Wojsko/Paranoja
co do tego macania jaj....najprościej zrobić to co ja zrobiłem....ODMóWIć!!!
Rafał(olsztyn na studiach chyba nie dają odroczenia na rok tlyko na semestr.... wylecisz z uczelni to owa uczelnia jest tak wspaniałomyślna że sami informują o tym stosowne WKU......
a do tych którzy mają duże prawdopodobieństwo pujścia do wojska:
a nikt z was nie pomyślał o służbie zastępczej?
fakt, faktem trwa to 1,5 roku, ale:
jesteś 8 godzin w pracy potem do domu
weekendy wolne(przynajmniej ja tak miałem)
pieniądze....5-6 razy większe niż w zasadniczej służbie wojskowiej ( w wojsku ok.100zł a w służbie zastępczej ok.500zł)
Rafał(olsztyn na studiach chyba nie dają odroczenia na rok tlyko na semestr.... wylecisz z uczelni to owa uczelnia jest tak wspaniałomyślna że sami informują o tym stosowne WKU......
a do tych którzy mają duże prawdopodobieństwo pujścia do wojska:
a nikt z was nie pomyślał o służbie zastępczej?
fakt, faktem trwa to 1,5 roku, ale:
jesteś 8 godzin w pracy potem do domu
weekendy wolne(przynajmniej ja tak miałem)
pieniądze....5-6 razy większe niż w zasadniczej służbie wojskowiej ( w wojsku ok.100zł a w służbie zastępczej ok.500zł)
Dragon-kr ja mam rok w zawiesieniu :) wiec do policji nie moge isc (a i tak bym nie chcial ...)
A co do odroczenia, to sie dostaje odroczenie na czas trwania studiow (ja mialem 5 lat) no ale jak wylecisz, to uczelnia odrazu wysyla zawiadomienie o tym ze sie nie zaliczylo :/
Ja teraz szukam jakis studiow zaocznych zaczynajacych sie od lutego ... ale malo tego jest :/
A co do odroczenia, to sie dostaje odroczenie na czas trwania studiow (ja mialem 5 lat) no ale jak wylecisz, to uczelnia odrazu wysyla zawiadomienie o tym ze sie nie zaliczylo :/
Ja teraz szukam jakis studiow zaocznych zaczynajacych sie od lutego ... ale malo tego jest :/
http://www.e-wypoczynek.pl/dewajtis/
Tanie noclegi w centrum Zakopanego !!
Tanie noclegi w centrum Zakopanego !!
ja mialem im zzaneisc zaswiadczenie, ze sie ucze w maju 2003 roku, ale zupelnie zapmnialem i dopieo w marcu 2004 przyslali mi od razu bilet ;] ale zanioslem wtedy i sie odpieprzyli... nie pzrjmuj sie tym, ze kolega zaniesie zaswiadczenie tydzien czy dwa pozniej...
http://tnij.org/dcpitbull
fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
-
- Kontakt:
siema
moj brat nie stawil sie na stawke mial ja tez 8 ale bylismy na wyjezdzicie i zadzwonil tam czy moze oprzyjsc kiedy indziej i mu pozwolili, na 8 tez nie mial tego zaswiadczenia ze uczeszcza do szkoly ale potem se zalatwil,
jak z nimi pogadasz to nic kumplowi nie zrobia
tylko grzecznie:P
moj brat nie stawil sie na stawke mial ja tez 8 ale bylismy na wyjezdzicie i zadzwonil tam czy moze oprzyjsc kiedy indziej i mu pozwolili, na 8 tez nie mial tego zaswiadczenia ze uczeszcza do szkoly ale potem se zalatwil,
jak z nimi pogadasz to nic kumplowi nie zrobia
tylko grzecznie:P
http://tiny.pl/x3f5 <= zapraszam
gg# 4036285
gg# 4036285
Oj panowie panowie
Przeciez na komisji lekarskiej tak jak ktos juz wyzej pisał przydzielaja tylko kategorie i wreczaja ksiazeczke wojskowa. Nie trzeba miec zadnego zaswiadczenia! Z zaswiadczeniem idziesz po komisji do WKU razem z ksiazeczka. Dostajesz odroczenie na czas trwania nauki i koniec. Po maturze nie poszedłem z kwitkiem ze zdaje na studia i dostałem wezwanie na pobór. Pojechałem na uczlnie po zaswiadczenie o złozeniu papierów i po płaczu. Nie panikujcie tak z tym wojem... ale na studiach czega zapindalac z indeksem co semestr:/ a w technikch i takich tam co rok chyba po odbyciu komisji oczywiscie
Przeciez na komisji lekarskiej tak jak ktos juz wyzej pisał przydzielaja tylko kategorie i wreczaja ksiazeczke wojskowa. Nie trzeba miec zadnego zaswiadczenia! Z zaswiadczeniem idziesz po komisji do WKU razem z ksiazeczka. Dostajesz odroczenie na czas trwania nauki i koniec. Po maturze nie poszedłem z kwitkiem ze zdaje na studia i dostałem wezwanie na pobór. Pojechałem na uczlnie po zaswiadczenie o złozeniu papierów i po płaczu. Nie panikujcie tak z tym wojem... ale na studiach czega zapindalac z indeksem co semestr:/ a w technikch i takich tam co rok chyba po odbyciu komisji oczywiscie
NO FATE