:
-linki (dlugosci i rozciagania sie)
-plynu hamulcowego-zaopwietrzenia itd....
-rodzaju klockow
-powierzchni obreczy lub tarcz
(i pewnie jeszcze o czyms zapomnialem)
tarczowki maja wieksza modulacje!!
a obwod ma tu zero znaczenia =]
pozdro
krank peace
poza tym chyba nie jezdziles na dobrych tarczac-ze piszesz takie rzaczy, wogle urwales ta wypowiedz z marsa:
Tassadar pisze:no modulacja zależy od klamki, ale tarczówki mają mniejszą, bo mają mniejszy obwód niż obręcz, jakie by nie były nie będą tak przecyzyjne
modulacja zalezy od:
-linki (dlugosci i rozciagania sie)
-plynu hamulcowego-zaopwietrzenia itd....
-rodzaju klockow
-powierzchni obreczy lub tarcz
(i pewnie jeszcze o czyms zapomnialem)
tarczowki maja wieksza modulacje!!
a obwod ma tu zero znaczenia =]
pozdro
krank peace
[b][SPRZEDAM]
Rockring Shamana, siodło DABOMB chariot, kieronica Easton ea50[/b]
za0_DR/FR pisze:ale popomniales dodać że jeszcze powieszchnia stykowa ma dużo do gadania
=]Dxx pisze:(i pewnie jeszcze o czyms zapomnialem)
a tak idac dalej to szczerze watpie, porownaj sobie wielkosc klocka vki i tarczowego hampla... takie same a nawet moge byc pod vke wieksze klocki
co do samej powierzchni stykowej tarcza ma jeszcze otwory ktore zmnaijszaja ta powierzchnie=]
======================
ale juz sie mijamy z tematem glownym
modulacja vki chowa sie do mojego hayesa:D (i innych tarczy na tym poziomie)
yo
[b][SPRZEDAM]
Kruk a dlaczego odrazu tak agresywnie ? jest ważny a nawet bardzo ! no ja właśnie napisałem dokładnie to co ty więc nierozuiem cie troche ! to że ty masz przygode i cieszysz sie tak że miałeś 3 vbreki to mnie nieobchodzi
http://crbt.ovh.org/photogallery.php?photo=110 piekny lot na nowym orange
gg:3119933
gg:3119933