Uszkodzone więzadło
Uszkodzone więzadło
Witam
mam pytanie? czy ktos z was mial moze uszkodzone wiezdało krzyzowe?jak tak to po jakim stanie doszedl do siebie(jesli doszedl)
i czy warto artroskopie sobie robic bo nie wiem czy nie bede musial znowu przerwy z rowerem robic:(
pozdr
mam pytanie? czy ktos z was mial moze uszkodzone wiezdało krzyzowe?jak tak to po jakim stanie doszedl do siebie(jesli doszedl)
i czy warto artroskopie sobie robic bo nie wiem czy nie bede musial znowu przerwy z rowerem robic:(
pozdr
..come one and take your best shot!!!!!...
Wszystko zależy kolego jak jest uszkodzone to wiązadło,naderwane,czy cos,zdefiniuj to pytanie bardziej to sie ojca spytam bo on jest ortopeda, artroskopia z tego co wiem to nie ejst konieczna,ale artroskopia zalatwia sprawe i pozniej juz nie jest tak altwo uszkodzic kolano badz wiazanie a leczenie dorazne to mozna nazwac tkaim polsrodkiem,ale tylko w niektorych przypadkach.pozdro600
www.lostinmedia.pl
www.tapeclothing.com
www.tapeclothing.com
Oj współczuje. Ja mam problemy z kolanami, ale chodiz o to że mam zbyt słabe mięsnie i dawałem zbyt duże obciążenią na kolana. Bo jeżdże w spd i w dodatku XC(ale to mało ważne).
Byłeś z tym u ortopedy?
Jeśli tak to powiedz że chcesz na artroskopie wtedy będzeisz wszystko wiedział czy masz przestać z rowerem czy tylko odstawić na miech lub 2. Ja sobie dałem przez zimę spokój z rowerem i chodziłem na rehabilitację. Troche pomogło. Teraz wykonuje ćwiczenia na kolana i mam nadzieję że jak bedzie śłonko to sobie pojeżdże bo rower już prawie przygotowany do sezonu.
Pozdrawiam i życze szybkiego powrotu do zdrowia...
Byłeś z tym u ortopedy?
Jeśli tak to powiedz że chcesz na artroskopie wtedy będzeisz wszystko wiedział czy masz przestać z rowerem czy tylko odstawić na miech lub 2. Ja sobie dałem przez zimę spokój z rowerem i chodziłem na rehabilitację. Troche pomogło. Teraz wykonuje ćwiczenia na kolana i mam nadzieję że jak bedzie śłonko to sobie pojeżdże bo rower już prawie przygotowany do sezonu.
GG 3891303 www.bike-team.kwidzyn.pl
A wiec tak: mam wyciagniete wiezadlo krzyzowe w prawym kolanie oraz porozwalane łąkotki (tak to sie chyba nazywa) artroskopii nie dalem sobie zrobic tylko udalo mi sie "zalatwic" rezonans magnetyczny.Jesli chodzi o jazde na rowerze to poginam caly czas,od czasu do czasu musze sobie sam kolano nastawic ale juz nabralem wprawy :) Kilkakrotnie glebilem i wtedy nie mialem z kolanem zadnych problemow.
Mozesz poprawic stan kolana cwiczac regularnie,mi udalo sie na tyle wzmocnic miesnie ze jak juz mialem byc krojony to lekarze stwierdzili ze wlasciwie nie ma po co robic zabiegu bo kolano dziala prawie ze idealnie. Jakby cos to daj znac to Ci opowiem dokladniej.
Pozdro.
Mozesz poprawic stan kolana cwiczac regularnie,mi udalo sie na tyle wzmocnic miesnie ze jak juz mialem byc krojony to lekarze stwierdzili ze wlasciwie nie ma po co robic zabiegu bo kolano dziala prawie ze idealnie. Jakby cos to daj znac to Ci opowiem dokladniej.
Pozdro.
And even though I’ve come so far, I know I’ve got so far to go...
furmek ty parowko:)
co ja ci q.. poradze ze mamy takich lekarzy jakich mamy i ze przez ponad 6 tyg kazali mi tylko smarowac je mascia (bo obite bylo :().ponad 2 miechy w plecy,i nie gadaj ze nie probowalem jezdzic bo sie w miedzyczasie wyglebilem i mialem powtoprke z lipca :P, a ty vel wiesz co ja mysle o kuracji trampkowej heheehe:)Zreszat tacy z was twardziele a to nie wasze kolano wiec cwaniaczycie tutaj :P pozdr
co ja ci q.. poradze ze mamy takich lekarzy jakich mamy i ze przez ponad 6 tyg kazali mi tylko smarowac je mascia (bo obite bylo :().ponad 2 miechy w plecy,i nie gadaj ze nie probowalem jezdzic bo sie w miedzyczasie wyglebilem i mialem powtoprke z lipca :P, a ty vel wiesz co ja mysle o kuracji trampkowej heheehe:)Zreszat tacy z was twardziele a to nie wasze kolano wiec cwaniaczycie tutaj :P pozdr
..come one and take your best shot!!!!!...
witam! jesli chodzi o kolana to sprawa jets naprawde ciezka...powiem Ci ze powinienes sie przygotowac na jakis czas bez sportow...zaczne od tego ze sam mamproblemy z kolanem <robi mi sie przeprost - naciagniete wiezadla poboczne piszczelowe i strzalkowe> i przez to mialem powiedziane ze ma byc rok bez roweru, o ile chce kiedys chodzic normalnie i nie miec problemow z kolanem na co dzien. fakt faktem - kolano jest najbardziej skomplikowanym stawem w ciele czlowieka, no i jego uszkodzenia sa najciezsze...jaelsi chodzi o wiezadla krzyzowe to polecam artroskopie, tym bardziej zemasz problem z łąkotkami... bo na wlasna reke tego nie wyleczysz bo wiezadlo sie nie zrosnie bo to nie jest tkanka rozciagliwa ktora wraca do swojej pierwotnej dlugosci...wiec jesli Ci tego operacyjnie nie skroca to bedzie Ci sie to powtarzac przez caly czas.a problemy z lakotkami + wiezadlami krzyzowymi moga Cie wyeliminowac z mozliwosci chodzenia na dlugi czas, wiec lepiej teraz poswiec sie i daj sobie spokoj z bikiem na jakis czas, niz kiedys bedziesz mial naprawde duze problemy z tym shitem...
pzdr
pzdr
gg1732355
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/
jak to zrobiles?
poza tym nie chodzi o to zeby bylo dobrze na jakis czas,tylko zeby za kilkanascie /kilkadziesiat lat nie odezwalo Ci sie to i zebys wtedy niemusial miec powaznych zbiegow...bo w starszym wieku juz nie ma takiej regeneracji tkanek jak teraz...;]
ello
poza tym nie chodzi o to zeby bylo dobrze na jakis czas,tylko zeby za kilkanascie /kilkadziesiat lat nie odezwalo Ci sie to i zebys wtedy niemusial miec powaznych zbiegow...bo w starszym wieku juz nie ma takiej regeneracji tkanek jak teraz...;]
ello
gg1732355
Cwiczylem bardzo duzo,dzieki czemu miesnie sie na tyle wzmocnily ze kolano nie wykazuje niestabilnosci.
To co mowisze ze na starosc sie odezwie to i tak sie odezwie i tak.Jakakolwiek ingerencja w staw (artroskopia) tez bedzie miala odbicie w przyszlosci.
Absolutnie nie twierdze ze artroskopia jest zla i w ogole nie robic,zwracam jedynie uwage ze nikoniecznie musi byc jedynym wyjsciem, a w moim przypadku lekarz powiedzial ze bez tego to sie w ogole nie da, wiec polazilem po innych lekarzach i sie okazalo ze mozna,ale najlatwiej jest polozyc kolesia,pociac kolano (przy okazji zaszyc mu na przyklad skalpel ;) i tyle.
Peace.
To co mowisze ze na starosc sie odezwie to i tak sie odezwie i tak.Jakakolwiek ingerencja w staw (artroskopia) tez bedzie miala odbicie w przyszlosci.
Absolutnie nie twierdze ze artroskopia jest zla i w ogole nie robic,zwracam jedynie uwage ze nikoniecznie musi byc jedynym wyjsciem, a w moim przypadku lekarz powiedzial ze bez tego to sie w ogole nie da, wiec polazilem po innych lekarzach i sie okazalo ze mozna,ale najlatwiej jest polozyc kolesia,pociac kolano (przy okazji zaszyc mu na przyklad skalpel ;) i tyle.
Peace.
And even though I’ve come so far, I know I’ve got so far to go...
-
- Kontakt:
Bloszek, nie wiem, na czym polegają dokładnie twoje problemy z kolanami, ale ja też swego czasu cierpiałem. Kolana bolały, sztywniały, brałem lekarstwa, ale one leczyły objawy, a nie przyczynę. Aż w końcu...zacząłem kombinować z siodełkiem, tj. ostatecznie podyższyłem dość sporo i...na tym problemy z kolanami się skończyły. Próbowałeś?bloszek pisze:Oj współczuje. Ja mam problemy z kolanami, ale chodiz o to że mam zbyt słabe mięsnie i dawałem zbyt duże obciążenią na kolana. Bo jeżdże w spd i w dodatku XC(ale to mało ważne).
Byłeś z tym u ortopedy?