Spinka :/ !!!!!!!!!! ****

Andrew
Kontakt:

Spinka :/ !!!!!!!!!! ****

Post autor: Andrew »

Mam swietne pytanie! Jak mam **** zdjac ta **** spinke z lancucha. *** sie z tym juz chyba z godzine i nic. Obcążkami.
Czy ktos moze mi pomoc bo zaraz wybuchne !!!!!
Andrew
Kontakt:

Zalozylem ja wlasnie tymi obcążkami
Psyke
Kontakt:

Post autor: Psyke »

Ja spinek nigdy nie używam. po prostu szczepiam normalnie tą taką ''maszynką'' ogniwo z ogniwem
http://www.pinkbike.com/photo/1277425/ auć :/
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

Psyke102 ale wtedy łańcuch juz nie pracuje tak jak nowy. Spinki pracuja lepiej , przynajmniej takie są moje odczucia.
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
Konradek
Kontakt:

Post autor: Konradek »

ja robie zawsze tak jak mówi Psyke102 i jest oki. Ale mam singla i moze dlatego wszystko jest ok. Andrew moze idź do jakiegos serwisu
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
gihul
Kontakt:

Post autor: gihul »

weś rozkuwak i sobie rozkuj ale tak żeby ten tczpień niewyleciał do końca tylko tak aby się trohe trzymał zdejmij łańcuh i narazie a jak hcesz go założysz to bieżecz rozkuwak i poprostu wpyhach ten czpień albo kładziesz na ruwnej powieszchni i walisz młotkiem a jak niemasz rozkuwaka to idź do rowerowego oni ci to zadarmo albo za jakąś symboliczna opłate zrobia
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

karol.fr pisze:Psyke102 ale wtedy łańcuch juz nie pracuje tak jak nowy. Spinki pracuja lepiej , przynajmniej takie są moje odczucia.
widac ze nie potrafisz obchodzic sie z rozkówaczem/młoteczkiem jak zwał tak zwał.

spinki sux !! dobre do trekingu
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

Powiem tak

Lancuch sie rozkuwa - nie powinno sie go znowu skuwac - czemu , ano ostatnio mialem przyklad , pomimo ze robilem to dziesiatki razy , zerwal mi sie lancych :/ zalozylem juz spinke zeby nie bawic sie ze skuwaczem. Tak jak mowi gihul jesli juz ale mysle ze lepiej zaopatrzyc sie w spinke ( choc zdarzalo sie ja rozpiac wtedy kiedy nie powinna ale to rzadko )
www.mm-foto.pl
-=Matekk=-
Kontakt:

Post autor: -=Matekk=- »

Yogi, w czym przeszkadza ci spinka? Spinek uzywa kilka znajomych wraz ze mną w trialu i nikt nie miał nigdy do nich zastrzezeń.

Andrew - zalezy jaką masz spinke. Jeśli masz taką o której myśle to można ją lekko scisnąc na szerokosc i równocześnie scisnac na długosc. Powinna dosyć łatwo zejść.

Inne typy sciaga sie tez prosto - zależy co masz (np. do kmc dostałem taką dziwną składającą się z 3 czesci, ale ją sciaga sie naprawde łatwo)
Łopata ma swój własny, niepowtarzalny styl.
DRAGUS
Kontakt:

Post autor: DRAGUS »

ja uzywam spinek, musisz zlapac jedną reką prawą strone lanucha a 2 reka lewą strone i dosunąc obie do srodka, powinna sie spinka tak rozpiąc :)
www.hteam.cba.pl
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Ja używam spinki Srama w łąńcuchu PC59 i moim zdaniem jest to dobra opcja, zawsze możńa zaopatrzyć się w zapasową, która się wozi w portfelu powiedzmy na wszelki wypadek. Ale tak jak zdarzyło mi się zerwać łańcuch Shimano, tak Sram ze spinką się trzyma dłużej...:]

A zdejmuje się ją tak, że dociskasz ją opuszkami od dwóch stron i gdy te bolce wyjdą minimalnie na zewnątrz wtedy robiąc luz na łańcuchu zdejmujesz spinkę. Proste :)
Andrew
Kontakt:

UDALO MI SIE !!!
Imadło - przy tej sile spinka nie miala szans :D
Nienawidze spinek

Palcami i innymi ulozeniami ani rusz... bolec musi przejsc przez zwezenia a w rekach jest za mala sila :P
Teraz tylko jestem caly brudny :]

Tak swoja droga to pancerna spineczka SRAM'a
Andrew
Kontakt:

Nie wyobrazam sobie zrobic tego recznie tak jak podaja, jak ledwo udalo mi sie imadłem :]
GÓRNIK
Kontakt:

Post autor: GÓRNIK »

Andrew troszkę kulturalniej !!!

a nie nawet w temacie używasz "brzydkich słów"
www.cykloza.pl

ave na przetrwanie | amen

http://www.pinkbike.com/photo/2300621/
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

-=Matekk=- urwałem 3 i sramy z wyzszych modeli i nizszych jak i no name wiec pieeerdole odpychac sie z buta przez 4km
odkad nie mam spinek nie mam problemow.
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

Andrew pisze:UDALO MI SIE !!!
Imadło - przy tej sile spinka nie miala szans :D
Nienawidze spinek

Palcami i innymi ulozeniami ani rusz... bolec musi przejsc przez zwezenia a w rekach jest za mala sila :P
Teraz tylko jestem caly brudny :]

Tak swoja droga to pancerna spineczka SRAM'a
ejj to jakiś słabiak z Ciebie ;) normalnie w łapkach powinna schodzić! Mi tak schodzi...
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
Andrew
Kontakt:

Widac z moja jest cos nie tak :]
Sory ale bylem taki zly ze poprostu nie do opisania. Meczylem sie z tym godzine i nic z tego nie wyszlo, na dodatek bolala mnie glowa :/ nie jestem zbytnio cierpliwy
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Nie wiem mam lanuch shimnao i spinke jakas taka za 5 zl i paznokciem bez problemu rozpinam a dwoma palcami spinam. Zaznaczam ze spinka ma juz 10 tys km jezdzona w xc i jeszcze nigdy nie zerwalem lancucha.
Ssij pento
siwylbkoo
Kontakt:

Post autor: siwylbkoo »

jak nie idzie po dobroci to bierzesz kombinery trzymasz lancuch i ladnie podwazasz srubokretem i juz czy z takimi pierdolami musisz juz isc na forum przecie nikt nie przyjdzie i nie zrobi tego za ciebie
http://www.pinkbike.com/photo/848849/
ODPOWIEDZ